Caesar-salaatti katkaravuilla

Yksi mun lemppari salaateista on Caesarsalaatti. Aika harvoin saa ravintolassa  hyvää salaattia koska salaatin ratkaiseva tekijä on salaattikastike.Välillä ostan itse annossalaattia tai pelkästään salaattikastiketta kaupasta missä on yksi parhaimmista.Päätin kokeilla itse yhtä reseptiä minkä löysin netistä.Toki sitä oli toki muokattava omaan makuun sopivaksi.Mielestäni onnistuin aika hyvin.



Caesar- salaattikastike


1 kananmuna
2½ dl rypsiöljyä 
1 valkosipulin kynsi silputtuna
1 rkl vettä
0,5 rkl valkoviinietikkaa
0,5 rkl Dijon sinappia
2 rkl vastapuristettua sitruunanmehua
mustapippuria
suolaa
1 rkl kapriksia
  makeutusta( ei ollut alkuperäisessä ohjeessa)
           1 -1½ dl hienoksi jauhettua parmesaanijuusto( ei kuulunut alkuperäiseen ohjeeseen)

Valmistus on yksinkertaista. Laita kaikki aineet kapeaan, korkeaan astiaan. Sauvasekotin ihan pohjalle ja nosta hitaasti ylös . Soseuta kunnes koostumus on kermainen ja väri vaalea.
Mielestäni alkuperäinen kastike oli liian hapan joten lisäsin hieman makeutusta. Pyöristi maun.
Kastikkeesta tuli hyvä(omasta mielestä) mutta johtuen kapriksista maku kyllä poikkeaa hieman totutusta caesar kastikkeesta.  Aitoon kastikkeeseen kuuluu anjovisfileitä mutta itse inhoan niiden käsittelyä.
Riippuen juuston laadusta kastikkeen koostumus voi vaihdella.Se myös paksuuntuu jääkaapissa joten tässäkin on vain kokeiltava itselleen se paras koostumus.Caesar kastikehan on aika täyteläistä eikä mitään juoksevaa kastiketta mitä saa ostaa pullossa.
Nettihän on pullollaan kastike ohjeita ja kannattaa kokeilla muutamia.Se oikea kyllä löytyy sieltä ja niitähän voi muokata omaan makuun sopivaksi. Nuo valmiina pulloissa myytävät eivät ole mitään verrattuna itse tehtyyn.
Salaatinlehtiä ja pilkottua sydänsalaattia, kurpitsansiemeniä,kuutioitua avokadoa, pikkelöityä punasipulia,sinihomejuuston murusia, käsinkuorittuja katkarapuja sekä parmesaanilastuja.

Iso ja täyttävä annos. Tällä  minä pärjään aivan koko päivän. Elimistö kiittää hyvistä rasvoista ja ravinnosta.

//Lena


Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.