Laivaelämää

Tärkeänä osana merimieselämää on turvaharjoitukset. Jokaisen on tiedettävä ja osattava omat tehtävänsä tarpeen vaatiessa. Sen takia meillä harjoitellaan joka ikinen viikko jotain osa-aluetta. Vuoden aikana on suoritettava tietty määrä turvaharjoituksia. Niistä pidetään tarkkaa seurantaa. Vähimmäismäärä on 4 evakuointi, 4 pelastusvene/lauttaharjoituista sekä 2 paloharjoitusta. Todellisuudessa harjoituksia on huomattavasti enemmän. Lisäksi meillä on riippuen työtehtävistä lain määräämiä pätevyyskirjoja mitkä päivitetään tietyin väliajoin maissa pidettävissä harjoituksissa. Kaikki pätevyyskirjat anotaan Trafilta ja vakituisella henkilökunnalla ne säilötään laivalla. Sijaiset kuljettavat kaikkia pätevyyskirjoja aina mukanaan. Samoin meillä on 2 vuoden välein lääkärintodistuksen uusiminen. Tietyt sairaudet voivat aiheuttaa sen että pitää anoa Trafilta poikkeuslupaa meripalvelukseen. ja se ei ole mitenkään itsestäänselvää että se myönnetään.Osa voi joutua anomaan sitä useita kertoja.Laivan huoltopäivien aikana turvaharjoitukset voidaan pitää yhteistyössä eri viranomaisten kanssa. Viking Gracella oli laivan huoltopäivät huhtikuun alussa ja silloin meillä oli ns. suurharjoitukset joihin osallistui myös viranomaisia maista kuin myös SPR vapaaehtoiset toimivat matkustajina. Yritämme luoda todenmukaisia tilanteita harjoituksissa.
Tällä kertaa harjoittelimme kaksi päivää ja eräänä osana siinä laukaisimme MES aseman.
Eli tuossa näkyy tuo liukumäki mitä pitkin tullaan alas lauttaan. Alas tullessa on tärkeää poistaa silmälasit sekä korkokengät.Se on oman ja myös muiden turvallisuuden takia. Vaatteissa vetoketjut ja napit kiinni jotta ei ole takertumisvaaraa.Kaikilla myös pelastusliivit päällä.Mikäli lapsi ei pysty liukumaan alas on hän aikuisen mukana.Alhaalla on henkilökuntaa vastaanottamassa ja ohjaa oikeille paikoilleen. Samoin ylhäällä kannella henkilökunta ohjaa järjestyksessä alas.Kun jokainen näistä lautoista on täytetty nuo lautat irroitetaan toisistaan.

Ylhäällä kuvassa pelastuslautan katto.


Viking Gracella on 4 MES asemaa. Kaksi laivan kummallakin puolella kannella 6.
Kuhunkin asemaan pystytään evakuoimaan 632 ihmistä max.30 minuutissa MES= Marine Evacuation System. Kahdella ahterimmaisessa MES asemalla on vielä kummassakin 3 varalauttaa mihin mahtuu 158+50+50 ihmistä. ( ahteri = laivan peräosa)
 Harjoituksissa tuo vene kävi noukkimassa henkilökunnan lautasta takaisin satamalaiturille.
 Pelastusliivejä löytyy niin aikuisille, lapsille ja vauvoille.Henkilökunta jakaa ne ja neuvoo pukeutumisessa. Liivit on helppo pukea, ei kestä montaa sekunttia.Allaolevalla videolla näkyy kun MES asema laukaistaan.Viking Gracella  on 6 pelastusvenettä. Veneet 3. 5 ja 7 ovat paapurinpuolella sekä veneet 4. 6 ja 8 styyrpuurin puolella. Veneet sijaitsevat kannella 7 ja kuhunkin veneeseen mahtuu 150 henkilöä.
Paapuri = laivan perästä katsottuna laivan vasen puoli
Styyrpuuri = laivan perästä katsottuna laivan oikea puoliYleinen hälytyssignaali on 7 lyhyttä ja yksi pitkä signaali


Viking Gracella on pelastuskapasiteettiä yhteensä 3944 henkilölle eli huomattavasti useammalle kuin laivassa on maksimissaan matkustajia.
Jokaisen matkustajahytin ovessa on pelastautumisohjeet. Todellisessa tilanteessa kannattaa kuunnella kuulutuksia sekä totella henkilökunnan ohjeita. Jokainen henkilökunnan jäsen on koulutettu juuri sitä tehtävää varten.
Se mitä laivaelämä on itselle opettanut on se että tutkin niin hotellissa kuin muissakin paikoissa aina hätäpoistumistiet. Se ei kauan vie aikaa ja voi tarvittaessa pelastaa henkesi.

                                                    //Lena
Lähetä kommentti

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Tags

7 Dots Studio 7gArchitextures 7Gypsies AB Studio Aga Baraniak Album Albumi Alcohol Ink altered art Altered books Altered lamp Altered mannequin Art Art Daily Cafe Art Journal ArtStacks Bloggaritapaaminen Bloggaus Book Binding Buckingham Palace Bujoilu Bullet Journal Canvas Canvas Corp Brands Cards Cards und More Cards und More Shop Blog Challenge Christmas Craft Stamper Craftaamo Curly Girl Daily Notebook Dalsbruk December Daily Notebook DIY Altered Art DIY bounded book DIY Furniture DIY Home Decor DIY Lamp Doll Drawing Finnabair Frank Garcia Gelli Plate Haaste Hand-bound book Hapanjuuri Hiukset Home Home decor Huonekaluja Ihonhoito Joulu Junk art Junk Journal Junk style Juomat Just for fun Kakut Kauneushoidot Keittiö Keitto Kemiönsaari Ken Oliver Kierrätys Kierrätystä Kimitoön Kirjan sidontaa Kolmoset Koristeita Kosmetiikka Kosmetiikka ja Hiukset Koti Kurssit Kutominen Kädentaidot Käsinsidottu Laivat Työ Lamppuja Lamps Leipominen Leipä Lifestyle Limor Webber Lindy's Stamp Gang Lontoo Low Carb Luonnonkosmetiikka Lämpimät Makeat Makramee Matkalaukku Matkustaminen Meikit Mini albums Minialbum Minialbumi Mixed Media Mixed Media World More than words challenge Nannan paperi &Helmi Notebook Notting Hill Näyttely Old books Painting Papergarden Perinne ruoat Photography Piirakka Pohdintaa Prima marketing Ravintolat recycling Relics & Artifacts Ruoka Sisustaminen Stampington Company Steampunk Taalintehdas Tags Taidenäyttely Tandiart Tattered Angels Taulu Taulut Painting The Words & Paintery Blog Tilaustyöt Tiluksilla Tim Holz Traveler's Notebook Tutorials Työ Valokuvaus Vanhoista kirjoista Varalusikka Viking Grace Vintage Vuoden Askartelija kilpailu Watercolor painting WorkShop You Tube video Åblogit Åbo
Lena Blankenstein-Holmström