Curly Girl metodi - kuukausi takana

Moikka. Aloitin 12.4  hoitamaan hiuksiani hieman hellemmin ja kirjoitin silloin postauksen miten eka viikko sujui. Paljon oli opeteltavaa ja sitä on vieläkin. Siihen postaukseen pääset tästä. Kärsivällisyys ei ole paras puoleni mutta tässä asiassa olen päinvastainen.Otan päivän kerrallaan enkä sure sitä kun vieläkään ei ole niitä unelma kiharia ja välillä on ollut ihan karseita päiviä. Sen olen huomannut että freesaus ei missään nimessä sovi mun hiuksille. Olen sitä muutaman kerran tehnyt ja hiuksista tulee ihan järkyn klähmäset. Tai sitten teen sen väärin. Mutta oikeasti en edes kaipaa sitä. Töissä mulla on aika usein hiukset ananaksella,silloin ei ole väliä onko jokainen suortuva kohdillaan.Hiukset saavat olla puolihuolimattomasti sutaistu ponnarille. Vaikka aikaa menee huomattavasti kauemmin kun hiukset pestään niin omalla kohdalla säästää muista aamuista runsaasti aikaa. Ennen piti aina suoristaa tai tehdä jotain muuta niille hiuksille. Aina olin niitä harjaamassa tai kampaamassa. Laitoin niihin hiuspuuteria, lakkaa  milloin mitäkin mönjää.Olisipa joku kertonut tästä metodista aiemmin.

 13.5 

14.5

 Kaupungilla tuuli aika tavalla jonka myös huomaa hiuksista


Olen pitänyt puhelimessa hiuspäiväkirjaa kun haluan katsoa taaksepäin miten tämä matka taittunut.Edellisessä postauksessa pesin hiukset 19.4 ja tästä jatkuu
24.4 Co wash + avocado naamio + PSG + suihkutettava hoitsikka + ploppaus 3 min
26.4 PSG geeli kuiviin hiuksiin ( kaamea lopputulos)
28.4 Omenaviinietikka huuhtelu.Co wash ja latvoihin avocado naamio + STC ( veden puristelu hiuksiin kun niissä on naamio tai hoitoaine)PSg + 45 min ploppaus
3.5 Co wash ja hiusten selvitys harjalla. Kvinoavettä + banaaninaamio.Suihkumyssy ja T paita . 45 min.Hoitsikka pesu ja valuvaan tukkaan psg.Ploppaus 40 min. Hiukset tuntui todella jänteviltä.
6.5 Ionisoitu vesi ,PSg ja yön yli ploppaus ( töissä käytämme tuota vettä siivouksessa). Lopputulos oli plus miinus nolla
8.5 Low poo ( Urtekram shampoo)+ Macadamia hair food + kulhohuuhtelu + lopuksi 2 rkl naamiota veden kanssa lutkutellen latvoihin.Ploppaus. Hiukset tuntuivat todella pehmeiltä.
12.5 Co wash ja PSG. Muutaman minuutin ploppaus
13.5 Märkiin hiuksiin PSG ja kosteina ananas. Aamulla tosi klähmäset.Onneksi oli kotipäivä,
14.5 Kastelin hiukset suht lämpimällä vedellä XZ kanerva hoitoaineella pesu.Hieroin hellästi päänahkaa noin 5 min. Lisäsin suihkepullosta vettä ja lutkuttelin kunnes melkein kaikki oli poissa. Runsaasti XZ energisoivaa hoitoainetta kaikkialle ja harjasin  hiukset pää alaspäin. Mun on pakko harjata kun muuten nuo takahiukset ovat solmussa.Laitoin suihkumyssyn noin 3 minuutiksi. Lutkutellen runsaan veden kera melkein kaikki hoitoaine pois. Latvoihin jätin hieman. Osa vedestä on seissyt suihkepullossa. En tiedä onko sillä mitään vaikutusta. Edesmennyt äitini seisotti kasveille vettä. Oli kuulemma parempaa kuin suoraan hanasta otettuna. Ehkä toimii hiuksiin samalla tavalla. En tiedä. Mulla vaan on aina suihkussa pullollinen vettä suihkepullossa ja se on seissyt siinä aina tuon pesun välin.Puristelin liiat vedet pois T paidan avulla. PSG levitin praying hands tekniikalla. Sen jälkeen nostin hiuksia ja puristelin osa kerrallaan T paidan avulla. Eli mikro ploppasin. Olin lähdössä kaupungille ostoksille ja kuivasin hiukset melkein kuivaksi diffuuserin avulla.Keskinopeus ja viileällä.Oli muuten eka kerta kuukauteen kun käytin kuivaajaa.Mutta nyt oli pakko koska niillä klähmäsillä hiuksilla en voinut lähteä kodin ulkopuolelle.Tänään sain ekat korkkiruuvit mutta näkyvät todella huonosti noissa kuvissa mutta ehdottomasti paras päivä tähän mennessä.
Normisti  mulle tulee tosi pientä kiharaa.
Vaikka unelma kiharapilveä ei ole vielä näkynyt ja voi olla ettei koskaan tule mutta olen niin innoissani tästä metodista. Hiukset ovat kiiltävät ja eivätkä yhtään karvaiset. Se oli nimittäin se mun perusongelma.Olen aivan vakuuttunut että tämä on äärettömän hyvä metodi hiuksille ja nmenomaan niiden kunnolle. Olisihan se pitänyt tajuta jo aiemmin että eihän silikonit ja kuivattavat alkoholit voi olla hyväksi. Miksi olisi? Hiukset kaipaavat kosteutta ja hellää hoitoa, Ja tätä omat hiukseni tulevat saamaan. Mulla on pituudessa paljon hiuksia mutta pään päällä ovat hiukset todella ohentuneet. Mutta tällä metodilla hiukset asettuvat jotenkin niin ettei sitä oikeasti huomaa.
Kärsivällisyyttä tarvittaan myös omille hiuksille sopivien aineiden löytämisessä. Kaikki ei sovi kaikille. Onneksi hyvin pitkälle pääsee ihan market tuotteilla. Ostin itse tänään tuon XZ energisoivan hoitsikan ( 3 eur) ja Varpu Avocado hoitsikka ( 4 eur). Joten hyvin pienellä summalla pääsee alkuun.

