Hermanni ystävyyskakku

Kuka muistaa vielä Hermanni ystävyyskakun? Minä muistan sen tuolta 80-90 luvulta kun sain juuren veljeni perheeltä. Olen kauan miettinyt sen tekemistä mutta juuren alulle laitto ja sen syöttäminen vie useita päiviä ja minähän en ole pitkään aikaan ollut niin monta päivää yhtäjaksoisesti  kotona. Mutta nyt tilanne toinen ja aikaa on vaikka mihin. 
Tästä se lähti.

Hermanni juuri:
2.5 dl maitoa
2.5 dl jauhoja
2.5 dl sokeria
Kaikki sekoitetaan tasaiseksi ja liina päälle suojaamaan pölyltä. Hermanni viihtyy huoneenlämmössä. Tässä linkki sivulle missä koko Hermannin ohje.Itse jätin pähkinät pois ja raastoin joukkoon 2 omenaa. Niin teimme sen silloin aikoinaan. Tuo myöskin siihen hieman kosteutta.Pieneen kakkuun lisäsin rusinoita ja jätin kanelin pois. Molemmat toimii.Niin ja minä hoivasin Hermannia 10 päivää koska en ehtinyt aiemmin leipoa.
Äidin kirjailema liina suojaa Hermannia. 
Hermanni menosa uuniin. 170 astetta ja noi  45 -50 min. Kannattaa kokeilla tikulla koska jokainen vuoka ja uuni on niin erilainen.
Minä käytin molempiin kakkuihin Emma Ivane by Heirol vuokia. Iso on 2.4 l vuoka ja toinen on tuollainen  pikkuruinen halkaisijaltaan 10 cm vuoka.

Tämä on kiva tapa muistaa ystäviä nyt kun aika monella on aikaa leipoa. Laitetaan Hermanni tuomaan iloa päivään.


//Lena

Lähetä kommentti

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Tags

7 Dots Studio AB Studio Aga Baraniak Album Albumi Alcohol Ink altered art Altered books Altered lamp Altered mannequin Art Daily Cafe Art Journal Bloggaritapaaminen Bloggaus Book Binding Bujoilu Bullet Journal Canvas Canvas Corp Brands Cards Cards und More Cards und More Shop Blog Challenge Christmas Craft Stamper Craftaamo Curly Girl Dalsbruk DIY Altered Art DIY bounded book DIY Furniture DIY Home Decor DIY Lamp Doll Finnabair Frank Garcia Gelli Plate Haaste Hand-bound book Hapanjuuri Hiukset Home Huonekaluja Ihonhoito Joulu Junk art Junk Journal Junk style Juomat Just for fun Kakut Kauneushoidot Keittiö Keitto Kemiönsaari Ken Oliver Kierrätystä Kimitoön Kirjan sidontaa Kolmoset Koristeita Kosmetiikka Kosmetiikka ja Hiukset Koti Kurssit Kutominen Kädentaidot Käsinsidottu Laivat Työ Lamppuja Lamps Leipominen Leipä Lifestyle Limor Webber Lindy's Stamp Gang Lontoo Luonnonkosmetiikka Lämpimät Makeat Makramee Matkalaukku Matkustaminen Meikit Mini albums Minialbum Minialbumi Mixed Media More than words challenge Nannan paperi &Helmi Notebook Notting Hill Näyttely Old books Painting Papergarden Perinne ruoat Photography Piirakka Pohdintaa Prima marketing Ravintolat recycling Relics & Artifacts Ruoka Sisustaminen Stampington Company Steampunk Taalintehdas Tags Taidenäyttely Tandiart Tattered Angels Taulu Taulut Painting The Words & Paintery Blog Tilaustyöt Tiluksilla Tim Holz Traveler's Notebook Tutorials Työ Valokuvaus Vanhoista kirjoista Varalusikka Viking Grace Vintage Vuoden Askartelija kilpailu Watercolor painting WorkShop You Tube video Åbo
Lena Blankenstein-Holmström