Juurakko ja sen merkitys

Tämä projekti ollut työn alla pitkään ja vihdoinkin se on paikallaan. Tämä juurakko on itselleni todella tärkeä. Olen nimennyt tämän teoksen jos niin voi sanoa " Tunne juuresi".
Edesmennyt rakas veljeni kaatoi kesämökkitontilta ison puun vajaa 10 vuotta sitten ja jossain kohtaa kaivoi tämän juurakon ylös. Ihastuin silloin jo se muotoon ja pyysin säästämään sen. Oli monet vuodet siellä nurmikolla ja tänä vuonna sain sen vasta siirrettyä kuistille kuivumaan. Juhannuksena istuin rapsuttamssa siitä kaiken irtoavan pois ja pesin sen painepesurilla. Kun puun pintaa katsoo läheltä huomaa ne upeat kohdat puun pinnalla mitä pikku ötökät kaivaessaan luoneet.

 Alla kuva märästä juurakosta


Vaikka oli ollut vuosia kuivumassa en silti halunnu tuoda sitä suoraan sisälle. Soitin Turun Maakuntamuseoon kysyäkseni neuvoa. Ja tosiaan ötökät oppivat selviämään jopa tuollaisessa kannossa ja eri vuodenaikoina.Joten vein kannon museoon ja se pakastettiin pariin otteeseen. Tällä tavalla varmistetaan että kannossa ei ole mitään elämää. Museolla on pakastuskontti minne asiakkaat voivat viedä vaikka huonekaluja pakastettavaksi. Näin ainakin varmistetaan ettei tuhoeläimet pääse pesiytymään kotiin. Vanhassa asunnossa meillä oli sauna missä kuumensin kaikki vanhat tavarat mitkä toin kotiin. Arkkupakastin toimii yhtähyvin pienille kohteille. Juurakko ei mahdu mihinään arkkuun mutta onneksi ratkaisu löytyi museosta. Lasku tuosta tulee perässä ja on noin 30 eur. On sen arvoista.
Olen lakannut juurakon mattalakalla Paneeli -Ässä 10. Väri TVN 3444. Ensin olin varma että mulle oli sekoitettu väärä väri koska lakka oli ihan sininen. Kuivuessaaan onneksi muuttui ruskeaksi.


Kodin sisustus ei tarvitse olla kallista ja kaupasta ostettua. Luonnosta löytyy niin pieniä kuin isojakin asioita mitä voi tuoda kotiin. Ainakin kotiin saa luotua persoonallisia yksityiskohtia. Toista samanlaista ei varmasti tule vastaan.

Luovuuden iloja

//Lena

Lähetä kommentti

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Tags

7 Dots Studio 7gArchitextures 7Gypsies AB Studio Aga Baraniak Album Albumi Alcohol Ink altered art Altered books Altered lamp Altered mannequin Art Art Daily Cafe Art Journal ArtStacks Bloggaritapaaminen Bloggaus Book Binding Buckingham Palace Bujoilu Bullet Journal Canvas Canvas Corp Brands Cards Cards und More Cards und More Shop Blog Challenge Christmas Craft Stamper Craftaamo Curly Girl Daily Notebook Dalsbruk December Daily Notebook DIY Altered Art DIY bounded book DIY Furniture DIY Home Decor DIY Lamp Doll Drawing Finnabair Frank Garcia Gelli Plate Haaste Hand-bound book Hapanjuuri Hiukset Home Home decor Huonekaluja Ihonhoito Joulu Junk art Junk Journal Junk style Juomat Just for fun Kakut Kauneushoidot Keittiö Keitto Kemiönsaari Ken Oliver Kierrätys Kierrätystä Kimitoön Kirjan sidontaa Kolmoset Koristeita Kosmetiikka Kosmetiikka ja Hiukset Koti Kurssit Kutominen Kädentaidot Käsinsidottu Laivat Työ Lamppuja Lamps Leipominen Leipä Lifestyle Limor Webber Lindy's Stamp Gang Lontoo Low Carb Luonnonkosmetiikka Lämpimät Makeat Makramee Matkalaukku Matkustaminen Meikit Mini albums Minialbum Minialbumi Mixed Media Mixed Media World More than words challenge Nannan paperi &Helmi Notebook Notting Hill Näyttely Old books Painting Papergarden Perinne ruoat Photography Piirakka Pohdintaa Prima marketing Ravintolat recycling Relics & Artifacts Ruoka Sisustaminen Stampington Company Steampunk Taalintehdas Tags Taidenäyttely Tandiart Tattered Angels Taulu Taulut Painting The Words & Paintery Blog Tilaustyöt Tiluksilla Tim Holz Traveler's Notebook Tutorials Työ Valokuvaus Vanhoista kirjoista Varalusikka Viking Grace Vintage Vuoden Askartelija kilpailu Watercolor painting WorkShop You Tube video Åblogit Åbo
Lena Blankenstein-Holmström