Koukussa tuoksuihin

Siitä asti kun olen vuonna 1978 valmistunut kosmetologiksi olen ollut kiinnostunut kosmetiikasta, ihon hoidosta sekä tuoksuista. Se ei ole koskaan laantunut vaikka olen vaihtanut alaa monta kertaa sen jälkeen. On huumaavaa löytää  täydellinen voide, herkullinen huulipuna tai kiehtova tuoksu. Se on palkitsevaa. Aloitin v.1981 työskennellä Viking Sallyn kosmetiikkaosastolla. Tällöin aloin myös keräillä miniatyyripulloja. Silloin oli aika yleistä että asiakkaille annettiin pieniä tuoksunäytteitä ja ne olivat kopioita myyntipulloista.Ihanan suloisia minipulloja. Näitähän aika harvoin enään saa. Tuosta on nyt 38 vuotta ja nämä pullot ovat kulkeutuneet mukana aika monessa muutossa. Jossain vaiheessa mulla oli nämä isossa lasivitriinissä mutta nyt ei sellaiselle ole tilaa. Pitäisi löytää  hyvin kapea ja siro seinähyllykkö missä olisivat suojassa lasin takana. Christian Dior, Karl Lagerfeld, Chanel, Estee Lauder, Cacharel, Escada, Yves Saint Laurent, Nina Ricci, Cartier, Salvador Dali, Benetton, Clinique, Lancome, Jean Paul Gaultier,Balmain,Alain Delon, Calvin Klein, Hugo Boss,Hermes, Dolce & Cabbana ja monta muuta upeata tuoksua. 
 Christian Dior
 Suloinen Salvador Dalin tuoksu. Näitä löytyy muutamissa väreissä.
 Escadan kausituoksuja ja niiden takana Cacharelin Anais Anais

 Löytyy myös miesten tuoksuja
 Diorin Jadore, Benettonin Colore, Lagerfeldin Chloe ja monta muuta.
 Kenzo, Givenchy, Nina Ricci, Armani, Yves Saint Laurent ja muutama muu

Tätä YSL  Rive Gauche klassikkotuoksua olen myynyt urani aikana muutamia satoja. Oli todella suosittu -80 luvulla.
 Upea Jean Paul Gaultierin miniatyyri.
 Klassikko joka ei esittelyjä kaipaa
Oscar de La Rentan nimikkotuoksu 
 Escada

En keräile pelkästään miniatyyrejä vaan myös Jean Paul Gaultierin upeita pulloja.Nämä naisvartalo pullot ovat klassikkoja.Itse tuoksu on mulle liian voimakas mutta nuo pullot. Upeita jokainen niistä.
Kaikki nämä tuoksut ovat koostumukseltaan muuttuneet käyttökelvottomiksi.Valo ja lämpö muuttaneet koostumusta vuosien saatossa.Siis tuoksu on tunnistettavissa mutta muuttunut. Mutta nämä on mulle muisto niiltä hauskoilta kosmetiikkamyyjän ajalta. Tuoksuthan ovat aika herkkiä loppujenlopuksi varsinkin lämmölle. Kostea kylpyhuone ei ole se oikea paikka.Toki  itsekin syyllistyn siihen välillä.
Jatkan edelleen keräilyä jos jostain löydän minipulloja.Nämä on vaan niin söpöjä.

//Lena

Lähetä kommentti

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Tags

7 Dots Studio AB Studio Aga Baraniak Album Albumi Alcohol Ink altered art Altered books Altered lamp Altered mannequin Art Daily Cafe Art Journal Bloggaritapaaminen Bloggaus Book Binding Bujoilu Bullet Journal Canvas Canvas Corp Brands Cards Cards und More Cards und More Shop Blog Challenge Christmas Craft Stamper Craftaamo Curly Girl Dalsbruk DIY Altered Art DIY bounded book DIY Furniture DIY Home Decor DIY Lamp Doll Finnabair Frank Garcia Gelli Plate Haaste Hand-bound book Hapanjuuri Hiukset Home Huonekaluja Ihonhoito Joulu Junk art Junk Journal Junk style Juomat Just for fun Kakut Kauneushoidot Keittiö Keitto Kemiönsaari Ken Oliver Kierrätystä Kimitoön Kirjan sidontaa Kolmoset Koristeita Kosmetiikka Kosmetiikka ja Hiukset Koti Kurssit Kutominen Kädentaidot Käsinsidottu Laivat Työ Lamppuja Lamps Leipominen Leipä Lifestyle Limor Webber Lindy's Stamp Gang Lontoo Luonnonkosmetiikka Lämpimät Makeat Makramee Matkalaukku Matkustaminen Meikit Mini albums Minialbum Minialbumi Mixed Media More than words challenge Nannan paperi &Helmi Notebook Notting Hill Näyttely Old books Painting Papergarden Perinne ruoat Photography Piirakka Pohdintaa Prima marketing Ravintolat recycling Relics & Artifacts Ruoka Sisustaminen Stampington Company Steampunk Taalintehdas Tags Taidenäyttely Tandiart Tattered Angels Taulu Taulut Painting The Words & Paintery Blog Tilaustyöt Tiluksilla Tim Holz Traveler's Notebook Tutorials Työ Valokuvaus Vanhoista kirjoista Varalusikka Viking Grace Vintage Vuoden Askartelija kilpailu Watercolor painting WorkShop You Tube video Åbo
Lena Blankenstein-Holmström