Piipahdus kotisaarelle

Tänään vietettiin sisarusten päivää. Tällä kertaa siskokset suhasivat ympäri Kemiön saarta. Syntynyt Taalintehtaalla ja molemmat siskot asuvat vielä siellä.Tuntuu että aina on niin kiire  eikä ehdi pysähtyä ja tavata toisiaan. Päätin että siihen tulee muutos.Eikä sen tekemisen tarvitse olla niin ihmeellistä. Ajeltiin pitkin saarta, pysähdyttiin lounaalle,jatkettiin matkaa, kävimme vanhempien haudalla, seuraavan paikkaan kahville ja samalla hieman kulttuuria. Siitä oli täydellinen päivä tehty.
(*mainoslinkki)Olin jo pitkin vuotta seurannut Västanfjärdissä sijaitsevaa Bed& Breakfast konseptilla toimivaa *Ravintola Kansakoulu ja Majataloa. Kuvien perusteella näytti hyvinkin idylliseltä ja ruokaa oli kävijät kehuneet kovasti. Siis auton nokka kohti kylää.Turusta matkaa 80 km ja Helsingistä 176km.Rakennus on entinen Brännbolan koulu. Kun Kemiönsaaren kolme kuntaa yhdistettiin karsittiin myös kouluja.Tämä tapahtui 2009. Tällöin tämäkin rakennus jäi tyhjäksi.

 Keskimmäinen siskoista söi tuoretta ahventa sienikastikkeella
 Itse söin maittavan salaatin kananrinnalla.
Vanhin halusi tulisen pizzan. Todella hyvää ruokaa ja loistava palvelu. Henkilökunta ystävällistä ja huomasi että tätä tehdään koko sydämmellä.Ruokalista oli todella laaja joten jokainen varmasti löytää mieleisensä.

Huomaa hyvin että olemme vanhassa koulurakennuksessa. Sisustuksessa käytetty paikalta löytyneitä esineitä ja tauluja. Loput on saatu lahjoituksena.Ihana idea käyttää kierrätysmateriaalia joka sopii täydellisesti vanhaan rakennukseen.
 Hauska idea käyttää räsymattoja pöydillä. Tämän idean kopioin myös meille kotiin.Ihanan retroja huoneita. Mielettömän kodikas tunnelma joka huoneessa. Omistaja oli niin ystävällinen ja näytti meille kaikki majoitustilat.Eikä hintakaan  huimaa päätä. Tämä huone viehätti mua todella paljon. Voisin asua siinä.
Mutta tämä taitaa sopia mulle parhaiten. Sen nimi on mummola koska ensimmäinen asukas asui juuri tässä huoneessa ja hän oli mummo.
 Kenellä ollut tällainen TV kotona. Hep ja käsi ylös. Meillä oli.
Tämän on monet halunneet ostaa mutta ei ole kaupan eikä kuulu ollakaan. Se on juuri oikealla paikalla muistuttamassa entisajasta jolloin kylmiä asemia ei tunnettu.
 Västanfjärdin kirkko

Västanfjärdin vanha kirkko. Valitettavasti ei ollut auki niin emme päässeet eteistä pidemmälle.


Matka jatkuu .....
 Dragsfjärdin kirkko ja tämän pääkäytävän varrella lepää meidän rakkaat vanhemmat.
Matka jatkuu kohti *Söderlångvikin kartanoa. Siellä on Amos Anderssonin(1878-1961) museo mikä on valitettavasti suljettu korjaustöiden takia. Avataan yleisölle v.2020 kesällä. Olen siellä viimeksi käynyt varmaan 25 vuotta sitten. Upea kartano joka aikoinaan oli herra Anderssonin kesäasuntona.
 Iltapäiväkahvit tässä idyllisessä kahvilassa kartanon alueella.


 Tarjolla myös lounas mutta se ehkä sitten ensi kerralla.

 Lähituotettuja hilloja sekä mehuja. Näitä lähti mukanani Turkuun.

 Kartano viljelee omenoita ja muistaakseni 29.9 siellä on omenoihin liittyvä tapahtuma.


