Minäkin kun muutkin - Curly girl metodi

Törmäsin jossain lehtijutussa eka kerran sanaan Curly Girl. Mitäkö se tarkoittaa?Se tarkoittaa luonnonkiharan hiuksen elvyttämistä hellemmillä hiushoitotuotteilla kuin esimerkiksi itse käytin.Metodin on kehittänyt amerikkalaiset kampaajat Lorraine Massey ja Michele Bender 2000 -luvun alussa.Suomeen tämä rantautui pikkuhiljaa 2018 mutta lähti todella suosioon tämän vuoden alussa.  En tiedä miksi mutta tuo metodi kolahti jotenkin niin. Viikon verran tutkin menetelmää ja mitä aineita oikeasti saa käyttää.


Kuva eräältä talviselta aamulta. Hiukset harjattu ja tuostakin kuvasta oikeasti näkee kuinka karheat ja pörröiset ovat.


Aiheen ympärille on syntynyt lukuisia FB sivuja sekä You Tube kanavia. Niihin kannattaa tutustua ihan rauhassa. Valitse tuotteet harkiten ja lue aineluettelot todella tarkkaan. Metodissa on se hyvä puoli että pääset alkuun hyvin edullisilla market tuotteilla.

Ensiksi sanottiin hyvästit suoristusraudalle ja myös föönille. Tai fööniä saa käyttää mutta vain diffuuserin kanssa. Mutta itselläni tuskin on ikinä niin kiire joten päätin hylätä ne molemmat. Siis en heittänyt pois vaan laitoin ne talteen.
Kierrätykseeen meni kaikki hiushoitotuotteet mitkä sisälsivät siliconia, sulfaatteja, alkoholia jne..METODIN ALOITTAMINEN


Tässä ovat ensimmäiset vaiheet

Vaihe 1: Tee final wash (viimeinen sampoopesu) silikonien poistamiseksi hiuksistasi. Varmista, että shampoo ei sisällä silikoneja. Huuhtele perusteellisesti. Tämä vaihe 1 siis toistetaan vain kerran nyt kun aloitat metodin (ellet vahingossa myöhemmin käytä esim silikonia sisältävää tuotetta). Laita perään metodiin sopivaa hoitoainetta/naamiota, sillä sampoo kuivattaa hiuksia.Seuraavissa pesuissa toimi näin:


Vaihe 2: Pese hiukset hyväksytyllä CG-hoitoaineella tai sulfaatittomalla sampoolla. Emulgoi, eli lisää vettä ja hiero huolella. Huuhtele perusteellisesti. Aloita jollain helpoilla markettituotteilla. Goglettamalla löytyy paljon tietoa eri vaihtoehdoista. Tuoteselosteet ovat monessa pullossa pienellä kirjoitettu joten tarkkana saa olla. Sinne jää helposti joku aineosa huomioimatta.

Vaihe 3: Käytä samaa taikka vaikka eri hoitoainetta hiusnaamiota hiuksiin.Anna vaikuttaa. Huuhtele tarpeen mukaan huolellisesti tai huolimattomasti. Hyvin kuivat hiukset voit huuhdella huolimattomasti, jotta hoitoainetta jäisi vähän hiuksiin.

Vaihe 4: Käytä  vanhaa T-paitaa hiusten kuivattamiseen hellästi puristellen, älä hiero tai hankaa! Halutessasi voit myös plopata, eli laittaa t-paidan päähäsi 5-30min ajaksi, jotta kihara pääsee muodostumaan paremmin kun hiusten paino ei ole vetämässä sitä suoraksi. Ploppaaminen ei kuivata hiuksia, vain auttaa kiharan muodostukseen.Miksikö T paita? Tavallinen pyyheliina on liian karhea.

