Bujoilua

Bullet Journal ei ole mikään ihan uusi juttu mutta itselleni on nyt  aikaa syventyä siihen paremmin. Metodin on kehittänyt herra nimeltään Ryder Carroll.
Bullet Journal tai suomeksi lyhennettynä bujoilu on tyhjä kirja mihin viet ajatuksiasi ja teet erinäisiä listoja ajankäytön selkeyttämiseksi. Se on kalanteri ja päiväkirja yksissä kansissa.
Vain mielikuvitus on rajana. Juuri sinä teet tuon kirjan itsellesi eikä kenelleään muulle.Itse bujoiluun pääsee alkuun ihan tavallisella vihkolla. Ei tarvitse hifistellä jos ei halua.Kaupat pursuavat erilaisia kirjoja ja niihin liitettäviä oheismateriaaleja mutta ne ei oikeasti ole mikään must juttu. Tyhjä vihko tai kirja ja sillä pääsee alkuun. Pinterestistä löytyy valtavasti materiaaleja ja ideoita miten kirjaa voi alkaa muokkaamaan.


Eka aukeama on sisällysluettelo eli index sivu. Lopusta päätät itse minkälainen bullet journalista tulee. Itse päätin sitoa oman kirjani. Koko on 21 x 29.5 Sivuja on 200. Paperina Konsta shopista ostettu paperi joka kestää mömmöjä eli jos haluan maalata misteillä tai maaleilla ei se imeydy paperin läpi.Kannet tein 1mm paksuisesta pahvista ja päällystin 160gr paperilla. Olisin halunnut joko aitoa nahkaa tai nahkapaperia mutta sitä ei nyt ollut saatavilla Turussa. Netistä en halunnut tilata koska halusin kirjan valmiiksi.Paperilla päällystetty kirja ei ole yhtä kestävä kuin esim. nahkapaperilla päällystetty. Mutta tällä nyt mennään. Vaikeinta projektissa oli tehdä sivut valkoisesta paperista koska kahvivärjätty on vaan niin kaunista. Mutta päätin tehdä simppelimmän  joten kirjasta tuli musta ja pinkki. Kirja suljetaan kuminauhalla ja etukansi sai koristeeksi pinkin Priman kuviopaperin. Ensimmäinen ja viimeinen sivu on tapettikirjasta. On tarpeeksi vahva pitämään kirjan tukevana eikä repeydy niin helposti.Kulmia suojaamaan laitoin metalliset koristeet.Sidotuissa kirjoissa ommellaan kumpaankin päähän langalla headband ( en tiedä sen suomenkielistä nimeä). Minä oikaisin vähän tässä kohtaa ja liimasin päihin kalannahasta tehdyt pienet yksityiskohdat. Syömäpuikon ympärille pieni palaa mateennahkaa ja sen liimasin kirjan ala ja yläosaan. Tekee kirjasta viimeistellyn näköisen.
 Hauskinta onkin nyt tuo koristelupuoli mitä voi tehdä pitkin vuotta.

 Paljon maalasin vesiväreillä.
Osan teksteistä ja kuvioista leikkasin Brotherin Scan & Cut leikkurilla ja osa maalattu.

Sisällysluettelo. Kirjan loppuun tein värikartat kaikista mömmöistä mitä tällä hetkellä omistan. Ja niitä oli muuten paljon. Tulihan siivottua nekin laatikot. Nyt on helppo suunnitella töitä ja eipä tule ostettua suihkeita vähän aikaan. Sitten vielä löytyy laatikollinen akryylimaaleja joista en tehnyt värikarttaa.

Tässä video koko projektista.
Kirjaan tein omat sivut vielä syntymäpäiviä varten, uniseurantaan sekä to do listan. Joulu sai myöskin oman osion.
Olen todella iloinen että aloitin kirjan teon. Äärettömän rentouttavaa ja vapauttavaa kirjoitella ja piirrellä kaikki yksiin kansiin.


//LenaLähetä kommentti

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Tags

7 Dots Studio 7gArchitextures 7Gypsies AB Studio Aga Baraniak Album Albumi Alcohol Ink altered art Altered books Altered lamp Altered mannequin Art Art Daily Cafe Art Journal ArtStacks Bloggaritapaaminen Bloggaus Book Binding Buckingham Palace Bujoilu Bullet Journal Canvas Canvas Corp Brands Cards Cards und More Cards und More Shop Blog Challenge Christmas Craft Stamper Craftaamo Curly Girl Daily Notebook Dalsbruk December Daily Notebook DIY Altered Art DIY bounded book DIY Furniture DIY Home Decor DIY Lamp Doll Drawing Finnabair Frank Garcia Gelli Plate Haaste Hand-bound book Hapanjuuri Hiukset Home Home decor Huonekaluja Ihonhoito Joulu Junk art Junk Journal Junk style Juomat Just for fun Kakut Kauneushoidot Keittiö Keitto Kemiönsaari Ken Oliver Kierrätys Kierrätystä Kimitoön Kirjan sidontaa Kolmoset Koristeita Kosmetiikka Kosmetiikka ja Hiukset Koti Kurssit Kutominen Kädentaidot Käsinsidottu Laivat Työ Lamppuja Lamps Leipominen Leipä Lifestyle Limor Webber Lindy's Stamp Gang Lontoo Low Carb Luonnonkosmetiikka Lämpimät Makeat Makramee Matkalaukku Matkustaminen Meikit Mini albums Minialbum Minialbumi Mixed Media Mixed Media World More than words challenge Nannan paperi &Helmi Notebook Notting Hill Näyttely Old books Painting Papergarden Perinne ruoat Photography Piirakka Pohdintaa Prima marketing Ravintolat recycling Relics & Artifacts Ruoka Sisustaminen Stampington Company Steampunk Taalintehdas Tags Taidenäyttely Tandiart Tattered Angels Taulu Taulut Painting The Words & Paintery Blog Tilaustyöt Tiluksilla Tim Holz Traveler's Notebook Tutorials Työ Valokuvaus Vanhoista kirjoista Varalusikka Viking Grace Vintage Vuoden Askartelija kilpailu Watercolor painting WorkShop You Tube video Åblogit Åbo
Lena Blankenstein-Holmström