Aterian lisukkeeksi

Onko pikkelöinti teille tuttua?Itse olen jotenkin koukussa siihen. Sopii hyvin tähän kohti kevympää elämää tilanteeseen.Pikkelöidyillä vihanneksilla saa kaivattua vaihtelua ruokaan. Pidän tätä nykyään jääkaapissa aina jotain hieman etikkaisia tuotteita koska syön vahvasti kasvipainoitteista ruokaa ja se voi välillä tuntua tylsältä.


Pikkelöity punasipuli ollut jo kauan mun lemppari. Uutta sen sijaan on pikkelöidyt porkkanat ja kukkakaali. Meillä oli töissä niitä ja ihastuin vallan paljon niihin.Helppo ohje ja valmistuu nopeasti. Ohje näissä  on 1.2.3 eli 1 osa etikkaa,2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Punasipulit olen tehnyt kylmään liemeen mutta porkkanat ja kukkakaali kiehuvaan liemeen. Tällöin ne pehmenevät aavistuksen verran. Porkkanan ja kukkakaalin joukkoon olen lisännyt muutaman laakerinlehden sekä kokonaisia maustepippureita. Se on siinä. Seuraavana päivänä valmiina nautittavaksi. 
Hummus
Blenderiin 
3 dl Kikherneitä
vajaa desi aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi pilkottuna
½ dl cashewpähkinöitä ( liotettu vedessä noin 30min)
1 valkosipulinkynsi
puolikkaan sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
5 basilikan lehteä
ripaus merisuolaa
jauhettua mustapippuria
5-8 rkl vettä
Jauha kaikki tasaiseksi massaksi,lisää tarvittaessa vettä. 
Tahna säilyy ilmatiiviissä rasiassa noin viikon. Tämä on herkullista leivän päällä tai vihersalaatin lisukkeena.Itse käytän myös riisipaperikääreissä yhdessä porkkanan ja muiden vihannessuikaleiden kera. Maukasta ja ravitsevaa.

Tällainen kikherne purkki on juuri tuohon reseptiin. Aurinkokuivattuja tomaatteja jäi vielä. Ne säilyvät pariviikkoa jääkaapissa.
Mikä on juuri sinun lempi lisukkeesi?


//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.