Kohti kevyempää elämää

Kuusi viikkoa elämäntaparemonttia takana ja mikäkö on tulos? Siihen palataan hetken päästä. Täytyy sanoa että yllätyin kuinka hyvin on mennyt.
Ei mielitekoja eikä kompastuskiviä.Hyvin olen pysynyt ruodussa. En ole syönyt yhtään leipää, perunoita, riisiä, pastaa eikä juurikaan herkkuja. Töissä osaan koota annokseni niistä mitä on tarjottavana. Aina en syö lämmintä ruokaa. Kuten mainitsin aiemmin en ole niin lihan ystävä enkä varsinkaan punaisen lihan. Pyrin syömään vihannespainoitteisesti ja täydentämään proteiinilla. En unohda välipaloja joka voi olla viili tai jokin hedelmä. En tee tätä verenmaku suussa vaan pikkuhiljaa nauttien kuitenkin hyvästä ruoasta. Kolme kertaa olen syönyt pienen jäätelöannoksen. Turussa oli ihan pakko testata härkäpavuista tehtyä jäätelöä #Härtelö. Siitä otin tuon lime- passion version ja täytyy sanoa että oli todella hyvää. Maidoton, gluteeniton ja vegaaninen jäätelö. Jos ette ole törmänneet kyseiseen jäätelöön suosittelen katsomaan jäätelötiskiä sillä silmällä. Yritys nimeltä Hartelocompany valmistaa sitä tuolla pääkaupunkiseudulla. Löytyy *Instagramista jos haluatte tutustua tuotteeseen.Toisen kerran maistoin töissä hazzelpähkinäjäätelöä ja kerran mansikoita vaniljajäätelöllä.Hyvää mutta ei yhtään tullut sellaista oloa että haluan tätä lisää tai täytyy saada muuta makeaa. Näin ei ollut ennen. Makeanhimo on laantunut näiden viikkojen aikana ja toivottavasti pysyykin poissa. En edes päivittäin ajattele että olisin laihdutuskuurilla. En näe siinä mitään ihmeellistä että jätän tietyt raaka-aineet pois ruoasta kuitenkaan olemalla millään tiukalla dieetillä. Kaloreita en laske ollenkaan vaan luotan että tulosta tulee pikkuhiljaa näillä valinnoilla. Olo on mitä mainioin. Vatsakivut ja turvotukset ovat poissa. Olen huomattavasti virkeämpi kuin aiemmin toki osasyy on varmasti ihana aurinkoinen kesä. Talvi ja pimeä aika vie minutkin johonkin kaamokseen ja se tulee taas olemaan se haasteellisin aika tämän kannalta. Jotenkin silloin tarvitsee mukamasti kaikkia herkkuja. En tiedä huutaako elimistö silloin enemmän sokeria tai sitten mun korvien välissä on vikaa.

En ole yhtään liikkunut enempää kuin aiemmin. Toki kävelen päivittäin vähintään tunnin. Tarkoituksena olisi lisätä liikunnan osuutta. Töissä meillä ihan hyvä kuntosali mutta siellä nyt en ainakaan ole tähän mennessä saanut itseäni liikkeelle. Työpäivät ovat pitkiä ja tauon aikana on vaan niin ihanaa hetkeksi heittäytyä sohvalle ja nollata aivot. Jotta saan jonkun käsityksen kunnostani, sykkeestä, unen laadusta jne. olisi nyt hakusessa  sykemittari. Nehän ovat tänä päivänä aikamoisia älylaitteita. Sykekin mitataan ranteesta jolloin pääsee siitä tylsästä sykevyöstä. Miksikö hakusessa älykello? Ajattelin elvyttää pikkuhiljaa juoksuharjoittelun. Se on vaan jotenkin se mun juttu.Hyvää musiikkia korvalle ja menoksi.Aluksi täytyy ottaa aika iisisti koska viime kerrasta on vierähtänyt tovi.Siksi tuo älylaite ranteessa olisi hyvä. Tottakai itse kuuntelee omaa kroppaansa mutta seurannan kannalta olisi hyvä saada myös faktatietoa sykkeestä ja muusta terveyden kannalta tärkeästä.Joten jos teillä on hyviä kokemuksia jostain kohtuuhintaisesta sykekellosta niin vinkatkaa.
Ja mikäkö oli se tulos. Kuusi viikkoa ja - 5.1 kg. Olen niin tyytyväinen tulokseen ja miten helposti tuokin on saavutettu.Kuten kirjoitin aiemmin. En ole näivettynyt millään tiukalla dieetillä vaan jättänyt ne turhat asiat pois ruokavaliosta. Tästä on hyvä jatkaa matkaa kohti kevyempää elämää.

//Lena

Lähetä kommentti

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Tags

7 Dots Studio 7gArchitextures 7Gypsies AB Studio Aga Baraniak Album Albumi Alcohol Ink altered art Altered books Altered lamp Altered mannequin Art Art Daily Cafe Art Journal ArtStacks Bloggaritapaaminen Bloggaus Book Binding Buckingham Palace Bujoilu Bullet Journal Canvas Canvas Corp Brands Cards Cards und More Cards und More Shop Blog Challenge Christmas Craft Stamper Craftaamo Curly Girl Daily Notebook Dalsbruk December Daily Notebook DIY Altered Art DIY bounded book DIY Furniture DIY Home Decor DIY Lamp Doll Drawing Finnabair Frank Garcia Gelli Plate Haaste Hand-bound book Hapanjuuri Hiukset Home Home decor Huonekaluja Ihonhoito Joulu Junk art Junk Journal Junk style Juomat Just for fun Kakut Kauneushoidot Keittiö Keitto Kemiönsaari Ken Oliver Kierrätys Kierrätystä Kimitoön Kirjan sidontaa Kolmoset Koristeita Kosmetiikka Kosmetiikka ja Hiukset Koti Kurssit Kutominen Kädentaidot Käsinsidottu Laivat Työ Lamppuja Lamps Leipominen Leipä Lifestyle Limor Webber Lindy's Stamp Gang Lontoo Low Carb Luonnonkosmetiikka Lämpimät Makeat Makramee Matkalaukku Matkustaminen Meikit Mini albums Minialbum Minialbumi Mixed Media Mixed Media World More than words challenge Nannan paperi &Helmi Notebook Notting Hill Näyttely Old books Painting Papergarden Perinne ruoat Photography Piirakka Pohdintaa Prima marketing Ravintolat recycling Relics & Artifacts Ruoka Sisustaminen Stampington Company Steampunk Taalintehdas Tags Taidenäyttely Tandiart Tattered Angels Taulu Taulut Painting The Words & Paintery Blog Tilaustyöt Tiluksilla Tim Holz Traveler's Notebook Tutorials Työ Valokuvaus Vanhoista kirjoista Varalusikka Viking Grace Vintage Vuoden Askartelija kilpailu Watercolor painting WorkShop You Tube video Åblogit Åbo
Lena Blankenstein-Holmström