Pähkinäinen karpalosämpylä

Kun kerran pääsen vauhtiin niin loppua ei näy. Tällä kertaa valmistui pähkinäiset karpalosämpylät. Ohje itse kehitelty tyylillä katsotaan mitä tulee. Ja hyväähän siitä tuli.Siis omasta mielestä. ( *mainoslinkki). Sämpylä on näille ehkä väärä nimi kokonsa puolesta.Karpalopallero olisi ehkä sopivampi.Ohje

2½ dl vettä
50 gr voita
1 ps kuivahiivaa
1 kananmuna  0.3
100 gr jauhettua hasselpähkinää 8.2
1 dl  ( 64 gr)lupiinijauhoja 26.4
2 dl  ( 54 gr)soijajauhoja  18
1 rkl  ( 5 gr) *marjajauhe karpalo-puolukka 1.7
1 rl karppisokeria
½ dl ( 25 gr)* kuivattuja karpaloita  41
1 rkl psylliumia
Lämmitä vesi noin 42 asteiseksi. Anna voin sulaa joukkoon. Liota nesteeseen hiiva ja sekoita loput aineet joukkoon. 
Pyöritä öljytyin käsin sämpylöiksi.
Marjajauheet, rouheet ja kuivatut marjat olen ostanut tavaratalosta tai lähikaupasta. Netistä en tilaa mitään.Hasselpähkinäjauhoja ei löydy kaupasta joten hienonnin pähkinät blenderissä. Toimii vallan hyvin.

Anna nousta ja paista 175 asteessa noin 20 -26min uunista riippuen.
Koko taikinan hiilarimäärä 95.6 joten yhden sämpylän hiilarimääräksi jää 11.95 joka on aika paljon ihmisille joka laskee tarkasti. Mutta ihmiselle joka haluaa vain päästä eroon höttöjauhoista ja välillä herkutella on tämä aika makoisa vaihtoehto. Sämpylä murenee helposti lämpimänä mutta jäähtyneenä helppo leikata. Päälle sipaus voita ja nauttimaan.Toimisi vallan hyvin myös vaikka sinihomejuuston kera.


Nautitaan elämän pieneistä iloista kuten onnistuneesta reseptistä.Itse en laske hiilareita vaan olen karsinut ruokavaliostani valkoiset jauhot, sokerit, perunat , riisit ja pastan. Elimistö kiittää.

//Lena


Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.