Makuja lapsuudesta

Äidin tekemä ruoka on aina parasta vai mitä?Tänään tein lapsuudestani tuttua ruokaa.
Sjömanssoppaa.Sillä ei ole muuta nimeä. Reseptin alkuperästä ei ole mitään tietoa.Unohdin sen aikanaan äidiltäni kysyä. Tämä on hyvää ja helppoa valmistaa.Osa on toki skeptisiä jostain keitetyistä lihapullista mutta ei pidä antaa ulkonäön hämätä.Tämän kanssa vaikka ruisleipää ja maitoa.Kyllä jaksaa.
Ohje ilman sen tarkempia mittoja.
Porkkanoita ja lanttuja kuutioina.Vettä reilusti yli vihannesten.Joukkoon pari lihaliemikuutiota. Keitä puolikypsäksi. Lisää joukkoon perunat ja anna kiehua melkein kypsäksi.
Lihapullat: 
800 gr jauhelihaa + 2ps ranskalaista sipulikeittoa  + 1.5 dl kermaa.Tee taikina käsin jotta saat sipulikeiton hyvin sekoitettua jauhelihan joukkoon. 
Pyöritä taikinasta pullia ja lisää keiton joukkoon.Anna kiehua hiljalleen 20 min tai kunnes kaikki on kypsää. Pullat kypsyvät nopeasti.Keitto on melkein vielä parempaa kun sen lämmittää seuraavana päivänä.
Äitini ei toki tehnyt lihapullia ranskalaiseen sipulikeittoon. Meillä ei käytetty mitään puolivalmisteita mikäli niitä nyt edes oli myynnissä Taalintehtaan Osuuskaupassa. Kaikki tehtiin itse ja niistä raaka-aineista mitä oli saatavilla. Tämä keitto on myös edullista. Koko iso 5 litran kattilallinen maksaa  alle kympin. Kesällä tulee harvoin tehtyä keittoa enkä oikeasti tiedä miksi. Mutta syksyn tullen niitä tulee tehtyä enemmän.

Kokeile ja kerro mitä mieltä sinä olet Sjömanninsopasta.
                                                                 //Lena


1 comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.