Bujoilua

Bullet Journal ei ole mikään ihan uusi juttu mutta itselleni on nyt  aikaa syventyä siihen paremmin. Metodin on kehittänyt herra nimeltään Ryder Carroll.
Bullet Journal tai suomeksi lyhennettynä bujoilu on tyhjä kirja mihin viet ajatuksiasi ja teet erinäisiä listoja ajankäytön selkeyttämiseksi. Se on kalanteri ja päiväkirja yksissä kansissa.
Vain mielikuvitus on rajana. Juuri sinä teet tuon kirjan itsellesi eikä kenelleään muulle.Itse bujoiluun pääsee alkuun ihan tavallisella vihkolla. Ei tarvitse hifistellä jos ei halua.Kaupat pursuavat erilaisia kirjoja ja niihin liitettäviä oheismateriaaleja mutta ne ei oikeasti ole mikään must juttu. Tyhjä vihko tai kirja ja sillä pääsee alkuun. Pinterestistä löytyy valtavasti materiaaleja ja ideoita miten kirjaa voi alkaa muokkaamaan.


Eka aukeama on sisällysluettelo eli index sivu. Lopusta päätät itse minkälainen bullet journalista tulee. Itse päätin sitoa oman kirjani. Koko on 21 x 29.5 Sivuja on 200. Paperina Konsta shopista ostettu paperi joka kestää mömmöjä eli jos haluan maalata misteillä tai maaleilla ei se imeydy paperin läpi.Kannet tein 1mm paksuisesta pahvista ja päällystin 160gr paperilla. Olisin halunnut joko aitoa nahkaa tai nahkapaperia mutta sitä ei nyt ollut saatavilla Turussa. Netistä en halunnut tilata koska halusin kirjan valmiiksi.Paperilla päällystetty kirja ei ole yhtä kestävä kuin esim. nahkapaperilla päällystetty. Mutta tällä nyt mennään. Vaikeinta projektissa oli tehdä sivut valkoisesta paperista koska kahvivärjätty on vaan niin kaunista. Mutta päätin tehdä simppelimmän  joten kirjasta tuli musta ja pinkki. Kirja suljetaan kuminauhalla ja etukansi sai koristeeksi pinkin Priman kuviopaperin. Ensimmäinen ja viimeinen sivu on tapettikirjasta. On tarpeeksi vahva pitämään kirjan tukevana eikä repeydy niin helposti.Kulmia suojaamaan laitoin metalliset koristeet.Sidotuissa kirjoissa ommellaan kumpaankin päähän langalla headband ( en tiedä sen suomenkielistä nimeä). Minä oikaisin vähän tässä kohtaa ja liimasin päihin kalannahasta tehdyt pienet yksityiskohdat. Syömäpuikon ympärille pieni palaa mateennahkaa ja sen liimasin kirjan ala ja yläosaan. Tekee kirjasta viimeistellyn näköisen.
 Hauskinta onkin nyt tuo koristelupuoli mitä voi tehdä pitkin vuotta.

 Paljon maalasin vesiväreillä.
Osan teksteistä ja kuvioista leikkasin Brotherin Scan & Cut leikkurilla ja osa maalattu.

Sisällysluettelo. Kirjan loppuun tein värikartat kaikista mömmöistä mitä tällä hetkellä omistan. Ja niitä oli muuten paljon. Tulihan siivottua nekin laatikot. Nyt on helppo suunnitella töitä ja eipä tule ostettua suihkeita vähän aikaan. Sitten vielä löytyy laatikollinen akryylimaaleja joista en tehnyt värikarttaa.

Tässä video koko projektista.
Kirjaan tein omat sivut vielä syntymäpäiviä varten, uniseurantaan sekä to do listan. Joulu sai myöskin oman osion.
Olen todella iloinen että aloitin kirjan teon. Äärettömän rentouttavaa ja vapauttavaa kirjoitella ja piirrellä kaikki yksiin kansiin.


//LenaPost a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.