Päivä Tukholmassa

Yksin matkustaessa on se hyvä puoli että saa mennä juuri sinne minne haluaa.Itselle se sopii vallan mainiosti kun pidän valokuvaamisesta, pienistä putiikeista ja istuen vaikka kahvilassa ihan hiljaa. Nauttien ympäröivästä atmosfääristä. Siitä oli tämä ilta tehty.
Jäin aamulla pois omasta laivasta ja koska kello oli niin vähän kävelimme työkavereiden kanssa aamiaiselle Scandic Malmen hotelliin joka on satamasta noin 2 km päässä.Tuon kassakoneen olisin voinut viedä mukanani.Upea.

Päivän kokous pidettiin Viking Linen *MS Mariellalla.Mariella on rakennettu Suomessa Wärtsilän Turun telakalla 1985.Pituus 177m, leveys 28.4m, 37.860 brt,Tilaa 2500 matkustajalle, 430 henkilöautolle tai 60 rekalle.Aloitti liikennöinnin 18.5.1985.Hän on upea vanha rouva upeine yksityiskohtineen.Tiesittekö että laivoista puhutaan usein naisina.On selkeämpi kun käytetään ruotsia ( hon är väldigt vacker .....)
Sisääntuloaula
 Leipä, mäti, smetana ja sipuli uppoaa aina.
En yleensä syö graavattua kalaa mutta tämä oli niin hyvää ettei sanotuksi saa. Kahvigraavattua turskaa.
  Hauskat tötteröhattuiset suklaamousse annokset.
 Tällä annoksella pärjäsi pitkään.
 Upea valaisin Mariellan buffassa
Yövyin lähellä terminaalia.*Elite Hotel Marina Tower. Neljän tähden hotelli aivan meren äärellä.Hotelli rakennettu historialliseen rakennukseen.Kerrassaan vaikuttava interiööri ja mikä palvelu.Olen sanonut tämän aiemmin ja sanon jälleen. Ruotsalaiset osaavat tämän asiakaspalvelun. Hotellin respassa iloinen tervehdys. Kun sanoin nimeni sain seuraavaksi kuulla olevani heidän kunniavieras sinä iltana. Kiitin heitä sydämeni pohjasta vaikka ei mitään käsitystä mitä se piti sisällään. Lämmitti vaan niin mieltä. Pienillä asioilla on suuri merkitys ja tämäkin ele saa minut varmasti palaamaan takaisin kyseiseen hotelliin.
   Ihanaa kun on edes hieman lunta.
   Tilava, tyylikäs ja toimiva huone.
Pieni mutta sydäntä lämmittävä ele.
 Taidetta aulassa.
Kävin illallisella hotellin ravintolassa.Söin taivaalllisen hyvää ruokaa.Istuin yksin syömässä ja nautin ympäröivästä tunnelmasta sekä puheensorinasta.Viereiseen pöytään istahti  nimittäin 4 puheliasta rouvaa Itävallasta.
 Skagenröra mikä oli parasta mitä ikinä syönyt. Maut todellakin kohdillaan ja äärettömän kaunis annos.Tarjoiltiin suussa sulavan brioche leivän kera.
  Jälkiruokana Créme brulée lakkojen kera. Maukas yhdistelmä.

  Näihin tunnelmiin päättyi tämä Tukholman matka. Ensi matkaa odotellessa.


//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.