Laiskan ihmisen sämpylät

Halusin leipoa jotain enkä oikein tiennyt mitä. Katsoin mitä kotona löytyi ja päätin kokeilla sämpylöitä.Tämä on varmaan helpoin sämpylä resepti mitä kokeillut. Nopea ja simppeli ilman mtään turhia veivaamisia ja nostatuksia.Alkuperäinen ohje Soppa 365 sivulta.Taikina:
5 dl kädenlämpöistä vettä
1 dl maitoa
25 gr hiivaa
1 rkl hunajaa
2 tl suolaa
2 dl ruisjauhoja
10 dl vehnäjauhoja
Murenna hiiva kulhoon.Lisää hunaja,suola ja tilkka vesi-maitoseosta ja sekoita tasaiseksi.Lisää loput nesteestä.
Lisää ruisjauhot ja sekoita nesteen joukkoon puuhaarukalla.
Lisää loput jauhoista useassa erässä puuhaarukalla sekoittaen. Otin ihan lopussa hieman jauhoja käsiini ja kaavin kaiken taikinan kulhon reunoilta. Taikina on aika löysää.
Anna kohota 1.5 - 2h. Uunin lämpötila 240 astetta.
Laita hieman jauhoja pöydälle ja kippaa taikina siihen. Ripottele jauhoja taikinan pinnalle ja taputtele taikinaa aavistuksen verran litteämmäksi. Älä vaivaa jotta ilmakuplat ei mene rikki.
Jaa taikina 6-7 pitkään osaan ja ne vielä kolmeen osaan. Nosta suoraan pellille. Sämpylöitä ei muotoilla eikä nostateta vaan paistetaan välittömästi.Paistoaika noin 20 min. Anna jäähtyä ilman liinaa. Näin pinnasta tulee rapeampi. Nämä on tällaiset laiskan ihmisen sämpylät. Itse söin näitä lämpimänä pelkällä voilla ja ihan muutama hippu sormisuolaa päälle.  
Minä käytin Kemiön Myllyn Luomu ruis- sekä vehnäjauhoja.Kemiön Myllyn jauhot löytyvät kaupoista KOTI nimellä.Tuo mylly sijaitsee saarella missä olen syntynyt.Lähituotettua.

Mukavaa viikonloppua kaikille.
                                                  //Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.