Mielenkiintoinen Tukholma

Rakas naapurimaamme ja sen pääkaupunki Tukholma. Ihanan monimuotoinen kaupunki monine mahdollisuuksineen.Liian harvoin siellä tulee käytyä vaikka työnkin puolesta se olisi helppoa.Pidän ruotsalaisesta kulttuurista ja ihmisten tavasta lähestyä kanssaihmisiä. Ruotsalaisilta sujuu smal talk huomattavasti paremmin kuin meiltä suomalaisilta.Se on heillä jotenkin veressä. Ihmiset ovat ystävällisiä niin kaupoissa,ravintoloissa kuin kulkuneuvoissa.Toki poikkeuksiakin löytyy mutta itselläni on todella luonnollista ja helppoa olla ruotsalaisten joukossa. Toki siinä tottakai auttaa myös ruotsin kieli jonka itse saanut syntymälahjana.
Patsas eräässä puistossa Södermalmin kaupunginosassa
Tors fiske, skulptur och fontän på Mariatorget, Stockholm
Anders Henrik Wissler 1861 - 1941.


Tukholmassa on aivan mielettömän ihania vanhoja rakennuksia. Varsinkin tuo vanha kaupunki ( Gamla Stan) on mun lemppareita. Ne ravintolat, kaupat, kahvilat miten idyllisiä ne ovatkaan.Olisi voinut kuvitella olevansa vaikka Italiassa.Iloinen puheensorina ja ympäristö. Wow. Istuin nautiskellen isoa lattea laakeasta "kulhosta" ja vaan nautin tunnelmasta. Yövyin myöskin hotellissa mikä oli vanhassa kaupungissa. * Hotel Gamla Stan
Tukholman kuninkaanlinna

Kuninkaanlinna on yksi Tukholman ehdottomista turistisuosikkikohteista.

Kuninkaanlinna (Kungliga slottet) on Tukholman vanhassa kaupungissa sijaitseva linna, jossa kuningasperhe ei enää asu, mutta jota kuningas yhä edelleen käyttää virkatehtävien hoitoon.

Kuninkaanlinnan paikalla sijaitsi ennen uutta linnaa Tukholman vanha kuninkaanlinna, Tre Kronor, jota kuitenkin alettiin laajentaa 1690-luvulla, ja joka lopulta tuhoutui uutta osaa lukuunottamatta täysin tulipalossa 1697. Vanhan linnan tilalle alettiin rakentaa uutta, barokkityylin mukaista linnaa. Uuden linnan rakentaminen kestikin lopulta kokonaiset 57 vuotta, mutta sen jälkeen aikaiseksi oli saatu 608 huoneinen linna, joka on yhä edelleenkin maailman suurin linna, joka on edelleen valtiomiehen käytössä.

Linnassa on lukuisia salonkeja, kerroksia ja huoneita, jotka on sisustettu barokki-, rokokoo- ja kustavilaiseen uusklassiseen tyyliin. Osa huoneista on myös sisustettu 1900-luvun uudemmalla tyylillä. Kuuluisimpia osia ovat mm. Pylvässali ja Prinsessa Sibyllan loistelias kerros.
Kuninkaanlinnassa on myös kolme museota. Livrutskammaren on Ruotsin vanhin museo, joka esittelee kuninkuutta kaikilta vuosisadoilta. Gustav kolmannen antiikkimuseo esittelee juurikin kuningas Gustav kolmannen antiikkikokoelmaa, jonka tämä keräsi Italiasta 1780-luvulla, ja museo Tre Krononiin on kerätty vanhan linnan jäänteistöä.
Koko palatsin historia on kiehtova sisältäen mm. tarinoita siellä tapahtuneista tradegioista ja draamoista, kuin myös linnan kuuluisista kummituksesta, kuten Grå Gubbenista (suom. harmaa herra). Siksi harkitsemisen arvoista on ostaa opastettu kierros linnassa. Kierroksissa on paljon valinnanvaraa, ja niitä on saatavilla monilla kielillä. Yleisesti ottaen perusvisiitti linnaan maksaa sadasta kruunusta ylöspäin. Paikalla sijaitsee myös lahjatavarakauppa.
Linnassa ja sen ympäristössä myös tapahtuu paljon. Erilaisia tapahtumia riittää joka kuukaudelle, ja esimerkiksi vahdinvaihtoon liittyvä juhlava paraati on nähtävissä joka keskiviikko ja lauantai 12:15, ja sunnuntaisin ja pyhäpäivisin kello 13:15.
( lähde Tukholmaopas)Gamla stanTukholmaan on helppo matkustaa ja siellä on helppo liikkua.Aikaa kannattaa varata enemmän kuin päivä jos vähänkään haluaa nähdä enemmän kuin pelkän keskustan.
Ja tällä hetkellä kruunun kurssi on edullinen meille suomalaisille joten shoppaillakin voi hyvällä mielellä.


Lähimaksu eli närbetalning on sitten muuten blippa.Ruotsiin tuli lähimaksu hieman meistä jäljessä.

Kiva kun piipahdit blogissani

//Lena
Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.