Sitruunainen chilisuklaa kakku

Täytekakku minkä sisällä on raikas sitruunavaniljamousse ja kuorrutuksena ohut kerros voikreemiä. Vaalenpunainen sävy on samettinen suklaaspray. Päälle olen valuttanut vesihauteessa sulatettua chilisuklaata. Ja kruununa granaattiomenaa.Miettikää mikä makujen sinfonia kun tuosta ottaa palan.






Pohja on gluteeniton. Vuokana olen käyttänyt irtopohjavuokaa jonka halkaisija on 13.5 cm ja vetoisuus 1.8l. Ostin sen eilen joten en tiennyt monenko munan taikinan siihen tarvitaan. Vuoka jäi hieman vajaaksi joten olisin hyvin voinut tehdä 4 munan pohjan. Taikinaan laitoin yhtä paljon kaikkea eli 3 kananmunaa lasiin mitattuna. Saman verran sokeria jonka vaahdotin munien kanssa monitoimikoneella melko valkoiseksi. Monitoimikone on siitä hyvä kun se hoitaa kaiken ihan itsekseen. Ennen sen hankintaa en juurikaan jaksanut tehdä kunnon vaahtoa. Tylsää vatkata käsivatkaimella.
Jauhona käytin Pirkan gluteenitonta jauhoseosta mihin sekoitin 2tl leivinjauhetta. Jauhot lisäsin siivilän kautta varovasti käännellen munasokerivaahtoon. Ei saa vatkata koska tällöin kakun kuohkeus kärsii. Paistoin kakkua noin 40 min uunin alaosassa 175asteen lämmössä.
 Kuorrutukseen käytin puolet tästä levystä.
Täytteenä Valion sitruunatuorejuusto ja 2dl vispikermaa hyvin vaahdotettuna.Loppuvaiheessa lisäsin Vaniljakreemijauhetta. Sitä löytyy kaupan maustehyllyltä. Se toimii liivatteen tavoin eli sitoo tuon moussen.




Mukavaa sunnuntaita kaikille. Ulkona mitä ihanin aurinkoinen päivä. Minä jään odottelemaan päivällisvieraita.

Kiitos kun piipahdit blogissani.  //Lena



Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.