VHH Friteerattu tofu

Friteerattu tofu ja makea chilikastike.Satuin löytämään eilen tämän reseptin netistä ja pakko heti kokeilla.Tofu on vähemmän käytetty meillä ja jakaa mielipiteet. Sehän on kumimainen ja mauton mutta oikeilla mausteilla on ihan ok.No tähän ei tullut muuta kuin suolaa. Toki tämä kastike toimisi vallan hyvin raakojen kasviksien tai broilerinkin dippinä.



Ohje:

1 paketti kiinteää tofua

suolaa


Kastike:

1 mieto punainen chili hienonnettuna

1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

1dl vettä

1rkl sitruunan mehua

0,25tl suolaa

2rkl karppisokeria

2rkl valkoviinietikkaa

1rkl kevyesti paahdettuja seesaminsiemeniä

1-2mm ksantaania

Pilko tofu haluamasi kokoisiksi ja mallisiksi paloiksi ja laita se talouspapereiden tai keittiöpyyhkeiden väliin ja aseta paino päälle. Vaihda tarvittaessa paperit 10 minuutin päästä. Tarkoitus on puristaa tofusta kosteutta mahdollisimman paljon pois, jottei se räiski niin paljoa friteerauksessa. Ripottele tofun päälle hieman suolaa ennen friteerausta.

Valmista kastike sekoittamalla ksantaania lukuun ottamatta kaikki aineet pienessä kattilassa. Keitä seosta 5 minuuttia. Anna jäähtyä ja vatkaa joukkoon ksantaani. Lisää ensin 1mm ripotellen joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten, jottei ksantaani paakkuunnu. Anna seistä 5-10 minuuttia ja katso tarvitseeko se ksantaania vielä lisää. Määrä riippuu siitä, kuinka paksua kastiketta haluat.

Friteeraa tofu (öljyn lämpötila noin 190C ja noin 3-5 minuuttia) kunnes se on pinnalta kullan ruskea, siirrä talouspaperin päälle hetkeksi valumaan ja tarjoile kuumana chilikastikkeen kanssa.Ensimmäinen osa oli todella vaaleaa ja kuivaa koska öljy ei ollut tarpeeksi kuuma eli malttia tähänkin.Ohje oli helppo ja suhtellisen nopea valmistaa. Tykkäsin todella paljon kastikkeesta ja aloin miettimään minkä kaiken kanssa sitä voisi syödä.

TÄSSÄ linkki alkuperäiseen ohjeeseen.

//Lena



Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.