Porkkanakakku

Sain eräänä päivänä vinkin että olisi todella kiva jos toisin tällaisen herkullisen porkkanakakun töihin pääsiäiseksi. Siis sain viestin reseptin kera.No olisin varmasti voinut mutta olen vapailla tuolloin. No sain vastaukseksi että kyllä Turkulainen voi vapailla kiikuttaa kakun illalla laivaan koska toinen mukava työkaveri toi viime vappuna munkkeja ja simaa. Voi Tuuli minkä perinteen aloitit tuolloin.Ohje ja kuvat näyttivät niin herkulliselta joten päätin kokeilla kakkua näin sunnuntaina. 



Porkkanasuikaleet karamellisoidaan uunissa. 
 Alkuperäinen ohje löytyy TÄÄLTÄ

Ainekset 
( 12 Annosta )

350 g
porkkanoita (n. 4-5 kpl)
3
kananmunaa
3 dl
fariinisokeria
1,5 dl
rypsiöljyä
3,5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
1 tl
inkivääriä
1 tl
kardemummaa
1 tl
vaniljasokeria
0,5 tl
suolaa
Täyte
125 g
voita
2,5 dl
tomusokeria
1 rkl
maitoa
300 g
tuorejuustoa 

2 rkl              vaniljasokeria
Karamellisoidut porkkanat
3-4
porkkanaa
1 dl
sokeria

Mittaa fariinisokeri, munat ja öljy kulhoon ja vatkaa kevyesti sekaisin. Sekoita kuivat aineet ja mausteet toisessa kulhossa sekaisin. Siivilöi kuivat aineet muna-sokerimassan joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi porkkanaraaste.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,5-2 litran rengasvuokaan. Paista kakkua uunin keskitasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Kumoa kypsä kakku ja anna sen jäähtyä rengasvuoassa huoneen lämpöiseksi.

Valmista täyte vatkaamalla pehmeä voi, tomusokeri ja maito kuohkeaksi vaaleaksi kreemiksi sähkövatkaimella (noin 5 min). Notkista tuorejuusto ja kääntele se kreemin joukkoon.Lisää vaniljasokeri

Valmista karamellisoidut porkkanat viipaloimalla ne juustohöylällä tai kuorimaveitselle ohuiksi nauhoiksi. Pyörittele ne sokerissa ja nosta erilleen uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteisessa uunissa 15 min. Käännä porkkanasiivut ja jatka paistamista vielä 15 min.

Leikkaa kakku kolmeen osaan ja pursota väleihin täytettä. Koristele kakku tomusokerilla ja karamellisoiduilla porkkanoilla sekä halutessasi pekaanipähkinöillä.

 Mukavaa sunnuntaita ja pääsiäisen odotus 
                               //Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.