Myssyfarmilla

Oletteko kuulleet kutovista mummoista eli myssymummoista. Mikäli ette niin kerron teille mistä on kyse. Tervetuloa Myssyfarmille. Myssymummot ovat paikallisia ja lähiympäristön eläkeläisiä joiden intohimo on kutominen.Jokainen myytävä tuote on käsinkudottu ja jokaisessa tuotteessa on myös tekijän nimi.
(*mainoslinkki)
 Kutovia mummoja on 40 ja useita halukkaita on jonossa.

*Myssyfarmi on maatilalähtöinen design-yritys, jonka on perustanut Janne ja Anna Rauhansuu. Vanha kantatila on kuulunut Rauhansuun suvulle 1780-luvulta lähtien ja tiettävästi molempien suvut ovat viljelleet maata Pöytyällä jo vuosisatoja sitä ennen. Myssyfarmi on perustettu 2009 Jannen ja Annen muuttaessa tiluksilleen.


Myssyfarmin showroom löytyy Haverista.

Myssyjä myydään 75 liikkeessä 15 eri maassa. Valikoimassa on myssyjen lisäksi myssyliinoja,-tuubeja,- kaulureita sekä myssykraka. Pelkästään myssyjä on tänä vuonna myyty noin 15 000 kpl joka kertoo miten paljon käsintehtyjä myssyjä arvostetaan. Mummojen puikot saa heilua kovaan tahtiin jotta kaikille halukkaille riittää näitä upeita tuotteita. Olen äärettömän iloinen että ihmiset osaavat arvostaa käsintehtyjä tuotteita ja nimenomaan kotimaisia tuotteita.

”Suomenlammas on lähempänä villilammasta kuin useimmat jalostetut rodut. Sen villassa on erityinen villilampaan tuntu."


Suomenlammas on luonteeltaan eloisa ja valpas ja sen laumavaisto on erityisen vahva. Rotuna se on lähempänä villilammasta kuin useimmat jalostetut rodut. Suomenlammas on myös hedelmällisyysominaisuuksiltaan maailman parhaita.
Kyseessä on nimensä mukaisesti alkuperältään suomalainen maatiaisrotu ja meillä on laajin geneettinen suomenlammaspopulaatio. Suomenlampaalla on useita tuotanto-ominaisuuksia, joita muilla lammasroduilla ei ole tai ne eivät yhdisty samassa lammasrodussa. Se on pitkäaikaisen paikallisen kehityksen tulos, joka on omaan ympäristöönsä parhaiten sopiva rotu.
Suomenlampaanvillan laatuominaisuuksia ovat erinomainen kiilto, kaunis kihara, karvan silkkimäisyys ja lukuisat luonnolliset eri värivaihtoehdot. Sen lisäksi se on pehmeä, kevyt, tiivis ja kestävä. Myssyfarmin omat lampaat ovat nimeltään Bambi, Paali-Onni, Mä ja Pikku-Karhu sekä karitsat Ammuu, Tupsu ja Belle.
Lähde: www.finnsheep.fi / Myssyfarmi
Villa on peräisin kotimaisilta luomulammastiloilta ja sen kehrää Pirtin Kehräämö. Langat värjätään käsin Myssyfarmin oman henkilökunnan toimesta.Arvostan!
Mikäli mietitte miten kaikki sai alkunsa klikkaa TÄSTÄKiehtova tarina ja kertoo siitä mitä luovuudella ja vahvalla uskolla omaan tekemiseen voi saavuttaa. Kunnioitan suuresti sitä rohkeaa ja ennakkoluuloonta otetta nostaa suomalainen maatila, lampaanvilla ja kädentaidot maailmankartalle. Isäntäpari onnistui siinä mistä moni on unelmoinut mutta ei ole ollut rohkeutta ottaa sitä yhtä askelta unelman toteuttamiseen.
Myssy Luksus –malliston tuotteet on neulottu käsin 100% suomenlampaan luomuvillasta ja niitä koristaa eettisin mahdollinen turkistupsu, joka on tehty käsin suomenlampaan luomutaljasta. Kaikki raaka-aineet tulevat Rintalan luomutilalta ja ne on työstetty 100% Suomessa.Tämä oli myssy mikä lähti mun mukaani. Olen ollut sitä mieltä että mikään päähine ei sovi mulle mutta nyt muuttui mieli vai mitä mieltä olette? Aivan täydellinen myssy juuri mulle.( *Väri Nikolai)
 *Raidalliset myssyt ovat Snow mallistoa

