Curly Girl - 2 kk metodia takana

Moikka.Tätä koukuttavaa metodia takana nyt 2 kk ja lupasin edellisessä postauksessa palata asiaan. Tämä on pitkä postaus koska pidän edelleen hiuspäiväkirjaa.


Tässä minä 2 vuoden iässä


TÄSTÄ kaikki alkoi eli eka postaus aiheesta
Metodia takana 1 kk ja postaukseen pääset TÄSTÄ
 3 kk ja 4 kk metodilla

Tässä mun luottoharja. Tangle Teezer joka selvittää hyvin eikä revi hiuksia. Toimii niin kuiviin kuin märkiin hiuksiin.
Hiuspäiväkirja
Edellinen pesu oli 14.5

18.5 Pesu Urtekramin Morning hoitoaineella ja veden kanssa lutkutellen sitä tavallisen kauan.Sen jälkeen Garnierin Macadamia naamio jolloin myös harjasin hiukset. Jälleen kerran runsaan veden kera lutkutellen tuo maski pois. Puristelin ensin käsin liian vedet pois ja hieman vielä T paidalla avustaen. Sitten PSG praying hands tekniikalla kauttaaltaan ja puristellen molemmin käsin kiharoita ylöspäin. Ei ploppausta. Olen töissä joten ilmakuivaus ei tule kyseeseen.Mun hiukset kestää kuivua useita tunteja.Annoin hiusten olla noin 15 min ja sitten diffuuserilla kuivaus melkein kuivaksi.Tai niin puolikuivaksi kuin kehtaan ne jättää.Pienillä klipsuilla otsis ylös ja sen jälkeen ei hiuksiin kosketa. Työvaatteet päälle ja töihin. 

21.5 Oli pakko pestä tänään kun menin aamulla kokeilee eka kerran Lorealin geeliä kuiviin hiuksiin. Kamalan tuntuiset hiukset kun olin ollut kaupungilla tässä kuumuudessa.Pesu Xz Kanerva hoitoaineella ja sen jälkeen muutamaksi minuutiksi XZ energisoiva hoitoaine.Harjasin hiukset selväksi. Runsaan veden kera lutkutellen kaikki hoitsikka pois. Latvoihin lisäsin Kanerva hoitsikkaa veden kera. Puristellen liiat vedet voit. Ploppaus 10 min. Sen jälkeen PSG suhteellisen märkiin hiuksiin. Hiukset saivat kuivua rauhassa. 
22.5 Olen viimeksi käynyt kampaajalla tammikussa joten oli aika käydä leikkauttamassa hiukset. Pituudesta jonkin verran pois. Latvathan kuitenkin ovat kärsineet aiemmista käsittelyistä.Kampaajalla käytettiin ihan normi heidän tuotteita ja hiukset kuivattiin diffuuserilla. Illalla tein kotona uuden Final washin ja laitoin Avocado naamion suihkumyssyn alle vaikuttamaan noin 30 minuutiksi.Huuhtelu pois vedellä lutkutellen. XZ hoitoainetta kauttaaltaan ja harjaamalla hiukset selviksi. Ja taas veden kera lutkutellen pois.Todella märkiin hiuksiin PSG.tä ja hiukset saivat kuivua itsekseen.
24.5 Pakko pestä hiukset tänään koska olin hikoillut siivotessa ja ulkoillessa etten voinut kuvitella lähteväni töihin epämääräisellä pörrökasalla. Käytin ainoastaan XZ Kanerva hoitsikkaa sekä pesussa että hoitoaineena. Kummatkin huuhdoin pois.Kevyesti PSG ja kuivaus diffuuserilla. 
28.5 Olin ollut paljon merellä ulkona joten hiukset ottaneet nokkiinsa tuulesta. Pesin hiukset Urtekramin hoitsikalla. Tein proteiinihoidon. Kuumaan veteen 3 liivatelehteä.Kun se oli liuennut lisäsin noin 2 dl luonnonjogurttia ja yhden kananmunan. Sekoitin hyvin ja lisäsin sitä pikkuhiljaa hiuksiini koko ajan puristellen. Tein sen käsialtaan päällä joten ylimääräiset valui altaaseen. Sieltä lisäsin sitä hiuksiin kunnes eivät enään imeneet sitä. Muovikelmua pään ympärille ja sen päälle vielä pyyheliina. Annoin vaikuttaa 30 min. En uskaltanut pitää kauemmin kun en tiennyt lopputuloksesta mitään. Huuhdoin kaikki pois.Hiukset tuntui tässä vaiheessa jäykemmiltä tai ehkä vain luulen niin.Lisäsin juuriosaan Urtekramin hoitsikkaa ja latvoihin Garnierin Macadamia naamiota. Harjasin hiukset selviksi. Pääalaspäin veden kanssa lutkutellen hoitsikka pois.Märkiin hiuksiin Aussie sarjan Turn up the curl muotovaahtoa. Diffuuserilla kuivaus koska olin töissä.Hius tuntuu todella hyvältä, ehkä aavistuksen pörröisempi kuin aikaisemmin.Oli eka kerta kun en nyt laittanut PSG.tä. En ollut 80 luvulla innostunut muotovaahdosta enkä ole nytkään. Joten tuo puteli taitaa lähteä kiertoon.

