Palak Paneer

Näin kaupassa juuston mihin en ollut aiemmin törmännyt eli Paneer juusto. Ostamani juusto oli Arlan Apetina Paneer. Arla kertoo juustosta näin.

Apetina Paneer on intialaistyyppinen ruoanlaittojuusto. Maultaan mieto juusto on erinomainen proteiinin lähde ja vähäsuolaisuutensa ansiosta myös terveellinen vaihtoehto koko perheen ruokapöytään. Muovailtavan ja murenevan rakenteensa ansiosta Apetina Paneer taipuu helposti monipuoliseen ruoanlaittoon kuten kastikkeisiin, pataruokiin ja kasviscurryyn. Erinomainen myös lihan korvikkeena pihveissä ja pyöryköissä tai marinoituna tofun tapaan.


Sitten alkoi reseptin haku ja päädyin kokeilemaan Palak Paneeria eli intialaista pinaattikastiketta.Tämä tekemäni resepti on sävelletty useasta eri ohjeesta.

2 sipulia pilkottuna

2 valkosipulinkynttä pilkottuna

1 rkl inkivääriä raastettuna

1 punainen chili pilkottuna

2 tomaattia pilkottuna

300 gr pakastepinaattia

1 tl kurkumaa

2 tl korianteria

2 tl juustokuminaa

1 tl unamia

hieman pippuria jauhettuna myllystä

1 pkt Paneer juustoa  ( 225gr)

1 prk kookoskermaa

2 rkl Maizenaa

Kuullota pannulla sipulit. Lisää muutaman minuutin kuluttua valkosipulit, chili, inkivääri sekä jauhetut mausteet.Paista miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää tomaattikuutiot ja anna kastikkeen kiehua noin 15min. Sekoita välillä.

Lisää jäiset pinaatit ja keitä miedolla lämmöllä kunnes pinaatti on sulanut.Annoin kiehua vielä noin 10 min. Lisäsin kookoskerman sekä maizenan ja annoin kiehua sen aikaa kun paistoin juuston eri pannulla.

Lisäsin juustot vasta lautasella. Koristeena pinaatin lehtiä joita kasvatan nyt parvekkeella.Lisukkeena riisiä sekä vohveliraudalla paahdettu sämpylä.


Paneer juuston voi korvata vaikka leipäjuustolla tai halloumilla.

//Lena





Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.