VHH Aamupuuro

Kaipasin vaihtelua aamiaiseen ja joskus on ihan kiva syödä jotain lämmintä. Varsinkin silloin jos seuraavaan ateriaan on useita tunteja. Töissä ollessani söin aamuisin puuroa, mutta nyt kotona olen sortunut pelkkään kahvin juomiseen. Aamupäivisin olen sitten syönyt rahkaa tai jogurttia marjojen kera. Tämä puuro on täyttävä ja maistuu todella hyvältä.


1 rkl kookosöljyä

1 dl kermaa. (Kookos, soija tai tavallinen )

1 rkl kookosjauhoja  tai mantelijauhoja

2 kananmunaa

Sekoita kaikki kattilassa ja anna kiehua muutama minuutti keskilämmöllä.Sekoita koko ajan ettei synny munakokkelia. Lisäksi vaikka marjoja tai nokare voita.

Itse syön tämän puuron marjojen kera. Kuvassa olevassa annoksessa olen lisännyt vielä pellavansiemen / mustikkarouhetta.

Alkuperäinen ohje TÄÄLTÄ


Olen noudattanut VHH ruokavaliota nyt muutamia viikkoja ja siitä on ainoastaan positiivisia kokemuksia. Elimistö voi paljon paremmin. Olo on paljon pirteämpi ja vatsaoireet ovat taaksejäänyttä elämää.Myöskään makeata ei tee yhtään mieli. Minähän olin täysin sokeririippuvainen jossain kohtaa. Ruokavalinnat eivät ole vaikeita ja näitä ruokakokeiluja on todella kiva tehdä.Kaikki ohjeet ovat muokattavissa oman makuun sopivaksi. Kaikkiin totuttuihin ruokiin ei välttämättä löydy VHH vaihtoehtoa ja se täytyy vain hyväksyä. Maussa suurimmat erot huomaa leivissä ja leivonnaisissa. Me kun olemme niin tottuneet valkoisiin jauhoihin ja sokeriin.Eniten ehkä kaipaan tavallista ruisleipää mutta senkään aika ei ole nyt.Toki ei pidä olla niin mustavalkoinen. Ei saa kärvistellä jos tekee mieli niin syö. Ei maailma siihen kaadu. Toistaiseksi saavat hapanjuuret odotella jääkaapissa. Ruisjauhoja löytyy edelleen kotonta ja kun leipää tekee mieli leivon sen ilman hiivaa. Ehkä jouluksi ken ties.


Voikaa hyvin!


//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.