Perunapuuro - Makuja lapsuudesta

Tiedättehän sen sanonnan äidin tekemästä ruuasta. Se on niin totta. Äidin tekemä ruoka oli vaan niin parasta. Ja äiti opetti tekemään tiettyjä ruokia kuten hän ne teki. Ja yksi niistä oli perunapuuro.Yksinkertaista, konstailematonta mutta niin hyvää.
Ei välttämättä se ravintorikkain mutta erittäin täyttävä ruoka.Minä syön sitä edelleen kuten lapsuudessa. Hieman voita ja suolaa. Lasi kylmää maitoa ja se on siinä. Kaikkein parasta puuro on seuraavana päivänä kun sen paistaa. 


Jauhoisia perunoita noin 1 kg
Litra vettä.
Keitä perunat täysin kypsäksi. Ota keitinvesi talteeen.
Soseuta perunat ja vatkaa joukkoon keitinvesi.Lisää joukkoon noin 1 rkl suolaa.
Kiehauta seos.Lisää vettä jos on liian paksua.
Lisää joukkoon pienissä erissä  2 dl ruisjauhoja hyvin vatkaten.
Anna kiehua hiljalleen noin 1 tunti. Sekoita säännöllisesti koska puuro palaa helposti pohjaan. Puuron voi myös keittää ohrajauhoihin ja silloin keitin aika on runsas puoli tuntia.


Perinteet kunniaan.

                                //Lena

Lähetä kommentti

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Tags

7 Dots Studio AB Studio Aga Baraniak Album Albumi Alcohol Ink altered art Altered books Altered lamp Altered mannequin Art Daily Cafe Art Journal Bloggaritapaaminen Bloggaus Book Binding Bujoilu Bullet Journal Canvas Canvas Corp Brands Cards Cards und More Cards und More Shop Blog Challenge Christmas Craft Stamper Craftaamo Curly Girl Dalsbruk DIY Altered Art DIY bounded book DIY Furniture DIY Home Decor DIY Lamp Doll Finnabair Frank Garcia Gelli Plate Haaste Hand-bound book Hapanjuuri Hiukset Home Huonekaluja Ihonhoito Joulu Junk art Junk Journal Junk style Juomat Just for fun Kakut Kauneushoidot Keittiö Keitto Kemiönsaari Ken Oliver Kierrätystä Kimitoön Kirjan sidontaa Kolmoset Koristeita Kosmetiikka Kosmetiikka ja Hiukset Koti Kurssit Kutominen Kädentaidot Käsinsidottu Laivat Työ Lamppuja Lamps Leipominen Leipä Lifestyle Limor Webber Lindy's Stamp Gang Lontoo Luonnonkosmetiikka Lämpimät Makeat Makramee Matkalaukku Matkustaminen Meikit Mini albums Minialbum Minialbumi Mixed Media More than words challenge Nannan paperi &Helmi Notebook Notting Hill Näyttely Old books Painting Papergarden Perinne ruoat Photography Piirakka Pohdintaa Prima marketing Ravintolat recycling Relics & Artifacts Ruoka Sisustaminen Stampington Company Steampunk Taalintehdas Tags Taidenäyttely Tandiart Tattered Angels Taulu Taulut Painting The Words & Paintery Blog Tilaustyöt Tiluksilla Tim Holz Traveler's Notebook Tutorials Työ Valokuvaus Vanhoista kirjoista Varalusikka Viking Grace Vintage Vuoden Askartelija kilpailu Watercolor painting WorkShop You Tube video Åbo
Lena Blankenstein-Holmström