Pieniä putiikkeja ja muuta mukavaa

Piipahdetaan hetkeksi vielä Tukholmaan.Suomestahan joskus 80 luvulla matkustettiin Ruotsiin ostamaan vaatteita ja muuta mitä meiltä ei silloin löytynyt. Nyt molemmista maista löytyy samat muotipuljut. Mutta Tukholmasta löytyy edelleen ihastuttavia uniikkeja putiikkeja. Ja muutamiin kurkataan tässä postauksessa.(*mainoslinkki)*HildaHilda Österlånggatan 21 Gamla Stan
Lanka ekologista ja kangas kudottu Ruotsissa heidän omalla tekniikalla. Pidän ajatuksesta että koko tuotanto on kotimaista eikä teetetty missään muualla. Tällöin pystyvät myös takaamaan laadun joka ei pelkästään jää puheiden varaan.
Kankaat ihanan pirteitä jotka mukautuvat moneen makuun. Sopii niin aikuiseen kotiin kuin lapsiperheeseen.Kankaat ovat lujaa tekoa joten soveltuvat myös huonekalujen päällystämiseen. Itse en ostanut mitään vaikka mieli teki mutta kun en oikeasti tarvinnut mitään. Yritän nykyään harkita hyvin tarkkaan tarvitsenko jotain vai olisiko se vaan kiva ostaa.

Theodorés Home Västerlånggatan 28 Gamla Stan
Ihanan suloinen kauppa vanhassa kaupungissa joka myy *Barbara Bukowskin suunnittelemia nalleja. Hän aloitti nallejen valmistuksen ensin omille lapsilleen v 1990 ja siitä oikeastaan alkoi sitten menestystarina. Tänä päivänä nalleja myydään maailmanlaajuisesti. Jokaisella nallella on nimi ja jokainen tuote on käsinpestävä. Nallejen laatuun ja turvallisuuteen on todella panostettu. Esim. ihan pienten lasten nallejen silmät ja suut ovat brodeerattu jotta mitään ei irtoaisi pienten suuhun aiheuttaen vaaraa.

Tämä pariskunta ja alla olevat kakarat lähti meille kotiin. Olivat alennuksessa  joten siksi ei tarvinnut paljon miettiä. Olivat 19 sek / kpl eli alle 2€


*Villervalla Östgötagatan 53 tai Drottninggatan 18
Pääosa tuotteista on valmistettu ekologisesta puuvillasta ja laaduntarkkailu on jatkuvaa.Käyttävät ulkopuolisia yrityksiä laaduntarkkailussa takaamaan sen että kaikki materiaalit ovat myrkyttömiä sekä turvallisia lapsille.He kehittävät jatkuvasti tuotteitaan ja tulevaisuudessa heillä on tarkoitus valmistaa kaikki vaatteet ekologisesta puuvillasta.He tekevät myös hyväntekeväisyystyötä tarkkaan valittujen tahojen kanssa. Mallikappaleita, ylijäämävarastoa lahjoitetaan niitä tarvitseville ja näiden lisäksi tukevat rahallisesti eri tahoja.Otsikon linkistä pääset yrityksen sivuille lukemaan lisää heidän arvomaailmasta.Tuotteet valmistetaan Intiassa sekä Kiinassa valvotuissa olosuhteissa ainakin heidän oman ilmotuksensa mukaan. Lisää siitäkin yrityksen omilta sivuilta. Itseäni kiehtoi noissa vaatteissa vaatteiden kaavoitus, raikkaat värit ja kuviot.
Mirolle ostin tuliaiseksi tämän keltaisen pyjaman sekä sama kuvio boksereissa mutta petroolinsinisenä.


*H&M HOME Drottninggatan
Tämä valikoitui kuvauskohteeksi kaupan koon takia ja miten tuotteet ovat esillä. Turussa meillä on suht pieni H&M Home osasto. Tukholman tottakai iso ja näyttävä.


LUSH löytyy myös ainakin Helsingistä mutta ei omasta kotikaupungistani. Huumaavan tuoksuinen kauppa josta lähdin ulos ilman ostoksia. En tarvinnut mitään vaikka mieli olisi tehnyt ostaa.
Makee kuja vanhassa kaupungissa


Kiitos kun piipahdit blogissani

//LenaPost a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.