VHH suklaakakku

Viikonlopun päivällisen kruunasi suklaakakku. Kakku on vähähiilarinen, gluteeniton, maidoton ja viljaton.



 Pohja

 


2.5 dl blendattua karppisokeria ( laitoin ½ dl   vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa)

200gr tummaa suklaata ( minä käytin 80%)

175 gr voita tai maidotonta margariinia.

4 kananmunaa

1 dl lupiinjauhoa

1 dl mantelijauhoa

3/4 dl kaakaojauhoa

0,5 tl leivinjauhetta

kostutin pohjan ananastuoremehulla kun sitä sattui olemaan

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele paperin pinta ja vuoan reunat rasvalla. Sulata suklaa(vesihauteessa) ja rasva erikseen. Anna jäähtyä. Vaahdota jäähtynyt rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita joukkoon sulanut suklaa. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne varovasti taikinaan, mielellään käsin. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 160-asteisessa uunissa noin 40 -50 minuuttia. Kokeile tikulla kakun kypsyyttä 40 min kohdalla. Uuneissa isoja eroja. Itse paistoin 50 min.Anna suklaakakun jäähtyä vuoassa, ennen kuin irrotat sen vuoasta leivinpaperin päälle. Nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin ja anna kakun jähmettyä muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään. Mulla ei ollut tuon kokoista irtopohjallista kakkuvuokaa joten tavallisella mentiin.


Täyte

4 dl kookos-, kaura- tai soijakermaa ( minä käytin kookoskermaa.)

200 g tummaa suklaata ( käytin 70%)

250 g mascarponejuustoa tai maidotonta tuorejuustoa

4 liivatetta

2 rkl vettä

Vatkaa kerma kuohkeaksi.Huomioi että kookoskerman pitää olla jääkaappikylmää vaahtoutuakseen.Sulata suklaa vesihauteessa ja anna sen jäähtyä.Sekoita jäähtynyt suklaa ja tuorejuusto kerman sekaan.

Liota liivatteita kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia.  Kuumenna vesi kiehuvaksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne kuuman veden sekaan. Sekoita niin kauan kunnes ne ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. 

Lisää jäähtynyt liivateseos kermaseoksen sekaan ja sekoita  tasaiseksi. 

Kokoaminen

Halkaise pohja varovasti kahtia lastalla tukien. Laita toinen puolikas leivinpaperin päälle, kostuta  ja levitä puolet täytteestä pohjan päälle. Seuraavaksi laita taas toinen pohja täytteen päälle, kostuta  ja lisää pohjan päälle loput täytteestä. Tasoita hyvin. Laita kakku jääkaappiin vetäytymään kuorrutteen valmistumisen ajaksi.Täyte oli kyllä sen verran löysää ettei mitenkään olisi pysynyt kakun päällä joten käytin reunakelmua.Jos paistaa kakun irtopohjavuoassa kannattaa kakku koota siinä vuoraamalla vuoka leivinpaperilla.Annoin kakun olla seuraavan päivään jolloin vasta koristelin sen.



Kuorrute ( itse jätin tämän väliin)

100 g tummaa suklaata
1 dl kookos-, kaura- tai soijakermaa
Sulata tumma suklaa ja vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa kerman joukkoon. Levitä seos kakun päälle ja tasoita. Voit koristella kakun rouhitulla suklaalla tai sulatetulla tummalla suklaalla. Anna suklaakakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli ennen tarjoamista. Parhaimmillaan kakku on seuraavana päivänä. Säilytä kakku jääkaapissa. 
Alkuperäinen ohje Kutsu Vapauteen blogista
Suklaakoristeet tein Pirkan 70% leivontasuklaalla




Haasteellista kuvata ulkona näillä ilmoilla. Suklaa "hikoilee" suhteellisen nopeasti.

//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.