Leipäkokeiluja

Mikäli mielesi tekee kokeilla hapanjuurella leivontaa varoitan sinua. Siihen jää niin koukkuun ja sen jälkeen et halua enää syödä kaupan leipää. Itse tehdyssä on niin aidot maut.Näin kävi mulle. Alla olevat leivät on leivottu Eliisa Kuuselan julkaisemasta kirjasta Leipävallankumous joten en kirjoita tähän reseptejä.Suosittelen hankkimaan tuon kirjan tai jonkun muun vastaavaan. Toki netistä ja You Tubesta löytyy myös valtavasti tietopaketteja.
Hapanjuurella leivottu ruisleipä


Taikinan teon ja tämän välillä on 4 päivää. Taikina oli kolme päivää jääkaappikohotuksessa.
Paistan melkein kaikki leivät äitini vanhassa rautaisessa paistinpannussa. En ole ostanut mitään paistokiviä. Tämä toimii vallan mainiosti.

Tässä halkaistu leipä ja tämä on ehdottomasti tekemistäni leivistä se suosikki. Täyteläinen ruisleipä joka ei ole liian hapan.Kuori kova ja niin maukas. Näitä leipiä ei kuulu säilyttää muovipussissa vaan leikkuu pinta alaspäin leikkuulaudalla. Itse säilytän näitä liinan sisällä. Meillä on taloudessa 4 kissaa ja varsinkin yhden mielestä on tosi kiva tiputella tavaroita pöydiltä. 

Tämän näköinen oli mun juureni kun ruokin sitä ja pidin sitä uunissa lampun valossa. Meillä on sisällä suhteellisen viileää joka hidastuttaa juuren kypsymistä.

Pikkuhiljaa alkaa kuplimaan ja tuoksu on aromikas ehkä hieman pistävä. Kaipaa lisää ruokaa.

Eka vaalea leipä kokeilussa. Kirjan ohjeen mukaan tehty Ciabatta. On parempi versio kuin kaupan paistopisteistä ostettu.

Eikö näytäkin herkulliselta. Juuren valmistus ja sillä leipominen ei ole yhtään niin hankalaa kuin voisi kuvitella. Onhan suomessa kautta aikojen leivottu juurella.Itselläni on vielä pitkä matka upeisiin viilleltyihin leipiin mutta eipä tässä mikään kiire ole. Nautitaan oppimisesta ja maukkaasta leivästä. 

Mukavaa viikonloppua ja leipomisiin.
                                                                //Lena

Lähetä kommentti

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Tags

7 Dots Studio 7gArchitextures 7Gypsies AB Studio Aga Baraniak Album Albumi Alcohol Ink altered art Altered books Altered lamp Altered mannequin Art Art Daily Cafe Art Journal ArtStacks Bloggaritapaaminen Bloggaus Book Binding Buckingham Palace Bujoilu Bullet Journal Canvas Canvas Corp Brands Cards Cards und More Cards und More Shop Blog Challenge Christmas Craft Stamper Craftaamo Curly Girl Daily Notebook Dalsbruk December Daily Notebook DIY Altered Art DIY bounded book DIY Furniture DIY Home Decor DIY Lamp Doll Drawing Finnabair Frank Garcia Gelli Plate Haaste Hand-bound book Hapanjuuri Hiukset Home Home decor Huonekaluja Ihonhoito Joulu Junk art Junk Journal Junk style Juomat Just for fun Kakut Kauneushoidot Keittiö Keitto Kemiönsaari Ken Oliver Kierrätys Kierrätystä Kimitoön Kirjan sidontaa Kolmoset Koristeita Kosmetiikka Kosmetiikka ja Hiukset Koti Kurssit Kutominen Kädentaidot Käsinsidottu Laivat Työ Lamppuja Lamps Leipominen Leipä Lifestyle Limor Webber Lindy's Stamp Gang Lontoo Low Carb Luonnonkosmetiikka Lämpimät Makeat Makramee Matkalaukku Matkustaminen Meikit Mini albums Minialbum Minialbumi Mixed Media Mixed Media World More than words challenge Nannan paperi &Helmi Notebook Notting Hill Näyttely Old books Painting Papergarden Perinne ruoat Photography Piirakka Pohdintaa Prima marketing Ravintolat recycling Relics & Artifacts Ruoka Sisustaminen Stampington Company Steampunk Taalintehdas Tags Taidenäyttely Tandiart Tattered Angels Taulu Taulut Painting The Words & Paintery Blog Tilaustyöt Tiluksilla Tim Holz Traveler's Notebook Tutorials Työ Valokuvaus Vanhoista kirjoista Varalusikka Viking Grace Vintage Vuoden Askartelija kilpailu Watercolor painting WorkShop You Tube video Åblogit Åbo
Lena Blankenstein-Holmström