Pääsiäisen herkkuja

Aina kun törmään netissä johonkin herkulliseen reseptiin säilön sen puhelimen muistiin. Mulla on Facebookissa kansiot resepteille, ideoille jne. Hyvä tapa säilöä jotain mistä voi olla joskus hyötyä.
Ensimmäisenä leivoin Valion koekeittiön reseptillä Pyhäinpäivän kakun. Linkki alkuperäiseen postaukseen  ja reseptiin TÄSTÄ
Itse oikaisin ja ostin valmiita voitaikina levyjä eli sellainen paketti missä on 5 valmiiksi kaulittua levyä. Tähän kakkuun meni kaksi pakettia. Hirmu helppo leipoa.

Pursotin pinnalle lopun täytteestä. Pursottimena Emma Ivanen Heirolille suunnittelema tylla.Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut pursotuksia mutta kun täytettä oli reilusti niin päädyin tuohon.Pinnalle pähkinärouhetta, tomusokeria ja sokerihelmiä. Kakku kannattaa ottaa ½ tuntia ennen tarjoilua lämpenemään.Ja seuraavalla kerralla en litistä pohjia vaan saavat olla juuri niin kuohkeita kuin ovat juuri uunista tulleena. Ihanan tekstuurinen kakku eikä yhtään liian makea.
Seuraavaksi leivoin Pääsiäispavlovan. Tämäkin resepti Valion sivulta. Postaukseen ja reseptiin pääset TÄSTÄ.

 Kaunis ja kuohkea marenki juuri uunista tulleena.

Raikas ja maukas jälkiruoka. Kuohkeaa marenkia yhdistettynä lakkarahkaan.Päällä tuoretta mangoa ja passionhedelmää. Tätä teen toistekin.
Mikä on sinun ehdoton kakkusuosikkisi?

//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.