Madame Tussaud vahakabinetti

Eräänä aamuna päädyimme Madame Tussaudin vahakabinettiin. Oletus oli että paikalla ei olisi paljon ihmisiä niin aikaisin ja luulimme todellakin olevamme ensimmäisten joukossa kun paikka aukesi aamu yhdeksältä. No sata muuta ihmistä oli ajatellut samoin. Omaa tyhmyyttä kun emme ostaneet lippuja etukäteen. Ensin jonotimme sateessa ja tuulessa lippuluukulle. Sen jälkeen takaisin ulos jonottamaan sisäänpääsyä.Sisäänpääsyssä jälleen turvatarkastus.
Osa kuvista ei laadullisesti niin tarkkoja. Esimerkiksi kuninkaallisia ei päässyt lähelle kuvaamaan. Alue eristetty ja valokuvaaja otti kuvia asiakkaista kuninkaallisten vieressä.Muutenkin osa kävijöistä halusi ottaa selfien joka ikisen nuken vieressä. Miksiköhän? Kyseessä kuitenkin nukke.


 Tom Cruise
 Helen Mirren
 Victoria ja David Beckham


 Nicole Kidman
 John Wayne
 Audrey Hepburn elokuvassa "Aamiainen Tiffanylla"
 Charlie Chaplin
 Judi Dench
 Bruce Willis
 Steven Spielberg
 Alfred Hitchcock
 Usain Bolt
 Jennica Ennis-Hill
 Kendall Kardashian

Elizabeth 1  1533-1603  Queen of England and Ireland (1558-1603) and Mary,Queen of Scots 1542-1587.Queen of Scotland and Queen Consort if France
William Shakespeare 1564 - 1616
 Prinsessa Diana. Mielestäni hän ei ole itsensä näköinen
 Prinsessa Catherine ja Prinssi William
 Prinssi Charles sekä Cornwallin herttuatar Camilla
 Prinssi Harry ja Sussexin herttuatar Megan
 Kuningatar
 Pääministeri Boris Johnsson
 Donald Trump ja Boris Johnsson
 Barack Obama
 Prince
 Ed Sheeran
 Rihanna
 Amy Winehouse
 Beyonce
 Adele
 Freddie MercuryKierroksen lopuksi oli hauskoinen ajelu junalla missä mentiin ajassa taaksepäin kokemaan niin mestauksia kuin Lontoon paloa.Madame Tussauds on Lontoossa sijaitseva maailman tunnetuin vahakabinetti.Nykyään vahakabinetteja on lisäksi Amsterdamissa,Hongkongissa,LasVegasissa,Berliinissä,New Yorkissa,Shanghaissa ja Washingtonissa.  
Kabinetin perustaja Madame Tussaud (1761–1850), syntyjään Marie Grosholtz, tutustui vahamallien tekoon työskennellessään Strasbourgissa lääkäri Philippe Curtiuksen taloudenhoitajana.
Ranskan suuren vallankumouksen aikana Marie pakotettiin tekemään kuolinnaamioita giljotiinilla mestattujen,kuten Charlotte Cordayn ja Maximilien Robespierren, päistä. Hän meni naimisiin insinööri Francois Tussaud’n kanssa, mutta erosi tästä myöhemmin.
Napoleonin sotien melskeessä rouva Tussaud joutui siirtymään vahanukkeineen Britanniaan, missä hän kiersi alkuun esittelemässä työnantajaltaan perimäänsä kokoelmaa. Vuonna 1835 hän perusti Lontooseen Baker Streetille pysyvän näyttelyn, joka muutti Tussaud’n pojanpojan siirtämänä nykyiselle paikalleen Marylebone Streetille vuonna 1884.
Lähde / Wikipedia


//Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.