Lehtikaalikääryleet

Eilen tein lehtikääryleitä mutta en sitten ehtinyt niitä syödä.Tänään paistoin niitä lounaaksi.Paistaessa niihin tulee ihanan rapsakka pinta.

Lehtikaali on ravintorikas ja monikäyttöinen kasvi.Siitä kannattaa poistaa se todella kova keskiruoto.


Poistin kovat osat mutta niin että lehtiosa pysyy kasassa. Keitin kuumaa vettä ja upotin lehdet veteen noin minuutiksi. Tällöin pehmenevät ja helpompi tehdä kääryleitä.

Rooty pannunuudeleita paistettuna ja maustettu suolalla, mustapippurilla ja Umamilla.
ROOTY Pannunuudeli on uuden ajan innovatiivinen pakastetuote. Se valmistetaan tuoreesta suomalaisesta perunasta patentoidulla menetelmällä ilman lisäaineita. Uutuustuotetta voi keittää, paistaa tai wokata rakenteen pysyessä ehjänä. ROOTY Pannunuudelia voi käyttää ruoanlaitossa kuten perinteisiä riisi- ja vehnänuudeleita tai spagettia. Tuote on gluteeniton, laktoositon ja vähähiilihydraattinen vaihtoehto, joka valmistuu helposti muutamassa minuutissa.

Toisella pannulla freesasin sipulia ja lisäsin purkin suolasieniä.Maustoin suolalla ja pippurilla. Lisäsin hieman kermaa ja annoin hautua noin 15 min.Lisäsin nämä pannunuudeleiden joukkoon ja annoin hetken jäähtyä.

Runsas ruokalusikallinen täytettä lehdellä ja kevyesti rullalle. Nostin ne uunivuokaan.
Kaadoin tipan kermaa päälle sekä loraus hunajaa sekä seesamiöljyä.
Ensin 15 min 200 asteessa. Peitin kevyesti foliolla ja sai vielä hautua sitten 150 asteessa noin 30 min.

Tänään paistoin kääryleen paistinpannulla samaan aikaan minitomaattien kanssa.

Lisukkeena haarukalla soseutettua avokadoa minkä maustoin suolalla ja pippurilla. Lisäsin joukkoon kapriksia.Tämä tahna sopisi vaikka tortillan täytteeksi tai vaikka ruisleivälle.


//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.