Valmistajan sivulta:
XZ Energisoiva Hedelmä Hoitoaine hemmottelee kuivia ja käsiteltyjä hiuksia. Hoitoaine helpottaa kuivien ja käsiteltyjen hiusten kammattavuutta ja tuo niihin kaivattua kosteutusta. Hoitoaine  sisältää sitrusuutetta ja kosteuttavaa pantenolia. Hoitoaineen raikas, hedelmäinen tuoksu piristää ja virkistää aisteja. 

VARPU Avocado hoitoaine on kasvipohjainen  avocado- ja kookosöljyä sisältävä hoitoaine. Kehitetty erityisesti herkälle ja kuivalle hiuspohjalle. Avocadoöljy sisältää runsaasti B-, E- ja C-vitamiineja jotka vahvistavat ja ravitsevat hiuksia palauttaen niiden luonnollisen hehkun. Kookosöljy kosteuttaa hiuspohjaa ja kuivia latvoja. Hoitoaine palauttaa hiusten kiillon ja elinvoiman, tehden hiuksista hoidetut ja helposti kammattavat. Ei sisällä silikonia, keinotekoisia hajusteita eikä väriaineita.

Varpua en ole vielä kokeillut joten siitä en osaa sanoa mitään. Ehkä seuraavalla 
kerralla pesen sillä. Palataan siihen sitten myöhemmin.
Nyt jatkan tätä opettelua ja yritän löytää sen mun tavan hoitaa hiuksia ja ennenkaikkea löytää ne oikeat tuotteet.Ne millä saa parhaimman lopputuloksen.Aikaa on.
Palataan taas kuukauden päästä tämän asian tiimoilla.

Kesää odotellen                          //Lena
TÄSTÄ kaikki alkoi Edit 15.6 TÄSTÄ pääset postaukseen kun metodia takana 2kk
 3 kuukautta     ja 4 kuukautta      


Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.