Hyvä ruoka tekee ihmisen iloiseksi
Viime viikon ressullani Turku- Tukholma- Helsinki- Tukholma -Turku tuli syötyä ravintoloissa jos toisessakin.Jäin omalta laivaltani eräänä aamuna Tukholmaan, illalla laivaan ja risteily Tukholmasta Helsinkiin. Jäin vielä vuorokaudeksi Tukholmaan nauttimaan kulttuurifestivaalista ja kävelemään ympäriinsä. Tukholmassa on niin paljon koettavaa ja nähtävää.( *mainoslinkki)
Hyvä aloitus aamulle. Aamiainen MS Gabriellan alacarte ravintolassaLounaaksi  lohta uusilla perunoilla sekä sienikastikkeella.Gabriellan *Grilli ravintola. Elämäntaparemontin myötä illalliseksi riitti kanasalaatti sekä alkoholiton valkoviini.


Illallinen ihastuttavassa Gabriellan NO NAME ravintolassa
No Name -ravintolassa ei ole perinteistä ruokalistaa, vaan valittavanasi on joko seitsemän tai yhdeksän ruokalajin maistelumenut. Luvassa on ainutlaatuisia makuyhdistelmiä sisältäviä annoksia, joissa on aistittavissa kokkien intohimo työtään kohtaan. Maistelumenujen avainsanoja ovat puhtaat perusmaut ja laadukkaat raaka-aineet – yksinkertaista mutta maukasta.  Illallinen valmistetaan intohimolla ja kunnioituksella  perinteisiä valmistusmenetelmiä kohtaan, mikä tuo raaka-aineiden herkulliset maut upealla tavalla esiin.


Ravintolan sisustus skandinaavinen kera koivun niin seinillä kuin kattauksessa.


Keittiön terveiset.

Itsetehtyä perunarieskaa.En ole syönyt leipää 7 viikkoon. Maistui muuten hyvältä.

Minä sain vegeversion tartar pihvin tilalle.Kurpitsaa karhunvatukalla.Mielettömän upea yhdistelmä.

Kanttarelleja sekä brioche juustoa.Yksi mun lemppareista.

Piikkikampelaa ja kaalia. Ihanan yllättävä makuyhdistelmä.

Koska en juurikaan syö lihaa siirsin peuran naapurin lautaselle ja söin kaiken muun.Liha oli kuulemma täydellistä ja maukasta. Ja varmasti pitää paikkaansa mutta ei ole mua varten.

Alkoholiton Moctail

Väliannos joka tasapainottaa maut suussa 

Mustikoita ja ranskankermaa. Täydellinen päätös 4 tunnin illalliselle. Tämä menu oli yksi parhaista mitä olen todella pitkään aikaan syönyt. Sopivan pieniä annoksia ja maut aivan täydellisiä. Kiitos MS Gabriellan keittiö ja sali upeasta elämyksestä. Tänne on tultava uudestaan.


Lounas vanhassa kaupungissa. *Matgatan  Bistro tyyppinen rento ravintola.
Portabelloburgeri salaatilla, tomaattia, hillottua sipulia, piparjuurimajoneesia sekä coleslawia. 135 sek.  Ihan ok annos. Tästäkin jätin sämpylän yläosan syömättä.
Iltapala vanhassa kaupungissa. Iso kulho lattea sekä Skagenröra. Leivän jätin syömättä ja keskityin täytteeseen. Rapu on vaan niin hyvää ja pitkän päivän jälkeen tarvitsin tuon mega ison kahvin.Istuin ulkopuolella ja tunnelma oli kuin Italiassa. Keskieuroopplaisilla on nyt lomakuukausi ja se näkyy turistien määrässä. Iloinen ja paikoin äänekäs puheensorina täytti aukion.Tämä on sitä mitä kaipaan Suomessa.Meiltä puuttuu persoonallinen kahvilakulttuuri. En ole tutkinut asiaa tarkemmin että onko meillä tiukempi lainsäädäntö koskien anniskelualueita mutta pidän tästä ruotsalaisesta tyylistä kun melkein joka talon kulmalla on joku ravintola ja terassi.Varsinkin juuri tuolla vanhan kaupungin kapeilla kujilla olevat ravintolat. Kaikki ovet ja ikkunat ovat auki ja tuo katu sulautuu täysin sisälle ravintolaan. Ravintolat täynnä tunnelmaa. Ei kirkkaita kattovaloja vaan tunnelmallisia lyhtyjä ja kynttilöitä jotka kuuluvat tuollaisiin vanhoihin arvokkaisiin rakennuksiin.

Stockholm i mitt hjärta. Tänne palaan pian uudestaan. Elämästä pitää nauttia ja vaikka pienissä annoksissa. Ei tarvitse matkustaa maailman ääriin. Suomessakin on niin paljon kauniita paikkoja jotka taas poikkeavat täysin naapurimaan maisemista. Välillä on hyvä avata myös silmät oman kotipaikan nähtävyyksiin. Jokainen varmasti löytää vielä jotain mitä ei aiemmin ole huomannut. Kauneus on katsojan silmissä ja sydämessä. Enjoy life!


//Lena

Lähetä kommentti

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Tags

7 Dots Studio 7gArchitextures 7Gypsies AB Studio Aga Baraniak Album Albumi Alcohol Ink altered art Altered books Altered lamp Altered mannequin Art Art Daily Cafe Art Journal ArtStacks Bloggaritapaaminen Bloggaus Book Binding Buckingham Palace Bujoilu Bullet Journal Canvas Canvas Corp Brands Cards Cards und More Cards und More Shop Blog Challenge Christmas Craft Stamper Craftaamo Curly Girl Daily Notebook Dalsbruk December Daily Notebook DIY Altered Art DIY bounded book DIY Furniture DIY Home Decor DIY Lamp Doll Drawing Finnabair Frank Garcia Gelli Plate Haaste Hand-bound book Hapanjuuri Hiukset Home Home decor Huonekaluja Ihonhoito Joulu Junk art Junk Journal Junk style Juomat Just for fun Kakut Kauneushoidot Keittiö Keitto Kemiönsaari Ken Oliver Kierrätys Kierrätystä Kimitoön Kirjan sidontaa Kolmoset Koristeita Kosmetiikka Kosmetiikka ja Hiukset Koti Kurssit Kutominen Kädentaidot Käsinsidottu Laivat Työ Lamppuja Lamps Leipominen Leipä Lifestyle Limor Webber Lindy's Stamp Gang Lontoo Low Carb Luonnonkosmetiikka Lämpimät Makeat Makramee Matkalaukku Matkustaminen Meikit Mini albums Minialbum Minialbumi Mixed Media Mixed Media World More than words challenge Nannan paperi &Helmi Notebook Notting Hill Näyttely Old books Painting Papergarden Perinne ruoat Photography Piirakka Pohdintaa Prima marketing Ravintolat recycling Relics & Artifacts Ruoka Sisustaminen Stampington Company Steampunk Taalintehdas Tags Taidenäyttely Tandiart Tattered Angels Taulu Taulut Painting The Words & Paintery Blog Tilaustyöt Tiluksilla Tim Holz Traveler's Notebook Tutorials Työ Valokuvaus Vanhoista kirjoista Varalusikka Viking Grace Vintage Vuoden Askartelija kilpailu Watercolor painting WorkShop You Tube video Åblogit Åbo
Lena Blankenstein-Holmström