Bridgetin jalanjäljillä

Lontoo on äärettömän viehättävä kaupunki. Siellä on paljon nähtävää ja koettavaa. On lyhyen lentomatkan päässä ja kaupungissa on hyvin toimiva julkinen liikenne.Päivän lippu maanalaiseen maksaa viikonloppuisin 13 puntaa ja arkisin 18 puntaa. Kun mukaansa nappaa taskukokoisen underground kartan on liikkuminen nopeaa ja sujuvaa.Ruuhka-aikoina on todella ahdasta mutta senkin kestää kun ei matkat kestä kauan.Olimme Tanjan kanssa 5 päivää Lontoossa. Käytimme muutamana  päivänä maanalaista mutta myös kävelimme todella paljon. Jalat ja selkä huusi väsymyksestä kun illalla kaaduimme sänkyyn.Itse pidän kuvaamisesta paljon ja onneksi Tanja on tottunut tähän mun sinkoiluun sinne tänne kuvaamaan välillä vähän outojakin kohteita.Pidän myös filmipaikkojen bongauksista. Tällä kertaa olimme  Bridget Jonesin jalanjäljillä.   


Elokuvassa Bridget asustaa Bedale Streetillä Globe-nimisen pubin yläkerrassa, vanhojen rautatiesiltojen katveessa. Kuuluisa suudelma ihanan ketkun Daniel Cleaverin kanssa tapahtuu läheisellä Shad Thames -kujalla, ja yllätettyään saman ketkun sängystä toisen naisen kanssa  Bridget vaeltaa puputyttöasussaan Borough Marketin läpi.

  Borought Market, 8 Southwark St, London SE1 1TL
  Borough Market on Lontoon vanhin markkinapaikka ja on ollut jossain
  muodossa  kauppapaikkana jo yli 1000 vuotta. Täällä on myös monipuolinen ja suosittu        street food alue.

Vaikka ympäristö näyttää jokseenkin boheemilta ja sotkuiselta on sijainti kuitenkin melko kaupungin ytimessä joten asunnot ovat todella kalliita eikä tavallisella ihmisellä ole varaa näihin.

Borough Market sekä Bedale Street ovat aivan London Bridgen läheisyydessä. Suosittelen poikkeamaan vaikka ei pitäisi koko leffasta.Kiehtova kapunginosa.

Matkaa jatkuu joten pysyhän mukana.

//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.