Vaihe 5: Muotoile hiukset halutessasi geelillä, muotovaahdolla, pellavansiemengeelillä tms, jotta ne pysyisivät muodossaan parhaiten.Itse keittelin *PSG geelin heti alkuunsa.
Vaihe 6: Ilmakuivaa tai föönää siivilän avulla/diffuuserilla matalalla lämmöllä miedolla puhalluksella. Itse en käytä kuivaajaa. Yritän varsinkin alkuvaiheessa käsitellä hiuksia niin vähän kuin mahdollista.
Vaihe 7: Älä koske hiuksiin, ennen kuin ne ovat täysin kuivat.Älä anna periksi heti. Tämä ei ole metoni mulle heti kaikki nyt. Hiukset eivät kiharru samantien johonkin unelma korkkiruuveihin. Ole kärsivällinen. Ei Roomaakaan rakennettu päivässä.
CO-pesu eli hiusten pesu hoitoaineella
1. Levitä kourallinen hoitoaine suoraan päänahkaan ja hiero päänahkaa pienillä pyöreillä liikkeillä noin 5 minuuttia. Lisää välillä vettä ja hiero uudestaan.Hiero sormenpäillä ei kynsillä. Huuhdo kaikki hoitoaine huolellisesti kevyesti puristellen ei kovakouraisesti.
2. Käytä samaa tai eri hoitoainetta/naamiota pituuksiin ja anna vaikuttaa. Huuhtele kokonaan tai vaan osittain.
3. Mikäli haluat käyttää CG-hyväksyttyä muotoilutuotetta, muotoile hiukset sormin. Käytä  vanhaa t-paitaa puristaaksesi varovasti ylimääräisen veden pois, älä hankaa koska siinä hiukset helposti venyvät ja katkeavat.
4. Anna kuivua tai kuivaa föönillä matalalla lämmöllä siivilää tai diffuuseria käyttäen. Jos käytit geeliä tai muotovaahtoa tms, hiuksiin voi muodostua "Cast" , eli kova kalvo, hiusten päälle. Kun hiukset ovat ihan kuivat, voit puristella kalvon pois hiuksista (SOTC, scrunch out the crunch).Kaikkein parasta jos hiukset saavat kuivua ihan rauhassa ilman lämpökäsittelyä.
* PSG geeli = pellavasiemengeeli. 2dl vettä ja 2 rkl pellavansimeniä keitetään "geeliksi".
Anna jäähtyä ja purista geeli astiaan ohuen polvisukan läpi.Pidän tuotteista mitä voi itse halutessaan valmistaa.Ei kannata keittää isoa määrää koska tuote säilyy jääkaapissa vain muutamia päiviä.
Tästä lähti mun taival
Päivä 1 ( 12.4)
Tein final washin ja pidin hetken aikaa hoitoainetta jonka aikana selvitin hiukset harjalla( Tangle Teezer). PSG geeliä hiuksiin ja ploppaus noin tunnin. Omat hiukseni kuivuvat jokseenkin hitaasti joten olivat hieman kosteat kun laitoin yöksi löysälle ponnarille ( ananas)

Päivä 2
Aamulla jännitti aukaista ponnari mutta dadaa sieltä löytyi kiharat.Olin ulkoilemassa joten pidin hiukset ponnarilla koko päivän ja samoin yöllä
Päivä 3
Aamulla kiharat jäljellä, hieman pörröisyyttä mikä ei ole ihme. Illalla kokeilin freesausta eli kastelin hiukset sumutinpullolla ja laitoin geeliä. Lopputulos ihan karsea tahmakasa.Pesu pelkällä hoitoaineella ja hiusten selvitys selvityskammalla.Omat hiukset menee helposti takkuun joten selvitys pakko tehdä. Osa on saanut metodista apua takkuiluun.

Päivä 4
Tukka koko päivän ponnarilla ja illalla töihin. Päätin illalla pestä hiukset sulfaattitomalla shampoolla ja pidin muutaman minuutin saman sarjan hoitoainetta Hiusten selvitys ja huuhtelu. Puristelin hellästi ylimääräiset vedet pois. PSG geeliä hiuksiin ja ploppaus noin 40 min. Hiukset suhteellisen kosteat. Yöksi ponnarille
Päivä 5
Hiukset yön jäljiltä vielä suhteellisen kosteat niin kokosin hiukset päälaelle löyhälle nutturalle.
Illalla uskalsin avata ja hiukset ihan jees. Hiukset tuntuvat ihanan pehmeiltä ja kiharaa löytyy.
Päivä 6 - 7   
Olin töissä ja oikeasti en tehnyt hiuksille mitään. Päivällä löyhällä nutturalla ja illaksi aukaisin hiukset. Pöyhensin vain sormin.
Päivä 8
Ensin Pre-poo = ennen pesua hiusten kosteuttaminen hoitoaineella tai öljyllä. Minä laitoin Argan öljyä hiuspohjaan ja latvoihin. Annoin vaikuttaa tunnin. Sitten Low poo = sulfaatiton shampoo pesu  ja sen jälkeen  hieroin hiuksiin Garnierin Banaanimaskia. Selvityskammalla hiukset selviksi ja annoin vaikuttaa muutaman minuutin. Sitten Squish to Condish / STC = veden puristelu hiuksiin kun hiuksissa on hoitoainetta.
Lopuksi puristelin ylimääräiset vedet pois ja tunnin Ploppaus / plopping = pesun/stailauksen jälkeen hiukset kääritään t-paitaan kuivumaan joko 5-20min tai pidempään.
Sen jälkeen hiuksiin PSG = pellavansiemengeeliä. Sitten saivat hiukset kuivua ihan rauhassa. Niihin ei pidä koskea ennekuin ovat täysin kuivat. Sen jälkeen hiuksissa on

