Elämäntaparemontti

Moikka.Uskomatonta että elämäntaparemonttia jo 9 viikkoa takana.Hirmu nopeasti aika kuluu. Edelleen hyvällä fiiliksellä eikä ole yhtään ollut hankalaa. Kuten viimeksi jo kirjoitin en mieti että olen laihdutuskuurilla vaan syön terveellisesti ja monipuolisesti. Olen risteillyt sekä ollut Tukholmassa eli syönyt eri ravintoloissa. Kaksi kertaa olen syönyt reissulla leipää ja se maistui ihan hyvältä mutta se jäi siihen.Menulistoilta oli helppo valita ne mitkä sopii tämän hetken ruokavalioon.
Aamiaiseksi syön töissä edelleen maustamatonta jogurttia, marjoja ja rahkaa tai raejuustoa.Kotona syön munakasta tai jogurttia sekä mysliä missä ei ole lisättyä sokeria.
(*mainoslinkki)


Töissä syön lounaaksi / päivälliseksi jos mahdollista lämmintä ruokaa mistä jätän pois riisin, pastan tai perunan. Vaihtoehtoisesti syön salaattia. Sen pystyy itse rakentamaan mieleisekseen. Kotona on helpompi kun itse valmistaa ruuan. Kun olen yksin kotona teen usein uunissa ruoan.Kasvksia ja jotain proteiinipitoista pannulle ja uuniin. Valmistuu vaivattomasti. Käytän usein joko broileria tai jotain vegaanituotteita.Kun mies tekee ruokaa käyttää valmistamiseen huomattavasti enemmän aikaa ja vaivaa kuin minä.
Tämän vuoden Suomen Menestysresepti 2019 kilpailun voitti *Leivon leipomon Boltsi pyörykkä.
Boltsi tomaatti-chili sisältää;Täysjyväkaurahiutale ja -kuitu (26%), vesi, siemenet 16% (auringonkukansiemen, pellavansiemen, kurpitsansiemen), paahdettu sipuli, tomaattisose, chilimurska (habanero chili, etikka, suola), rapsiöljy, mallastettu täysjyväruishiutale ja -jauho, vehnäjauho, siirappi, jodioitu suola, psyllium.
Boltsi originaali sisältää;Siemenet 19% (auringonkukansiemen, pellavansiemen, kurpitsansiemen), vesi, täysjyväKAURAhiutale ja -kuitu (18%), paahdettu sipuli, rapsiöljy, mallastettu täysjyväRUIShiutale ja -jauho, siirappi, VEHNÄjauho, jodioitu suola, psyllium
Tähän ruokaan käytin  Tomaatti-chili pyöryköitä. Pannulle pohjalle ensin mustakaalia, päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja, pilkottua paprikaa sekä pyöryköitä. Pinnalle oliiviöljyä sekä jauhettua pippuri/suolaseosta. Murustin joukkoon vuohenjuustoa ja ripottelin pinnalle pinjansiemeniä. Uuniin 20 minuutiksi ja 200 astetta. 
20 minuutin jälkeen lisäsin noin 1.5 dl kookosmaitoa minkä joukkoon olin lisännyt Tannisen Tyrni-chilisoossia. Vähensin lämmön 150 asteeseen ja annoin olla uunissa vielä noin 25 minuuttia.
 Tarjoiltaessa pinnalle silmusalaattia sekä halkaistuja kirsikkatomaatteja.
Tässä tämän päivän ruokani. Tannisen soossi antoi lisää potkua tomaatti-chili Boltseille.
Pyrin aina valmistamaan ruokani alusta lopppuun ihan itse mutta näitä Boltseja on niin hehkutettu joten päätin kokeilla. Ja hyvä kun kokeilin koska olivat todellakin hyviä jopa kylmänä.Mikäli söisin leipää saisi näistä koottua vaikka hampurilaisen. Ehkä testaan joskus.

Niin ja mikäkö on 9  viikon tulos. - 7.9 kg ja se on tullut ilman ponnisteluja. Olen niin tyytyväinen itseeni että vihdoinkin tein asialle jotain.

Elämä hymyilee ja niin teen minäkin.

//Lena 

2 comments

  1. Hieno saavutus ja oman olon kohenemisesta saa boostia jatkaa! Onneksi olkoon <3 Boltsit ovat ihan uusi tuttavuus, joita pitää kokeilla! Energistä elokuun loppua sinulle :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos tsemppauksesta. Pienin askelin ilman kiirettä kohti päämäärää. Ihanaa alkavaa syksyä sinulle.

      Delete

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.