Pizza kuten minä sen teen

Tällaisena kokeilevana kotikokkina teen kaiken hieman mututuntumalla.Kuten myös tässä pizzan kohdalla. 

(Kaupallinen yhteistyö Monditaly)

Tänään lähti kokeiluun uudet pizzajauhot. Monditaly tuo K ruokakauppoihin Pizzeria Via Tribulin oman jauhon.

Via Tribunali 00 -pizzajauho sopii täydellisesti aidon italialaisen pizzan valmistamiseen kotona. Jauho on napolilaisen Associazione Verace Pizza Napoletana (AVPN) -pizzayhdistyksen sertifioima. Se on käytössä muun muassa myös Suomen ensimmäisessä AVPN sertifioidussa ravintolassa, pizzeria Via Tribunalissa.


Taikina valmiina kohotusastiaan.

                       Taikina sai kohota runsaat 15 tuntia. Jaoin taikinan 6 osaan
Pallukat sai kohota noin 8 tuntia. 

Astia olisi saanut olla isompi.Kohosivat todella hyvin.

Valutin liemet pois. Murskasin käsin tomaatit pienemmäksi ja lisäsin aavistuksen suolaa.Jätin kuitenkin tomaateista sattumia mukaan.Ohje on Via Tribualin sivulla.

Perhe sai itse valita täytteensä. Valittavana oli paistettua ja hieman karamallisoitua sipulia, kalkkunaa, mozzarella juustoa, voimakasta Koskenlaskijaa, kaprista, corizo pekonia, salamia,jauhelihaa sekä ahvenanmaan pizza juustoa.

Pizzapallot jauhotetulla pöydällä missä käsin painelin sen sopivan kokoiseksi. Emme omista pizzakiveä mutta sen sijaan meillä on tosi vanha rautainen lettupannu mikä toimii vallan mainiosti. Laitoin sen uuniin kuumenemaan samaan aikaan kun laitoin uunin päälle ( 300 astetta)

Pohja pannulle, keskelle tomaattikastiketta ja reunat voitelin oliiviöljyllä Paistoin pohjan ensin muutamia minuutteja. Vasta sitten lisäsin täytteet jonka jälkeen paistoin pizzaa noin 6 min. Sen kyllä näkee kun on kypsä.

Jauheliha, sipuli, salami, Koskenlaskijaa  ja Ahvenanmaan juusto. Lisäksi viinisuolaheinää.
Kuten edellinen + kalkkuna ja mozzarella. Pinnalle viikunalla maustettua balsamicoa.
Kuten edellinen.
Pizza Bianco ja tämä oli oma pizzani.

Artisokkaa valkosipulilla ja persiljalla maustetussa öljyssä.

Pohjalle valutin artisokan lientä ja paistoin muutaman minuutin. Täytteenä artisokkaa minkä murskasin käsin hieman pienemmäksi, hunajalla maustettua vuohenjuustoa, kaprista ja hieman mozzarellaa. Pinnalle balsamicoa.Jopa itse yllätyin kuinka mielettömän hyvää tämä oli.


TÄSTÄ ohje pizzan tekoon. Kokeile ihmeessä.Pizzan reunat olivat niin maukkaat koska imivät paistoin aikana kaiken öljyn itseensä.Sielin vielä hieman öljyä pintaan juuri ennen tarjoilua.

Ei voi muua sanoa kuin jauhoilla on väliä.


//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.