Päivällinen naisten kesken

Liian harvoin tämän suvun naiset tapaavat.Asumme kuitenkin vain sadan kilometrin säteellä mutta jokaisella oma elämä ja perhe/työ vievät kaiken ajan. Päätin alkukesästä että tähän on tultava muutos. Aikaa täytyy löytyä omille läheisille. Hiukan haasteita kuitenkin saada kaikki koolle kun osa meistä on laivalla töissä. Mutta nyt oli se päivä kun melkein kaikki pääsivät paikalle. Yksi ei pystynyt perhesyistä johtuen osallistumaan. Mutta toivottavasti sitten ensi kerralla. Oma avomieheni joutui lähtemään kotonta pois koska tämä oli naisten päivä.Minä olin tämän ensimmäisen naisten päivällisen kokkina.
 Alkumaljana Moctail koska minä olen absolutisti.



Alkuruokana pannulla paahdettu patonki oliiviöljyllä ja ripaus suolaa sekä currylla maustettu kananmuna sekä pekonisilppua.Keitetty kananmuna halkaistaan. Keltuainen poistetaan, rikotaan haarukalla, lisätään vatkattua kermaa sekä 1 rkl majoneesia. Maustetaan suolalla ja currylla.Valkuaisen pohjalle parmesanjuustoa ja päälle pursotetaan keltuaistahna. Päälle murustettua pekonia.Lisukkeena lehtikaalisipsiä. Lehtikaali revitään kovasta kannasta irti. Kulhossa lehtikaalin päälle kaadetaan oliiviöljyä ja käännellään kaali niin että öljy tarttuu jokaiseen palaseen. Levitä lehdet uunipellille ja ripottele suolaa pinnalle. Paista 150 asteessa noin 15 min. Kannattaa kokeilla koska ovat sopivan rapeita.Lehdet palavat aika nopeasti.
 Pääruokana riisiä,ananasta  ja broileria kookosmango kastikkeella.

Salaattia josta jokainen sai koota mieluisan yhdistelmän. 
Salaatinlehtiä,viinirypäleitä,sinihomejuustoa,parmesanjuustoa,fetajuustoa,pekonia, lehtikaalisipsiä,paahdettuja pinjansiemeniä, cashewpähkinöitä, silmusalaattia (ituja)

Jälkiruoka appelsiinista. Appelsiini koverrettu ja viipaleet pilkottu pieneksi. Maustettu agavesiirapilla(Väliamerikkalaisesta trooppisesta Agave-kasvista valmistettu luonnollinen makeutusaine. Agave ei ole ainoastaan hyvän makuinen, vaan se on luonnollinen ja parempi vaihtoehto valkaistulle sokerille.) Sulatin 200 gr tummaa suklaata mikrossa ja vispasin sen mascarpone juuston sekaan. Maustoin sen vanilja aromilla. Appelsiinin kuoren pohjalle lusikoin  suklaa- tuorejuustotahnaa, appesiinikuutioita ja taas suklaa- tuorejuustotahnaa.Pinnalle raastoin vielä suklaata ja lisäsin syötäviä kukkasia. Kiva ja erilainen jälkiruoka.
Ruokajuomana alkoholiton valkoviini Opia. Alkosta vajaa 7 eur pullo. Aivan loistava vaihtoehto päivälliselle.

Tästä päivästä tulee suvun naisten perinne.Hyvää ruokaa ja vielä parempaa seuraa.Olemme kaikki yhtä puheliaita joten mikään hiljainen päivällinen tämä ei ollut.
Kaunis kiitos kaikille mukana olleille.Olette rakkaita.
//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.