Kamera vai puhelin - uutta etsimässä

Valinnan vaikeuksia. Tämän bloggaamisen vuoksi tarvitsen uuden välineen millä kuvata. En vain osaa päättää minkä. Onko se puhelin vai kamera? Puhelin on aina mukana mutta kamera on kuitenkin kamera. Mutta silloin sen pitäisi olla kevyt ja näppärästi mukana kulkeva. Olen viimeviikot ahkerasti etsinyt uutta matkakumppania mutta vaihtoehtoja on paljon enkä haluaisi ostaa sikaa säkissä. Tähän asti olen kuvannut Canon 600 D järkkärillä joka on hyvä mutta turhan painava mukana kannettava. Mun puhelin on ihan surkea. Sillä ei saa tarpeeksi hyviä kuvia. Se on iPhone 6+ ja vuosimallia 2014. Siitä näkee että en turhan usein vaihda puhelinta. Tai minä en niitä yleensäkään osta vaan mieheni silloin kun mun puhelin lakkaa toimimasta. Olisihan se kiva jos aina olisi luuri viimeistä mallia mutta ovat niin hintavia ja sillä rahalla voi tehdä muutakin. Mulla on ollut vuosikausia Applen puhelin ja pidän siitä kun synkkaa sekä iPadin ja läppärin kanssa. Mutta Applen luurit huitelee yli 1000 eurossa ja mielestäni se on ylihinnoiteltu. Siis tämä on oma mielipiteeni koska en ole syntynyt ns. hopealusikka suussa.Hinnan vuoksi voisin jopa luopua iPhonesta jos korvaava puhelin ottaa hyviä kuvia.Koska jos ottaa kuvia ja julkaisee ne pitää laadun olla hyvä. Monta kertaa näkee kuvia missä on kohde hyvä mutta se kuvan laatu. Rakeisia, hieman heilahtaneita ja väärin tarkennettuja kuvia.En mitenkään pidä itseäni hyvänä kuvaajana.Haluaisin olla hyvä kuvaaja.Oli jopa mielessä että olisin hakenut vajaan vuoden kestävälle valokuvauskurssille Muurlaan.Pähkäilin vaan taas niin kauan että kaikki paikat menneet.Ehkä ensi vuonna uudestaan. Mutta nyt siis hakusessa se uusi kuvausväline.  Vaihtoehtoja mitä olen katsonut on


Puhelimet
Iphone X Verkkokauppa.com 1228 eur
Huawei Pro Verkkokauppa.com 749€

Honor 10  Verkkokauppa.com 449€

Kamerat
Canon Powershot Verkkokauppa.com 629.90€


Olympus Verkkokauppa.com 449.90  Tämä näyttää niin makealta. Tässä on sitä jotain ja tähän on myytävänä upeita kaulahihnoja ja laukkuja. Onko tarpeellista? Todennäköisesti ei

Te taitavat bloggarit ja sosiaalisen median käyttäjät. Mikä on teidän luottolaite mitä ilman ette tule toimeen. Laite joka kulkee mukana joka paikassa ja millä saa laadukkaita kuvia. Puhelin vai kamera? Puhelin tosiaan aina mukana mutta sillä ei saa otettua kuvia kaukana olevista kohteista. Onko siihen tarvetta sekin pitäisi ratkaista vai riittääkö lähikuvat. Kamera pitäisi olla WiFi ominaisuudella jotta kuvat saa helposti siirrettyä läppärille. Jos teillä on hyviä vihjeitä vastatkaa tähän postaukseen, privaviestinä tai FB postauksessa. Joku laite mun nyt kuitenkin täytyy hankkia jotta saan kuvattua laadukkaita kuvia.
Tähän voisi moni ajatella että onpa tuollakin pienet ongelmat kun sillä nyt kuitenkin on luuri ja olemassa oleva kamera. Mutta kun ne ei nyt vastaa tarkoitustaan.
Kiitos kun piipahdit blogissani ja kiitollisena otan vastaan ehdotuksia muistakin kuin yllämainituista vaihtoehdoista.

//Lena


1 comment

  1. Jos haluat käyttökokemuksia tuosta Olympus Pen kamerasta niin pistä viestiä Maikki-Nooralle. Sillä on ja paljon kuvannut sillä. Osaa kertoa!

    ReplyDelete

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.