Kaksi laivaa ja kaksi kaupunkia

Turku - Tukholma- Helsinki -Tukholma  - Turku. Mielenkiintoinen viikko. Ensiksi töihin omaan laivaan eli Viking Linen MS Viking Gracelle. Yhdistin työt ja huvin kuten postauksesta käy selville. (*mainoslinkki)


Tiistai aamuna jäin Tukholmaan. Vierailin päivän aika mm. Vasa museossa ja kävelin pitkin kaupunkia ja nautin suurkaupungin elämästä.En ollut pitkään aikaan ollut Tukholmassa vaikka siihen olisi mahdollisuus ihan koska vain.Ihastuttava kaupunki ja niin monimuotoinen.
Stadsgårdenin terminaalin läheisyydestä pääsee muuten tosi näppärästi pienellä yhteysaluksella Djurgårdeniin( 10 min) ja Nybroplan (20 min). Laivan neuvonnasta voi ostaa lipun tai sen voi myös ostaa valmiiksi matkaa varatessa. Emeliessä on myös automatti  mistä sen voi ostaa kortilla. *Emelie  Kertalippu maksaa 5,50€ tai päivälippu 9,50€

Jalat ja koko kroppa aivan loppu kun illalla hyppäsin toiseen laivaan eli Viking Linen M/S Gabriellaan. Tein risteilyn Helsinkiin( työmatka).Olin valinnut niin väärät jalkineet. Olisi pitänyt ottaa kunnon lenkkarit eikä kangaskenkiä.


MS Viking Gabriella


Rakennettu 1992, Brodosplit,Kroatia

35.492 brt. pituus 171,2m
Leveys 27,6 m. Tilaa 2.420 henkilölle (2.402 vuodepaikkaa),
400 henkilöautolle tai 50 rekkaautolle.

Kauppakirja allekirjoitettiin 18.11.1996. Viking Linen liikenteessä 17.04.1997 lähtien.
Liikennöi reitillä helsinki–Maarianhamina–Tukholma.Gabriellalla edelleen upeita yksityiskohtia mitä harvoin enään aluksilla näkee kuten nämä seinämaalaukset.
 Ravintoloita löytyy jokaiseen makuun. Hiljaisuudesta ja hyvästä juotavasta nauttivalle ehdoton helmi on Living Room. Tämä voisi somistaa myös mun luovaa tilaani. Upea vanha kassakone.


Helsingin satamassa oli myös  Viking XPRS

Alus rakennettu 2008 Suomessa, Akeryards, Turku. 34.000 brt. pituus 185m, leveys 27,7 m. Tilaa 2.500 matkustajalle(732 vuodepaikkaa), 230 henkilöautolle. Liikenteessä reitillä Helsinki–Tallinna 28.04.2008 alkaen.
Helsinki jonka näin vain kokousosaston ikkunasta


Sinne jäi Helsinki ja keula kohti Tukholmaa.Vuorokausi Tukholmassa josta olen tehnyt omat postaukset ja seuraavana aamuna takaisin omaan laivaan.


 Kiva kun olit matkassani.


//LenaPost a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.