Pienin askelin kohti joulua

Eilen olin bloggari tapaamisessa Tuorlan Floristiikkatalossa. Saimme kutsun jouluiseen work shoppiin. Teimme ns. tupsuja eli kimppuja eri luonnonmateriaalista. Koukuttavaa ja hauskaa.Floristiikkatalossa aukeaa lauantaina näyttely joka kestää aina tuohon joulukuun 15 pvä asti.Voin luvata että aika huikeita töitä esillä. Teen siintä eri postauksen koska vielä pidetään ne kuvat piilossa. Mutta suosittelen käymään siellä. Itse kävelin suu auki ihmettelemässä niitä upeita ja todella luovalla tavalla tehtyjä töitä.Tänään pysytellään meillä kotona.
Tässä eka kimppu eiliseltä. Pelkäsin että kissat tuhoavat mutta yllätys kun ei kiinnosta heitä ollenkaan.

Nämä tupsut ovat yksinkertaisen kauniita.
Tuikkukipot Graniitista ja niiden ympärillä puiset kaulakorut. Viime vuoden löytö Tokmanilta hintaan -50 senttiä. Taisin ostaa niitä 10.Tuikku patterilla toimiva koska kissojen takia aitoja kynttilöitä ei meillä polteta. Eilen sain vision heinäseipäästä ja tuikuista. Tupsut sopii vallan mainiosti tuohon.
 Hiiripari melkein käsikädessä

Tänään tein myös valmiiksi pienen metallisen joulukuusen. Metallilevy mikä leikattu kuusen muotoiseksi, porattu 20 reikää ja koko komeus ruostutettu suolavedessä. Pienet ledivalot pujotettu reikien läpi, latvatähti tehty metallilevyn porausjätteestä ja koko komeus kiinnitetty koivuhalkoon. Tällä työllä osallistun myös Jehkottaren maaliskuun haasteeseen. Linkki  haasteblogiin tästä. Inspiraatiokuva alla josta minä käytin keskirivin > Ruskea - Metalli-Omatekoinen koriste. Metallin ruostutus on hauskaa.Lopputulosta on vaikea suunnitella.

Latvatähti porausjätettä. Ihana vävypoika tietää mistä minä pidän.
Ruokapöytä meni vaihtoon. Sain joskus 20 vuotta sitten suuren klaffipöydän joka on peräisin 1900 luvun alusta. 172 x 78m ja painaa ihan vietävästi. Ihanan kulunut ja kolhiintunut.Pöytä on muutama sentti korkeampi kuin normaali pöytä ja nuo tuolit hieman matalammat. Ergonomisesti ei täydellinen niin jotain piti keksiä.
Ikeasta tyynyt mitkä sujautin kahvisäkkien sisälle. Korkeus sopiva ja nyt tyynyt näyttävät liian pulleilta mutta istuessa kyllä ajan myötä  muotoutuvat sopivaksi.

Kahvisäkit ostimme tänään Turun Kahvipaahtimosta joka on Kaarinassa. 
Hinta oli 2.50 € /kpl. Nämä on juuttikangasta koska säkkejä on myös keinokuituisena ja niitä en halunnut. Pesin säkit 30 asteessa ja varsinkin vihreä väri hieman värjäsi mutta ei haittaa.

Kuten näkyy pöydän pinta on elämää nähnyt.Tämä on yksi niistä huonekaluista joista en koskaan luovu.Ollut muutaman vuoden parvekkeella kissojen nukkumapaikkana. Nyt he saivat sinne sen meidän ovesta tehdyn pöydän.

Yksi säkeistä sai paikkansa pöydällä tuon  tekemäni pöytälampun alle. 
Paikkansa löysi myös taulu minkä ostin Lontoosta.

Lämpöistä joulun odotusta kaikille.

//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.