Cast = geelin avulla saatu kova kuori hiusten kuivattua. Kova kuori rikottaan puristelemalla. Ja dadaa. Hiukset kuosissa.
 Illalla hiuksissa PSG geeliä ja ovat vielä kosteat
Tässä geeli rikottu ja hiukset todella pehmeät.
Ja tässä aamulookki. Juuri heränneenä. Hiukset oli yöllä löysällä ananaksella ja tässä tulos. Pitkä matka vielä niihin täydellisiin kihariin mikäli niitä edes ikinä tulee. Mutta uskon täysin että tämä tekee hiuksille hyvää.Aiemmin suoristin hiukset melkein päivittäin, harjasin , kampasin ja yritin saada ne edes johonkin kuosiin.Ainaista repimistä ja hiusten käsittelyä jos jollakin aineella. CG metodi on hellä hiuksille tuli niitä kiharoita tai ei. Katsotaan mitä tekee pitkällä aikavälillä hiuspohjalle ja väheneekö hiusten lähtö. Mulla on paljon hiuksia mutta ovat alkaneet ohentua päälaelta. Ikä tekee tehtävänsä.


Vasen kuva tammikuulta kun menin mun luottokampaajalle ja halusin hiuksiini lämpimämmän värin ja oikealla lopputulos. Väristä pidän todella paljon. Jos ja kun värjään jatkossa hiuksiani on vielä pohdinnan edessä millä aineilla se tehdään. Mutta nyt mennään tällä värillä mitä hiuksissa on.Kesä tulossa ja hiukset voi levätä sen ajan. Jossain kohtaa pakko kylläkin mennä leikkaamaan huonot latvat pois. Täytyy vaan tarkastaa pesussa käytettävät aineet koska pidän sitkeästi kiinni metodista.


Tässä useammallakin hiusfoorumilla oleva hiusmäärittely, joka auttaa analysoimaan omat hiukset, jolloin on hieman helpompi ottaa selvää mitkä tuotteet voisivat sopia itselle.

Hiusten kiharuus tai suoruus

Suorat hiukset
1a - Suorat hiukset.
1b - Suorat, mutta taipuisat hiukset, joissa ei ole näkyviä laineita.
1c - Suorat ja taipuisat hiukset, joista erottuu muutamia S-laineita.

Laineikkaat hiukset
2a - Löysät S-laineet.
2b - Selkeämmin erottuvat S-laineet, muistuttavat laineita letin avaamisen jälkeen.
2c - Selkeät S-laineet, joiden joukossa yksittäisiä spiraali-kiharoita.

Kiharat hiukset
3a - Isot, löysät spiraali-kiharat.
3b - Joustavat spiraalikiharat.
3c - Tiukat korkkiruuvikiharat.

Voimakkaasti kiharat hiukset
4a - Tiukasti kihartuneet S-kiharat.
4b - Teräviksi kulmiksi tiukasti kihartuneet hiukset, Z-kuvio.

Yksittäinen hius

F- Fine (hento/hieno hius)
Hius on melkein läpinäkyvä valoa vasten katsottaessa. Yksittäisiä hiuksia on vaikea nähdä. Sormien välissä pyöriteltäessä yksittäistä hiusta on vaikea tuntea tai se tuntuu erittäin ohuelta silkkilangalta. Yleinen hiuslaatu Skandinaviassa. 

M- Medium (keskikarhea hius)
Hiukset eivät ole hienoja, eivätkä karheita. Sormien välissä pyöriteltäessä hius tuntuu puuvillalangalta: hiuksen tuntee, mutta se ei ole jäykkä, eikä karkea. Yleinen hiuslaatu eurooppalaisilla. 

C- Coarse (karhea hius) 
Hiukset ovat paksuja. Sormien välissä pyöriteltäessä hius tuntuu kovalta, karhealta ja jouhimaiselta. Karhean hiuksen pyörittelyn sormien välissä voi myös kuulla. Yleinen hiuslaatu aasialaisilla ja tummaihoisilla.

Hiusten paksuus/tuuheus

Laita hiukset ponnarille ja mittaa poninhännän ympärys.

i - ohut, vähemmän kuin 5 cm.
ii - normaali, 5-10 cm.

iii - paksu, enemmän kuin 10 cm.

Itselläni taitaa tällä hetkellä olla 2cMii


 Avocado maski ja argan öljy on Ruohonjuuresta. Kaikki muut on Stockmannilta.CurlsBot sivulta voit tarkastaa sopiiko tuote tähän metodiin.


Kurkataan kuukauden päästä uudelleen miltä hiukset silloin näyttävät. Olen vasta alkumetreillä joten jos sulla on hyviä vinkkejä niin laita viestiä.

Mukavaa viikonloppua kaikille

//LenaEdit 14.5 TÄSTÄ pääset postaukseen kun metodia takana kuukauden verran
Edit 15.6 TÄSTÄ pääset postaukseen kun metodia takana 2 kk
Tästä postaukseen kun metodia takana 3 kk
Tästä postaukseen kun metodia takana 4 kk
TÄSTÄ postaukseen kun metodia takana 5 kk


Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.