Galleri Almassa voit istahtaa ja kuunnella tarinaa vaikutusvaltaisesta herrasta nimeltä Amos Andersson.Söderlångvikin kartanolla on takanaan pitkä historia.Ensimmäinen maininta löytyy vuodelta 1511. 1600-luvulla oli tila lyhyen aikaa autiona,mutta 1700-luvulle tultaessa tila oli pitkään Theslefin suvun omistuksessa.Seuraavan vuosisadan alussa se kuului Björkbodan ruukin ja kartanon omistaneille af Petersénille ja Ramsayn suvulle.Amos Andersson osti tilan 1927 silloiselta omistajalta,Taalintehtaan osakeyhtiöltä.Valinta ostosta oli ymmärrettävää koska Amos Andersson oli kotoisin Kemiön Brokärristä.Söderlångvikin kartanosta tuli hänelle kesäkoti että edustustila,jossa hän harjoitti suurta vieraanvaraisuutta.Amos Andersson oli yksi aikansa merkittävimmistä liikemiehistä,vuorineuvos,filosofian kunniatohtori sekä lisäksi kulttuurimesenaatti,jonka lahjoitukset mahdollistivat mm.Svenska Teaternin perusteellisen korjauksen. ( Lähde museon esite)

Täydellinen päivä takana. Laatuaikaa sisarusten kesken, hyvää ruokaa ja sopivasti kulttuuria. Valokuvia otin paljon ja kaikki eivät millään mahdu tähän. Mutta toivottavasti saitte pienen kipinän lähteä käymään tuolla kotisaarellani. Siellä on paljon katsottavaa ja koettavaa. Seuraava isompi tapahtuma on September Open 7.9 Taalintehtaalla.

Nyt Bruksflickan kiittää ja niiaa. Kiva kun piipahdit blogissani.

//Lena

Lähetä kommentti

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Tags

7 Dots Studio 7gArchitextures 7Gypsies AB Studio Aga Baraniak Album Albumi Alcohol Ink altered art Altered books Altered lamp Altered mannequin Art Art Daily Cafe Art Journal ArtStacks Bloggaritapaaminen Bloggaus Book Binding Buckingham Palace Bujoilu Bullet Journal Canvas Canvas Corp Brands Cards Cards und More Cards und More Shop Blog Challenge Christmas Craft Stamper Craftaamo Curly Girl Daily Notebook Dalsbruk December Daily Notebook DIY Altered Art DIY bounded book DIY Furniture DIY Home Decor DIY Lamp Doll Drawing Finnabair Frank Garcia Gelli Plate Haaste Hand-bound book Hapanjuuri Hiukset Home Home decor Huonekaluja Ihonhoito Joulu Junk art Junk Journal Junk style Juomat Just for fun Kakut Kauneushoidot Keittiö Keitto Kemiönsaari Ken Oliver Kierrätys Kierrätystä Kimitoön Kirjan sidontaa Kolmoset Koristeita Kosmetiikka Kosmetiikka ja Hiukset Koti Kurssit Kutominen Kädentaidot Käsinsidottu Laivat Työ Lamppuja Lamps Leipominen Leipä Lifestyle Limor Webber Lindy's Stamp Gang Lontoo Low Carb Luonnonkosmetiikka Lämpimät Makeat Makramee Matkalaukku Matkustaminen Meikit Mini albums Minialbum Minialbumi Mixed Media Mixed Media World More than words challenge Nannan paperi &Helmi Notebook Notting Hill Näyttely Old books Painting Papergarden Perinne ruoat Photography Piirakka Pohdintaa Prima marketing Ravintolat recycling Relics & Artifacts Ruoka Sisustaminen Stampington Company Steampunk Taalintehdas Tags Taidenäyttely Tandiart Tattered Angels Taulu Taulut Painting The Words & Paintery Blog Tilaustyöt Tiluksilla Tim Holz Traveler's Notebook Tutorials Työ Valokuvaus Vanhoista kirjoista Varalusikka Viking Grace Vintage Vuoden Askartelija kilpailu Watercolor painting WorkShop You Tube video Åblogit Åbo
Lena Blankenstein-Holmström