Lontoo lokakuussa

Viisi ihanaa vuorokautta Lontoossa. Tämä miniloma tuli niin tarpeeseen.Yksin kun matkustin niin ei ollut kuin yksi etukäteen suunniteltu juttu ja se oli musikaali. Valitsin Oopperan kummituksen. Miten järisyttävä kokemus. Musiikki ja koko tunnelma meni täysin ihon alle joka sai kyyneleet valumaan poskille.
Otin päivänäytännön ja melko loppuunmyydyssä näytöksessä sain paikan parvelta. Aivan loistava paikka ja hinta kohdallaan.Lippu maksoi 39€. Musikaalin pystyi tuntemaan. Ihan mieletön kokemus ja taatusti menen ensi kerralla katsomaan sen uudestaan.
Alla traileri musikaalista. Laittakaa äänet päälle ja nauttikaa edes hetki.Varmaan ymmärrätte miksi haluan nähdä tuon uudestaan.


Westminster Abbey on goottilaistyylinen kirkko Westminsterissä Lontoossa. Kirkko on toiminut perinteisenä Englannin kuninkaallisten kruunajaisten ja hautajaisten paikkana. Westminster Abbey, Westminsterin palatsi ja St. Margaret's -kirkko muodostavat Unescon maailmanperintökohteen.Perimätiedon mukaan paikalle perustettiin ensimmäinen pyhäkkö vuonna 616 kalastajan nähtyä näyn Pyhästä Pietarista. Tämä on epävarmaa, mutta paikalla oli varmuudella benediktiinimunkkien yhteisö jo ennen kuin Edvard Tunnustaja alkoi rakennuttaa kirkon ensimmäistä, romaanista tyyliä edustanutta versiota noin 1045–1050. Se vihittiin käyttöön 28. joulukuuta 1065 hetki ennen Edvard Tunnustajan hautajaisia ja Harald II:n kruunajaisia.
Henrik III määräsi kirkon rakennettaviksi uudestaan goottilaistyyliseksi. Työ jatkui kolme vuosisataa 1247–1517. Nicholas Hawksmoorin suunnittelemat kaksi läntistä tornia rakennettiin vuosien 1722 ja 1745 välillä. Ne ovat varhaisia esimerkkejä uusgotiikasta. Kirkon 900-vuotisjuhlia vietettiin 28. joulukuuta 1965.Aamulla osallistuin jumalanpalvelukseen Westmister Abbeyn vieressä olevaan hieman pienempään kirkkoon .Pyhän Margaretin kirkko (engl. St Margaret’s Church) on kirkko Lontoon Westminsterissä.
 Westminster Abbeyn benediktiinimunkit perustivat sen 1100-luvulla, jotta luostarin alueella elävät maallikot voisivat osallistua siellä jumalanpalveluksiin. Kirkko on omistettu pyhälle Margareeta Antiokialaiselle. Hyvin vaikuttava seremonia.Kirkoissa on sitä jotain. Saa ainakin minut aina itkemään.Siellä läheisten kaipuu nousee niin pintaan.Läheisten jotka eivät enää ole luonamme.Vieressä myös Big Ben ja Lontoon Parlamenttitalo. Oli hyvin sateinen päivä joten tämän ympäristö jäi tutkimatta. No ensi kerralla sitten.Olisi muuten kiintoisaa päästä katsomaan parlamentin istuntoa. Ovat niin kovia huutamaan siellä.Huomenna vielä yksi postaus Lontoosta
LenaPost a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.