Pähkäilin kahden mallin välillä ja päädyin siihen luksukseen. Mutta tämä myssyn ostan seuraavaksi. Pompulat myssyn laella näyttävät ihan jäätelöpalloilta. Herkullista.Jokainen tuote pakataan pahvirasiaan ja mukaan tulee myssypassi ( ihana idea).
Mun myssyn teki kuvassa oleva Rahkis. Kiitos Rahkis. Kudoit mulle upean pipon.
Myssypassissa on lyhyt tarina Myssyfarmista ja lopussa on vielä myssyn malli, koko ja tekijän nimi. Hyvin viimeistely kokonaisuus ja kiva jo näinkin antaa vaikka lahjaksi.
 Matkalla Pöytyälle oli pakko pysähtyä kuvaamaan. 
Mietin kuka tässäkin torpassa on asunut, minkälainen heidän elämänsä on ollut. Rappuset sammaloituneet ja elämää nähneet.

 Upeasti harmaantunut hirsi ja virtaava joki.Luonnon kauneutta.
Kiitos isäntäpari, Iina ja koko myssyfarmin tiimi kun sain vierailla inspiroivassa paikassanne. Onnea ja menestystä tulevaan. Olen onnellinen omasta ekasta myssystäni eikä se jää ainoaksi.
Myssymummoille terveisiä. 

//Lena

Lähetä kommentti

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Tags

7 Dots Studio 7gArchitextures 7Gypsies AB Studio Aga Baraniak Album Albumi Alcohol Ink altered art Altered books Altered lamp Altered mannequin Art Art Daily Cafe Art Journal ArtStacks Bloggaritapaaminen Bloggaus Book Binding Buckingham Palace Bujoilu Bullet Journal Canvas Canvas Corp Brands Cards Cards und More Cards und More Shop Blog Challenge Christmas Craft Stamper Craftaamo Curly Girl Daily Notebook Dalsbruk December Daily Notebook DIY Altered Art DIY bounded book DIY Furniture DIY Home Decor DIY Lamp Doll Drawing Finnabair Frank Garcia Gelli Plate Haaste Hand-bound book Hapanjuuri Hiukset Home Home decor Huonekaluja Ihonhoito Joulu Junk art Junk Journal Junk style Juomat Just for fun Kakut Kauneushoidot Keittiö Keitto Kemiönsaari Ken Oliver Kierrätys Kierrätystä Kimitoön Kirjan sidontaa Kolmoset Koristeita Kosmetiikka Kosmetiikka ja Hiukset Koti Kurssit Kutominen Kädentaidot Käsinsidottu Laivat Työ Lamppuja Lamps Leipominen Leipä Lifestyle Limor Webber Lindy's Stamp Gang Lontoo Low Carb Luonnonkosmetiikka Lämpimät Makeat Makramee Matkalaukku Matkustaminen Meikit Mini albums Minialbum Minialbumi Mixed Media Mixed Media World More than words challenge Nannan paperi &Helmi Notebook Notting Hill Näyttely Old books Painting Papergarden Perinne ruoat Photography Piirakka Pohdintaa Prima marketing Ravintolat recycling Relics & Artifacts Ruoka Sisustaminen Stampington Company Steampunk Taalintehdas Tags Taidenäyttely Tandiart Tattered Angels Taulu Taulut Painting The Words & Paintery Blog Tilaustyöt Tiluksilla Tim Holz Traveler's Notebook Tutorials Työ Valokuvaus Vanhoista kirjoista Varalusikka Viking Grace Vintage Vuoden Askartelija kilpailu Watercolor painting WorkShop You Tube video Åblogit Åbo
Lena Blankenstein-Holmström