Helppo kuivakakku

Kuivakakku. Se lapsuudesta tuttu tuote tavallisen pullan rinnalla. Helposti unhoon jäävä kahvileipä. Valitettavasti koska kuivakakut on helppo tehdä ja säilyvyyskin kiitettävä. Olin pitkään aikaa haavellut Emma Ivanen Heirolille suunnittelimista leivontavuoista ja pari viikkoa sitten sain vihdoinkin hankittua niistä kaksi. Pieni kuivakakku vuoka ( halkaisija 15cm) ja irtopohjavuoan. Molemmat hitusen luksusta arkeen tuovat shamppanjan väriset. Tänään kokeilin tuota kuivakakkuvuokaa. Sen mukana tuli ohje mihin ei tarvita monta aineosaa eikä vatkaimia. Pidän ideasta silloin kun leivontainspiraatio iskee ja pitäisi nopeasti saada tarjottavaa. Tähän kului aikaa noin 45 min.
Yllä alkuperäinen ohje. Muutin sitä niin että jätin kanelin pois ja laitoin joukkoon muutaman tipan capuccino aromia. Pieni pullo mitä löytyy useita eri makuja leivontahyllystä. Kakun kuorrutin raakasuklaalla mihin myös lisäsin muutaman tipan tuota capuccino aromia.


Kakku oli äärettömän helppo tehdä ja kukaan ei voi siinä epäonnistua. Todella hyvän makuinen ja koostumus täydellinen. Ja kuinka söpö voi yksi vuoka olla. Vuoka kannattaa pestä käsin jolloin sen elinkaari on huomattavasti pidempi. Rasvasin vuoan kevyesti ja jauhotin sen. Kakku irtosi ihan kevyesti. Taidan pikkuhiljaa kerätä muutkin saman sarjan tuotteet. Pieni vuoka oli kaupassa jotain 10 eur ja tuo piirakkavuoka noin 15 eur. 
Leipomisen iloa kaikille.

                                                              //Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.