VHH Pizza

Nyt kun on rajattomasti aikaa niin voi kokkailla ja askarrella mielin määrin. Eräänä iltana päätin kokeilla pizzan leipomista vaikka pizza ei sinäänsä ole mun lemppari.Siis syön kyllä sitä ehkä pari kertaa vuodessa mutta voin myös elää ilman sitä.

Laitoin omaan pizzaani vuohenjuustoa ja ananasta. Päälle raastettua juustoa. 200 astetta ja noin 15 min. uunissa. Annoin hetken jäähtyä ja balsamicoa päälle.Ihan ok lopputulos mutta tästä puuttuu kuitenkin se aidon pizzapohjan rapeus. Se ehkä eniten häiritsi mutta maku ihan kohdillaan jos miettii että on vähähiilarinen.

Hyvin sain taputeltua taikinan koko pellin kokoiseksi.Pohjan päälle levitin Muttin valmista pizzakastiketta.En jaksanut keitellä omaa kastiketta. Itse tekemä on kuitenkin ehdottomasti paras.

  • 250 g maitorahkaa
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 dl pofiberiä
  • 1 rkl psylliumikuitua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa

Mittaa kulhoon maitorahka ja lisää juustoraaste, sekoita. Lisää loput raaka-aineet ja sekoita huolella. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Laita taikinan päälle tuorekelmu ja painele käsillä kelmun päältä taikinaa kohti reunoja kunnes se on koko pellin levyinen ohut levy. Aluksi tuntuu, ettei taikina riitä alkuunkaan, mutta riittää se.  Esipaista pohjaa 200 asteessa 8-10 minuuttia. Täytä pizza haluamillasi täytteillä. Ripottele päälle juustoraastetta ja pizzamaustetta. Paista pizzaa uunissa vielä niin kauan että juusto on sulanut.

Ohje Kutsu Vapauteen blogista.

Yhdessä palassa on hiilareita 1.8 gr. Kalorit riippuu käytetystä täytteesta ja toki hiilari määrä nousee  myös jos joku täyte sisältää niitä.

Mikäli sinulla on joku hyvä VHH resepti niin vinkkaa ihmeessä.

//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.