Juurakko ja sen merkitys

Tämä projekti ollut työn alla pitkään ja vihdoinkin se on paikallaan. Tämä juurakko on itselleni todella tärkeä. Olen nimennyt tämän teoksen jos niin voi sanoa " Tunne juuresi".
Edesmennyt rakas veljeni kaatoi kesämökkitontilta ison puun vajaa 10 vuotta sitten ja jossain kohtaa kaivoi tämän juurakon ylös. Ihastuin silloin jo se muotoon ja pyysin säästämään sen. Oli monet vuodet siellä nurmikolla ja tänä vuonna sain sen vasta siirrettyä kuistille kuivumaan. Juhannuksena istuin rapsuttamssa siitä kaiken irtoavan pois ja pesin sen painepesurilla. Kun puun pintaa katsoo läheltä huomaa ne upeat kohdat puun pinnalla mitä pikku ötökät kaivaessaan luoneet.

 Alla kuva märästä juurakosta


Vaikka oli ollut vuosia kuivumassa en silti halunnu tuoda sitä suoraan sisälle. Soitin Turun Maakuntamuseoon kysyäkseni neuvoa. Ja tosiaan ötökät oppivat selviämään jopa tuollaisessa kannossa ja eri vuodenaikoina.Joten vein kannon museoon ja se pakastettiin pariin otteeseen. Tällä tavalla varmistetaan että kannossa ei ole mitään elämää. Museolla on pakastuskontti minne asiakkaat voivat viedä vaikka huonekaluja pakastettavaksi. Näin ainakin varmistetaan ettei tuhoeläimet pääse pesiytymään kotiin. Vanhassa asunnossa meillä oli sauna missä kuumensin kaikki vanhat tavarat mitkä toin kotiin. Arkkupakastin toimii yhtähyvin pienille kohteille. Juurakko ei mahdu mihinään arkkuun mutta onneksi ratkaisu löytyi museosta. Lasku tuosta tulee perässä ja on noin 30 eur. On sen arvoista.
Olen lakannut juurakon mattalakalla Paneeli -Ässä 10. Väri TVN 3444. Ensin olin varma että mulle oli sekoitettu väärä väri koska lakka oli ihan sininen. Kuivuessaaan onneksi muuttui ruskeaksi.


Kodin sisustus ei tarvitse olla kallista ja kaupasta ostettua. Luonnosta löytyy niin pieniä kuin isojakin asioita mitä voi tuoda kotiin. Ainakin kotiin saa luotua persoonallisia yksityiskohtia. Toista samanlaista ei varmasti tule vastaan.

Luovuuden iloja

//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.