VHH Jonkinlainen riisipiirakka

Kun kirjoitan jonkinlainen riisipiirakka niin todella tarkoitan sitä. Tykkään ihan hirmuisesti itse tehdyistä karjalanpiirakoista mutta nyt ne eivät sovi tähän ruokavalioon. Aikani etsittyäni löysin yhden korvaavan version. Pakkohan sitä oli sitten kokeilla vaikka olin todella skeptinen lopputuloksesta. Ymmärrätte mitä tarkoitan kun katsotte ohjetta.

Täyte

1 paketti slim riisiä ( vastaavia löytyy isoista marketeista)

1dl punaista maitoa

1tl suolaa

2 keltuaista

3tl ksantaania

Kaada slim riisi siivilään ja huuhtele kunnolla kylmällä vedellä. Valuta huolellisesti ja kaada riisi kulhoon. Lisää joukkoon maito, suola,keltuainen ja sekoita tasaiseksi. Lisää ksantaani ripotellen joukkoon koko ajan sekoittaen, jotta vältät paakut. Lisää ensin 2tl ja anna seoksen seistä noin 5min. Jos se on vielä löysää, lisää 1 tl ksantaania. Seoksen tulisi olla riisipuuromaisen paksua.

Piirakoiden kuori:

1dl tummia pellavansiemeniä

½dl Fibrexiä

½ dl kookosjauhoja

½ dl lupiinijauhoja

½tl ksantaania

1tl suolaa

2dl vettä

Hienonna pellavansiemenet ja Fibrex jauheeksi esimerkiksi monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Lisää seos kulhoon yhdessä jauhojen, ksantaanin ja suolan kanssa. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan tekeytyä 5-10 minuuttia.

Jaa taikina pieniin paloihin ja pyörittele ne palloiksi. Kauli palat ohuiksi soikeiksi levyiksi. Kaulimisessa kannattaa käyttää apuna jauhoja sekä alustana leivinpaperia. Laita hieman täytettä levylle ja levitä se tasaisesti piirakalle, mutta jätä reunat paljaiksi. Taita reunat täytteen päälle ja rypytä piirakat. Rypytys kannattaa aloittaa keskeltä ja rypyttää ensin toiseen päähän ja sitten toiseen päähän.Rypytys oli haasteellista joten eivät nämä mitään kauniita ole. Mutta sekään ei haittaa.

Taikinasta tuli 7 suhteellisen pulleaa piirakkaa.

Paista piirakat 200C noin 15-20 minuuttia tai kunnes kuori tuntuu kuivahtaneelta. Nämä piirakat eivät saaneet juurikaan lisää väriä uunissa.Itse paistoin 23 min.

Voitelin voisulalla ja laitoin pyyhkeen alle pehmenemään.
Alkuperäinen ohje täältä jota muutin hieman itselleni sopivaksi.

Olin todella epäileväinen mutta yllätys oli aikamoinen. Olivatkin ihan syötäviä ja ihan mahtava korvike aidolle karjalanpiirakalle. Tämäkin menee jatkoon. Lisukkeeksi joko munavoita tai keitettyä kananmunaa.Jos et ole tottunut VHH leivonnaisiin on tämänkin maku hieman erilainen. Kannattaa olla ennakkoluuloton.


//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.