Säröillä

Tekstiiliveistoksia,teatteripukuja ja valokuvia.
Säröillä, sen niminen on taidenäyttely minkä avajaisissa oli tänään.Kahden upean naisen  Marjo Haapasalon sekä Piritta Kämi- Conwayn yhteisvoimin toteutettu näyttely.Avoinna  Turun kaupunginkirjastossa 3 - 31.12.2019. Näyttely on kahdessa kerroksessa. Uuden puolen ensimmäisessä kerroksessa heti sisääntulon oikealla puolella sekä toisessa kerroksessa tiedeosastolla.

On oltava säröillä,suostuttava pirstaleiksi,jotta kykenee luomaa uutta ja merkityksellistä.On uskallettava heittäytyä epävarmuuteen. Näin taiteilijat kuvaavat näyttelyä ja sen syntyä.
 Marjo Haapasalo ja Piritta Kämi-Conway.
Freelance-pukusuunnittelijoina tahoillaan työskentelevät Marjo Haapasalo ja Piritta Kämi-Conway ovat tehneet yhteistyötä aina 1990-luvulla alkaneista muotoilun opinnoistaan saakka.Näyttelyn nimi Säröillä juontuu teoksissa näkyvästä ajan kulumisesta ja tekstiilin hapertumisesta ja patinoitumisesta – mutta toisaalta pukusuunnittelijoiden mukaan myös siitä, että tanssi-, teatteri tai oopperateoksen ensi-iltana vähän muutkin kuin näyttelijät ovat hieman säröillä, kun näkevät valmistamansa puvut ensi kertaa oikeassa käytössä.
 Annan taideteosten puhua puolestaan.Mykistäviä ja täynnä huikeita yksityiskohtia.Osa teoksista ovat huikean upeina tauluina jotka ovat myös myynnissä. Halukkaat voivat olla yhteydessä Marjoon tai Pirittaan.
 My Precious
Puuneidot 1
 Neitokorento1
 Ihan vaan iltakävelyllä
 Auringonlaskun jumalatar
Nämä puvut ovat runsaan kymmenen vuoden takaa ja tavallaan ovat olleet se alkusysäys Säröillä näyttelyyn.
Esillä on kankaalle painettu, taidehistorian merkkiteoksista innoituksensa saanut Haapasalon kuvaama muotokuvasarja, jota on yhteistyönä jatkokäsitelty koruilla, pitseillä, langoilla ja kankailla. 
 Nämä teokset  ovat lasin takana joka heijastaa hieman tässä pinnassa. Upeita yksityiskohtia jokaisessa puvussa.
 Herkkää musiikkia.

Poiketkaa ihmeessä Turun Kaupunginkirjastossa.Taidokasta ja viimeisen päälle mietittyä taidetta.Arvostan!

//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.