1.6  Illalla oli tiedossa YO juhlat niin tein hoitsikka pesun,uutena aineena lisäsin Cantun jätettävää hoitsikkaa.Sen päälle vielä PSG ja kuivaus diffuuserilla. Olin tainnut laittaa hieman liikaa tuota Cantun hoitsikkaa koska jotenkin hiukset tuntui hieman rasvaisilta. Kiharat oli laimeita mutta ihan ok. Aikaa ei ollut pestä uudestaan joten näillä mentiin.


2.6 Seuraavana päivänä kokeilin Cantun kihara suihketta. Sillä piti saada freesattua. En nyt ollut niin vakuuttunut lopputuloksesta vai onko syy se että 2 kk ollut ilman mitään erikoisia muotoilutuotteita. Hiukset jotenkin tahmaiset. Ehkä syy voi olla myös pohjatyössä. No kokeilen uudestaan jossain kohtaa. Sitähän tämä metodi on. Löytää juuri ne oikeat tuotteet itselle. Onneksi mikään tuote ei ole ollut mitenkään älyttömän kallis.

5.6 Töihinlähtö päivä joten aika laittaa hiukset ojennukseen. Tänään Low-po pesu hiuspohjalle ja muuten hoitsikkapesu.Eka kertaa kokeilussa Varpun Avocado hoitoaine.Tällä kertaa selvitin hiukset sormin eikä harjalla. Veden kanssa lutkutellen runsas 5 minuutiia ja kunnon huuhtelu. Erottelin koko ajan hiuksia sormin. Vettä valuviin PSG aika runsaasti.Ploppaus.
8.6 Hoitsikka pesu ilman mitään kummallisuuksia. Pikainen omenaviinietikka huuhtelu ja hoitsikkaa Nyt on niin kuuma joten tukka koko ajan ananaksella.Ja sen se on myös näköinen kun sen avaan.Alla oleva kuva on seuraavalta aamulta ja olen juuri herännyt. Ja se myös näkyy.Ei meikkiä ei mitään. Hiukset aavistuksen verran kosteat kun pesu oli aika myöhään illalla.

10.6 Päivä Muumimaailmassa teki sen että hiukset oli pakko taas pestä.Pesin hiukset Organic shopin Avocado naamiolla ja annoin vaikuttaa vain muutaman minuutin. En nyt jaksanut käyttää yhtään aikaa hiusten pesuun.Päivän kuumuus uuvutti. Selvitin harjalla hiukset ja lisäsin tosi paljon PSG.tä valuviin hiuksiin. Rutistelin ja lisäsin  pellavasiemengeeliä.Ploppasin 20 min ja koska oli ilta olivat hiukset suhteellisen kosteat mennessäni nukkumaan.Hiukset oli yön ananaksella eikä aamulla ollut yhtää castia mitä puristella. Joten hiukseni kaipaavat lisää kosteutta.

13.6  Kastelin hiukset ja huuhtelin ne pikaisesti omenaviinietikkaliuoksella. Hoitsikka pesu Organic shopin granaattiomena/patsuli hoitoaineella.Selvitin hiukset harjan avulla ja lisäsin vettä pikkuhiljaa puristaen samalla hiuksia useiden minuuttien ajan. Lopuksi hyvä huuhtelu pää alaspäin.Puristelin liiat vedet  pois ja lisäsin saman sarjan naamiota. Ensin puristelin pelkkää naamiota ja hetken päästä aloin lisätä samalla vettä. Huuhtelu samalla tavalla eli hellästi puristellen ja nyt pää alaspäin. Ylimääräiset vedet puristelin pois ja lisäsin todella paljon PSG:tä ja tarkoitan todella paljon.Ploppaus 20 min.

14.6 Geeliä tuli eilen laitettua liikaa tai sitten  omenaviinietikka huuhtelu oli vikatikki.Hiukset ihan oudot joten hoitsikka pesu aamulla. Ei muuta.Tukka nutturalle ja ulos. No sittenhän hiukset vasta olivatkin kaameat. Lenkin jälkeen suihkuun ja hiuksiin Low-po pesu sekä Organic shopin granaattiomena hoitsikka pariksi minuutiksi. Vettä lisäten ja rutistaen kunnon huuhtelu. Ehkä noin 2 tl Cantun kosteuttavaa kiharavoidetta kosteisiin hiuksiin.Ploppaus 20 min eikä muuta. Hiukset saivat kuivua rauhassa.

