Aina yhtä kiehtova Lontoo

Lontoo on ehdottomasti mun lempikaupunkini. Sinne on nopeaa ja helppo matkustaa. Pidän matkustamisesta mutta lentokoneessa istuminen on tylsää.Toki tällä kertaa oli melko ruhtinaalista lentää molempiin suuntiin tilavalla  Airbus A350 ja lentoyhtiönä Finnair. Sain jopa istua yksin omalla rivilläni.Tämä matka oli osittain 60 vuotis lahjani suvulta ja nyt oli viimeisiä kuukausia käyttää tuo lahjakortti. Korona siirsi ajankohtaa useamman kerran. Matkaan lähdin tällä kertaa yksin. Perillä Lontoossa olin 5 päivää. Nautin joka minuutista. Kävelin enemmän kuin koko pandemian aikana ja se tuntui koko kropassa kun illalla kaaduin sänkyyn. Hotelliksi valitsin pienen hotellin lähellä Bayswaterin asemaa.Siitä oli helppo liikkua kävellen,bussilla tai maanalaisella kaupunkia ristiinrastiin.Tervetulon mun Lontooseen lokakuussa 2022.

Kävelyllä Kensingtonin puistossa. Hotellista noin 10 minuutin kävelymatkan päässä.

Kensingtonin palatsi

Puistossa iso järvi missä uiskentelee valtavasti joutsenia. Ovat tottuneet ihmisiin joten päästävät hyvin lähelle.Koko puisto todella kiehtova. Ihmisiä piknikillä, valtavasti koiria vapaana jotka eivät häiritse ihmisiä. Uskomattoman hyvin koulutettuja eläimiä. Puistossa hyvä lenkkeillä tai vaan istua penkillä ihailemassa ympäröivää luontoa. Tällä matkalla kävelin koko puiston läpi aina Kensingtonin palatsista aina Hyde Parkin koilliskulmassa olevaan Speacer's Corneriin asti.Kävellen näet enemmän.
Matkalla Notting Hill'in joka on yksi mun suosikeista.Rakastan tuon kaupunginosan värikkyyttä.Olisipa tätä samaa myös suomessa.

Pakko oli käydä katsomassa se sininen ovi elokuvasta Notting Hill.


Nämä katuun kirjoitetut opasteet hymyilyttää joka kerran.
Ja tässä hotellini. Pieni ja viihtyisä. Aamiainen oli ihan riittävä. Toki itse olen niin aamuvirkku ja kaipasin kahvia aikaisemmin kuin 7am.
Paddingtonin asema.
Lensin Heathrown kentälle ja sieltä otin Heathrow Express junan Paddingtoniin. Ja samoin toiseen suuntaan. Edestakainen lippu maksoi ennalta ostettuna noin 32€ . Latasin sovelluksen jonka kautta ostin ja näin lippu oli puhelimessa QR koodina. Äärettömän helppoa.
Samoin mulla oli lentoliput Finnairin sovelluksessa  jossa tein myös lähtöselvitykset.Ei tarvitse enää tulostella paperiversioita. Matkustaessani bussilla tai maanalaisella hoitui kaikki google walletin avulla ( mulla ladattuna maksukortit). Maanalaisen portilla joko puhelimella tai kortilla maksu ja pääteasemalla sama sovellus avasi portit. Samoin bussissa sovellus tai kortti. Hyvästi asemalta ostettavat kertaliput.

Maanalaisten kartat on hirmu selkeitä. Ei voi eksyä.Junissa myös selkeät opasteet joista pystyy seuraamaan montako pysäkinväliä ja missä jää pois.
Matkan aikana kirjoitin myös matkapäiväkirjaa. Täynnä ihania yksityiskohtia.
Olin niin turisti kun istuin tämän bussin yläosassa ihan ekalla penkillä.Huomenna toinen postaus Lontoosta
//Lena


Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.