Päiväksi Tukholmaan ja takaisin

Päivä Tukholmassa on aina paikallaan. Toivoin kaunista aurinkoista säätä ja pitkää kävelylenkkiä pitkin kaupunkia. No se ei ihan toteutunut. Lumisade ja -7 astetta pakkasta. Tajuttoman liukasta aamulla joka päivällä muuttui täysin sohjoksi.Joten aamupäivällä kampaajalle(siitä eri postaus) ja pieni lenkki Södermalmin kaupunginosassa. Otan uusiksi kun on hieman paremmat säät.Turusta lähdin ja Tukholman kautta Helsinkiin.
(*mainoslinkki)


 Sinne jäi työpaikka. Siis tuo laiva jos ei joku tiedä että työskentelen Viking Gracella.
 Bongailen mielelläni mielenkiintoisia asioita näyteikkunoista. Ihanan tekstuurinen paletti.
 *Beck kaffebar              Avocadoleipä ja iso muki lattea. Voiko päivä paremmin alkaa
Kahvilan viehättävä vessa.
Upea keraaminen kulho. Ruotsalaisen taiteilijan *Anniki Anderssonin tuotantoa.
 Tätä kuvatessani ohikulkeva mummeli kysyi onko tuo mun kaveri.
*Milda Matilda. Ihana kauppa aivan sataman lähettyvillä.Tämän ison pään olisin halunnut mutta liki 100€ hintaisena sai kuitenkin jäädä kauppaan.
 Ja nokka kohti Helsinkiä

Viking Linen Helsingin laivoilla on kummallakin oma leipomo mistä tämäkin herkullinen  vegaanikakku on.Täydellisen suklainen mutta ei liian makea. 
Viking Gabriellalla on *Bistrotekissa Korean Pop up ravintola. Menu on voimassa 2.6.2020 asti. Tämä Korea menu oli yksi syy miksi valitsin Gabriellan paluulaivaksi.Pakkohan sitä oli päästä testaamaan.Ja hyvä kun valitsin. Vaitsemani kana annos oli yksi parhaimmista mitä olen pitkään aikaan syönyt.Menu tästä


Pienillä yksinkertaisilla asioilla saa ravintolan tunnelman vaihdettua.
Alkuruoaksi valitsin kimchin. Kimchi on kaalilisuke joka valmistetaan hapattamalla ja maustetaan sipulilla, valkosipulilla, inkiväärillä ja chilillä. Kimchi on  korealainen kansanruoka joka tarjotaan lähes kaikilla aterioilla.Muistaakseni kimchistä on Koreassa olemassa 73 eri versiota.
Pääruoaksi valitsin rapean kanaa ja gochujangmajoneesia. Itse jätin riisin pois koska annos oli aika iso. Valittavana oli kaksi eri kokoa ja tämä oli se isompi. Tämä oli vaan niin taivaallisen hyvää. Lämmin suositus ja yksi syy miksi kannattaa matkustaa Gabriellalla.
Jälkiruoaksi valitsin ei korealaisen. Vuohenjuustomousse, kurpitsansiemenkakku ja sitruunajäätelö.Täydellinen päätös illalliselle.
Kurkistus kulissien taakse. Gabriellan päällystömessi.

Näihin tunnelmiin päättyi tämän kertainen merimatka ja matka jatkui kohti Turkua.


//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.