Käsinsidottu kirja

Tässä muutaman päivän työn tulos. Käsinsidottu kirja. Sanotaan että harjoitus tekee mestarin ja mulla on todella pitkä matka siihen. Mutta aion opetella tätä niin kauan etten löydä ainuttakaan virhettä. 
(*mainoslinkki)

Kirjan koko 21 x 30 x 4 cm. Sivuja 106.

Kannessa vanha valokuvakehys ja tuo pieni pää on *Sanda Evertsonin mallistoa. On aikoja sitten ostettu ja samaa ei taideta enään valmistaa. Pää on ensin maalattu mustaksi ja sitten olen käsitellyt sen vahalla sekä maalilla. 
 Lakkasinetti kuuluu aina mun kirjoihin.


106 sivua jotka kaikki käsin värjätty sekä teellä että kahvilla. Näin siihen saa sitä vanhan paperin tuntua ja näköä.

Kahvilla/teellä värjätessä ei ihan hirveästi voi vaikuttaa lopputulokseen ja se siinä onkin niin viehättävää.
Kansi päällystetty mustalla keinonahalla jonka olen käsitellyt kuparinvärisellä vahalla. Vasta kun olen oppinut täysin tekniikan siirryn aitoon nahkaan. Siihen voi hyvin käyttää kierrätysvaatteita. Täytyy lähteä kiertämään kirppareita jospa sieltä löytyisi jotain mitä voisi ratkoa tähän tarkoitukseen.  Itselläni ei ole mitään kunnon välineitä kirjansitomiseen joten muutama asia menee hankintalistalle.Hakusessa on mm.kirjaprässi koska nyt käytän mitä merkillisempiä painoja ja hidastaa työskentelyä aika tavalla ( jos tiedät jonkun jolla lojuu nurkissa ylimääräinen saa vinkata).Lisäksi pitäisi löytää jokin liike mistä saisi edullista paperia. Tähän kirjaan ostin ihan luonnos - sekä akvarellilehtiön ihan normi kaupasta ja niille tulee turhan paljon hintaa. Lisäksi luonnoslehtiön paperi oli hieman liian ohutta. Todella vaikea värjättävä sekä ommeltava materiaali.Jatkan harjoittelua.

Kiva kun poikkesit 

//Lena

2 comments

  1. Sinetti on hyvä idea! Mitä sidoksia käytät kirjoissa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Pia. Kirjansidonta on myös yksi mun intohimoista. Jotenkin niin rauhoittavaa puuhaa. Tässä olen käyttänyt copic stich menetelmää. En tiedä sen suomenkielistä nimeä.

      Delete

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.