Hermanni ystävyyskakku

Kuka muistaa vielä Hermanni ystävyyskakun? Minä muistan sen tuolta 80-90 luvulta kun sain juuren veljeni perheeltä. Olen kauan miettinyt sen tekemistä mutta juuren alulle laitto ja sen syöttäminen vie useita päiviä ja minähän en ole pitkään aikaan ollut niin monta päivää yhtäjaksoisesti  kotona. Mutta nyt tilanne toinen ja aikaa on vaikka mihin. 
Tästä se lähti.

Hermanni juuri:
2.5 dl maitoa
2.5 dl jauhoja
2.5 dl sokeria
Kaikki sekoitetaan tasaiseksi ja liina päälle suojaamaan pölyltä. Hermanni viihtyy huoneenlämmössä. Tässä linkki sivulle missä koko Hermannin ohje.Itse jätin pähkinät pois ja raastoin joukkoon 2 omenaa. Niin teimme sen silloin aikoinaan. Tuo myöskin siihen hieman kosteutta.Pieneen kakkuun lisäsin rusinoita ja jätin kanelin pois. Molemmat toimii.Niin ja minä hoivasin Hermannia 10 päivää koska en ehtinyt aiemmin leipoa.
Äidin kirjailema liina suojaa Hermannia. 
Hermanni menosa uuniin. 170 astetta ja noi  45 -50 min. Kannattaa kokeilla tikulla koska jokainen vuoka ja uuni on niin erilainen.
Minä käytin molempiin kakkuihin Emma Ivane by Heirol vuokia. Iso on 2.4 l vuoka ja toinen on tuollainen  pikkuruinen halkaisijaltaan 10 cm vuoka.

Tämä on kiva tapa muistaa ystäviä nyt kun aika monella on aikaa leipoa. Laitetaan Hermanni tuomaan iloa päivään.


//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.