Hoitoaine Organic Shopin granaattiomenaa/patsuulia sisältävä tuote.Tämän luvataan taltuttavan sähköisyyden sekä takut hiuksista. Katsotaan pitääkö se paikkansa. Siihen tarvitaan useampi kuin yksi pesu.Kummankin hinta oli Ruohonjuuressa 3.99€. Edullista jos toimii.
15.6 Katsoin aamulla peiliin ja huomasin kuinka paljon mulla oli harmaita hiuksia. Hiukset on viimeksi värjätty kampaajalla tammikuun lopussa. 

Olin jo aikoja sitten tilannut netistä allaolevan värin.
Olisi varmaan kannattanut tutkia inci luettelo tarkemmin.Siinä oli kaksi aineosaa jotka eivät ole metodin mukaisia. Eli Sodium laureth sulfate sekä Sodium myreth sulfate. Näitä molempia pidetään kuivattavina aineosina .Lisäksi väri oli tummempi kuin halusin mutta näillä nyt mennään.Alla kuvat värjäyksen jälkeen. Väri laitettiin kuiviin hiuksiin ja annettiin vaikuttaa 30 min. Ainakin väri peitti kaikki harmaat mikä on hyvä. Huuhtelin värin hyvin, pesin hiukset XZ energisoivalla shampoolla eli tein final washin ja sen  jälkeen lisäsin Organic shopin granaattiomena/patsuli naamion. Harjasin hiukset ja annoin vaikuttaa suihkumyssyn alla 30 min. Puristellen liiat vedet pois. Lisäsin ihan pienen määrän Cantun kosteuttavaa kiharavoidetta latvoihin sekä tietysti PSG.tä. Sitten tein jotain mitä en koskaan aiemmin ole tehnyt. Lähdin täysin märillä hiuksilla kaupungille kävelee. En voinut kuvitellakaan kuivaavani hiustenkuivaajalla( en tässä helteessä) joten etuhiukset nipsuilla ylös ja menoksi.No eipä kukaan katsonyt kummasti kun Aurajoen vartta käveltiin kaupungille ja melkein sillä matkalla oli tuuli ja aurinko kuivattanut hiukset. Olisi varmaan kannattanut laittaa hiukset ananakselle koska hiostutti kun roikkuivat niskassa.Kotiin tullessa lässähtäneet hiukset.
Kuten näette ei hius ole millään unelma kiharoilla 2 kk jälkeen mutta on huomattavasti paremmassa kunnossa. Ehkä vain kuvittelen mutta mielestäni hius on paljon tuuheampi ja hiustenlähtö on vähentynyt. Minähän harjaan aina hoitoaineen kera koska jos en sitä tee ovat paikoittain todella takussa.Tämä viime kuukausi ollut hieman ehkä tällaista tuotetestausta ja kokeilua mikä toimisi parhaiten.Itse olen todella tyytyväinen hiuksiini vaikka ovat vähemmällä kiharalla  kuin ihan aluksi. Tälle metodille täytyy vaan antaa aikaa ja hyväksyä se tosiasia  kaikki eivät saa niitä Shirley Temple kiharia vaikka kuinka yrittäisi.Itselleni pääasia on hiusten kunto.Kuten aiemmin kirjoitin niin ikä tekee tehtävänsä jolloin itselläni se tarkoittaa hiusten harvenemista tuossa etuosassa. Mutta tämä metodi on auttanut siihenkin pulmaan. Joko hiuksia on alkanut kasvamaan siihen osioon, hiuksia ei lähde niin paljon tai kihara tekee sen ettei hiuspohja näy niin selvästi. En viitsi sitä sen enempää tutkia mistä johtuu vaan on pääasia että joku noista on totta.Hiukset vaan näyttävät niin hyviltä ja runsailta. Olen täysin noviisi tässä CG metodissa ja menen todella paljon fiilispohjalla ja ilman stressiä. Ajattelen tämän olevan pysyvä tapa hoitaa hiuksia ja katsotaan miten hius käyttäytyy esimerkiksi eri vuodenaikoina. Aivan varmasti sillä on myös vaikutus meidän hiuksiin. Onko kylmä, pakkasta, tuulta, suolavettä, aurinko ym . ympäristötekijät. Itselläni on harvoin edes talvella päähinettä. Monihan on vaihtanut myös tyynyliinat tässä metodissa. Tässähän suositellaan silkkityynyliinaa. Olisihan se kiva kokeilla onko hiukset vähemmän pörröiset aamulla mutta toistaiseksi tyynyliinat vaan ovat turhan kalliita kokeiluun. Kaikki silkkityynyliinat mitkä olen löytänyt ovat  olleet hinnaltaan noin 60€ ja mielestäni se on vaan liian kallista vaikka kuinka olisi laadukasta materiaalia.

Ihanaa kesää teille kaikille ja jos joku teistä on löytänyt sellaisen en voi elää ilman tätä kiharatuotetta antakaahan vinkki. Voimme vaikka tehdä yhteistyötä.//Lena


Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.