Pientä suolaista

Tänään päätin kokeilla tehdä pieniä suolaisia piirakoita muffinsivuoassa. Tuo vuoka on Emma Ivane by Heirol. Perheessä vietetään ensi kuussa  tyttären pojan 1 vuotis synttäreitä ja niihin olisi tarkoitus tehdä jotain pientä suolaista.
 Pohjana joku valmis piirakkapohja. Ehdin heittää kääreen pois joten en nyt muista minkä ostin.Oli pyöreä pohja mikä tarkoitettu juuri suolaiselle täytteelle. Kaulitsin sen ohuemmaksi ja otin muotilla 12 pyöreää kakkaraa. Pistelin pohjat haarukalla ja esipaistin noin 4 min.Lopusta taikinasta leikkasin reunanauhat.Ne lisäsin vasta esipaistamisen jälkeen.
Pohjalle sivelin Dijon sinappia ihan ohuelti.Sen päälle uunissa paistettua pekonia pieneksi silputtuna. Pekonin päälle lisäsin runsaasti paprika silppua. Sekoitin kulhossa Punaista emmental raastetta, 1 muna ja loraus kermaa. Myllystä mustapippuria mutta ei enää suolaa.Pekonissa ja juustossa ihan tarpeeksi.
200 astetta ja noin 20 minuuttia.
Näitä voi tarjota ihan näin tai sitten pienen salaatin kera.Nämä menee jatkoon mutta taidan vaihtaa juuston vielä voimakkaammaksi.Toinen versio voisi olla vuohenjuusto tai sienitäytteellä. Täytyy hieman miettiä ja kehittää ehkä ihan joku muu versio.


//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.