Notting Hill - elokuvan huudeilla

Mikäli olet katsonut vähintään kaksi kertaa elokuvan Notting Hill on vierailu kuvauspaikoilla ihan must. Meidän hotellilta oli sinne vain 30 min kävelymatka. Kartta käteen ja menoksi. Toki avuksi tarvittiin vielä Google Maps koska jotenkin tuon paperiversion käyttäminen tuntuu hankalalta.Notting Hill on Roger Michellin ohjaama brittiläinen romanttinen komedia, joka sai ensi-iltansa 13. toukokuuta 1999. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat nimensä mukaisesti Lontoon Notting Hillin kaupunginosaan.

William ”Will” Thacker (Hugh Grant) omistaa Notting Hillissä itsenäisen kirjakaupan, joka on erikoistunut matkaoppaisiin. Hän on toipumassa avioerosta sen jälkeen, kun hänen vaimonsa jätti hänet toisen, aivan Harrison Fordilta näyttäneen miehen vuoksi. Will jakaa asuntonsa estottoman ja omalaatuisen waleslaisen Spiken (Rhys Ifans) kanssa.

Jokaisen filmin kuvauspaikan kohdalla oli muitakin kuvaajia kuin minä vaikka elokuvan ensi illasta on jo 19 vuotta.
 Muistatteko kohtauksen missä Will myy matkaoppaita?
 Tässä poseeraa tuntematon pariskunta Willinä ja Annana. Söpöä.


Thacker tapaa Hollywoodin tähtinäyttelijä Anna Scottin (Julia Roberts), kun tämä astuu hänen kirjakauppaansa ostaakseen kirjan. Vain hetkeä myöhemmin he törmäävät toisiinsa kadulla, minkä seurauksena Will kaataa appelsiinimehunsa heidän kummankin päälle. Will tarjoaa Annalle mahdollisuutta vaihtaa vaatteensa kadun toisella puolella olevassa asunnossaan. Anna suostuu, ja vaihdettuaan vaatteensa hän yllättää Willin suutelemalla tätä. He alkavat tuntea vetoa toisiinsa.
 280 Westbourne Park Road


En usko että tässä asunnossa enään asui ketään. Sen verran näytti paikat rapistuneilta.


Joitakin päiviä myöhemmin Will kysyy Spikelta, onko hänelle tullut yhtään viestejä. Viestien ylöskirjoittaminen ja muistaminen eivät ole Spiken alaa, mutta hän muistaa ”jonkun amerikkalaisen Anna-nimisen tytön”, joka mainitsi ”aivan toisen nimen”. Anna asuu Ritz-hotellissa valenimellä ”Kivinen”, ja hän on pyytänyt Williä vierailulle. Will pääsee sisään Annan huoneeseen, mutta huoneesta on tullut väliaikaisesti lehdistökeskus, ja Williä luullaan yhdeksi toimittajista. (Will joutuu paniikkiin ja väittää olevansa Horse & Hound -lehden toimittaja.) Hänen täytyy haastatella kaikkia Annan uudessa Helix-nimisessä elokuvassa esiintyneitä näyttelijöitä, vaikkei ole edes nähnyt koko elokuvaa. Willin sisar Honey (Emma Chambers) aikoo pitää syntymäpäiväjuhlat, ja kun Will ja Anna saavat viimein olla hetken kahdestaan, Will kutsuu Annan sisarensa juhliin.

91 Lansdowne Road.
Nämä asukkaat olivat poistaneet ovinumeron varmaan tietystä syystä.


Juhlat pidetään Maxin ja Bellan (Tim McInnerny ja Gina McKee) kotona. Anna tuntee olonsa kotoisaksi Willin ystävien joukossa ja taistelee menestyksekkäästi ”viimeisestä suklaakakkupalasta”, joka annetaan vain kaikkein säälittävimmälle tapaukselle.

Juhlien jälkeen Will ja Anna menevät salaa yksityiselle aukiolle. He alkavat tapailla toisiaan useammin, muun muassa elokuvissa ja ravintolassa. Anna kutsuu Willin huoneeseensa, mutta saa huomata, että hänen amerikkalainen poikaystävänsä Jeff King (lopputeksteissä mainitsematta jäänyt Alec Baldwin) on saapunut hänen luokseen. Anna teeskentelee olevansa ilahtunut poikaystävänsä näkemisestä, joten Will teeskentelee olevansa huonepalvelusta. Kun King poistuu huoneesta, Anna pyytää Williltä anteeksi, sillä hän luuli Kingin ja hänen eronneen aiemmin. Will ymmärtää poistua paikalta.


Kun Anna on pannut välinsä lopullisesti poikki Kingin kanssa, hän menee Willin asunnolle toivoen voivansa jäädä sinne vähäksi aikaa. Hänestä on vuotanut pornahtavia kuvia lehdistöön, ja siitä johtuen hän tarvitsee piilopaikkaa. Will ja Anna rakastelevat ensimmäistä kertaa. Aamulla Will saa tyrmistyksekseen huomata lehdistön linnoittautuneen hänen ovelleen, koska Spike oli edellisiltana pubissa puhunut ohi suunsa. Vihainen Anna luulee Willin pettäneen hänet ja lähtee. Will päättää unohtaa Annan… tuloksetta.

Kuluu vuosi, ja Anna palaa Lontooseen tekemään Henry Jamesin kirjaan pohjautuvaa elokuvaa, mikä oli alun perin Willin idea. Will käy elokuvan kuvauksissa, ja Anna pyytää hänet seuraamaan kuvauksia. Will kuulee vahingossa kuulokkeiden kautta, kun kuvaustauolla oleva Anna kertoo vastanäyttelijälleen Willin olevan ”vain joku tyyppi”. Pettynyt Will poistuu paikalta. Seuraavana päivänä Anna tulee jälleen kirjakauppaan ja selittää olleensa edellispäivänä vain hienovarainen. Hän toivoo, että hänen ja Willin välit voisivat korjaantua. Will, joka on yhä loukkaantunut, torjuu hänet. Anna on tuonut Willille lahjan ja jättää sen kauppaan. Kun Will myöhemmin avaa sen, se osoittautuu Marc Chagallin alkuperäiseksi La Mariée-nimiseksi maalaukseksi, jonka julisteen Anna oli aiemmin nähnyt Willin luona.
Will tapaa ystävänsä, jotka tukevat hänen päätöstään torjua Anna, kunnes Spike saapuu ja kutsuu häntä ”typeräksi mulkuksi”. Will tajuaa nopeasti tehneensä elämänsä suurimman virheen torjuessaan Annan. Joukkio lähtee etsimään Annaa ja kaahaa Maxin autolla Lontoon halki. He saapuvat Annan lehdistötilaisuuteen, ja Will suostuttelee Annan jäämään Englantiin hänen kanssaan. Anna ja Will menevät naimisiin, ja elokuva päättyy kohtaukseen, jossa Will ja raskaana oleva Anna istuvat puiston penkillä Notting Hillissä.

Täytyypä kotona katsoa uudestaan tuo elokuva ja fiilistellä vähän Notting Hill tyylillä.Sen verran lystikäs tuo kävelykierros tuolla oli. Kiitos Tanja kun jaksoit etsiä kanssani nuo leffaromantikon must paikat.
                                        //Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.