VHH Kiisseli

Joskus kaipaa jotain hieman makeaa mutta ei mitään kaloripommia. Tällöin kannattaa valmistaa  kiisseli joka valmistuu alle 30 minuutissa.Kannattaa valita kotimaisia marjoja. Itse suosin mustikkaa sekä puolukkaa. Hedelmistä sitruuna ollut mun lemppari yläasteen kotitaloustunnilta asti.Kiisseli on helppo tehdä mutta kannattaa keittää vain sen verran kun sinä päivänä syö.Seuraavana päivänä on todella kiinteää mutta ihan syötävää.Mikäli keität sen valmiiksi seuraavaksi päiväksi niin kannattaa puolittaa psylliumin määrä.


Marjakiisseli

1 l vettä
noin 200 gr marjoja 
1 rkl psylliumia
karppisokeria maun mukaan

Keitä marjoja kunnes pehmenevät.
Lisää  karppisokeri. Ripottele psyllium koko ajan sekoittaen ( menee helposti paakkuun)Keitä hiljalleen koko ajan sekoittaen kunnes koostumus näyttää hyvältä. Kiisseli voi vaikuttaa liian löysältä mutta sakeutuminen jatkuu myös jäähtyneenä.

Jos oikein haluaa herkutella niin vispaa kermavaahtoa. Sen voi maustaa vaikka vanilja-aromilla.


Sitruunakiisseli

1 l vettä
2 sitruunaa
2 kananmuna
1 rkl psylliumia
karppisokeria maun mukaan

Lisää veden joukkoon 2 kananmunaa, 2 sitruunan mehu sekä raastettu kuori.Lisää karppisokeri.
Lisää psyllium kuten marjakiisselissä. Hämmennä koko keittämisen ajan koska palaa helposti pohjaan.Vaniljakiisseli

½ litraa punaista maitoa tai maito-kermaseosta
karppisokeria maun mukaan
vanilja-aromia tai vaniljaesanssia ilman sokeria
vajaa ½ rkl psylliumia.

Keitä koko ajan hämmentäen kunnes koostumus hyvä.Huomioikaa että psylliumilla suurustettu kiisseli paksuuntuu jäähtyessään. Mikäli  psylliumia on liikaa käytettyyn nesteeseen suhteutettuna tulee kiisselistä niin paksua ettei pysy lusikassa. On silti syötävää mutta asettaa omat haasteensa. Kiisselin voi keittämisen jälkeen pyöräyttää vaikka yleiskoneessa. Tekee kiisselistä sileämpää. Itse laitan sen pyörimään vajaaksi 5 minuutiksi. Tietenkin jos ei ole niin tarkka hiilareista voi kiisselin suurustaa vanhanaikaisesti perunajauhoilla. Silloin kiisselin koostumus ei ole niin kiinteää ja helpommin syötävää.


Kerroskiisseli. Hyvää on.
Herkuttelun hetkiä

//Lena
Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.