Erilainen rautakauppa

(*Blogipostaus sisältää mainoslinkkejä)
Olin tänään Helsingissä Viola Minerva Virtamon uuden keittokirjan julkkareissa aivan ihanassa liikkeessä. Domus Classica ja sitä voi todellakin hyvällä syyllä sanoa erilaiseksi rautakaupaksi. Olipa inspiroiva liike.


Mikä on Domus Classica? Näin sitä kuvaa Piia ja Kimmo Kuurma.
Vanha talo on kunnostettava niin, että se säilyy tuleville sukupolville. Kokemuksesta tiedämme, että iäkkäässä talossa asuminen on etuoikeutettu elämäntapa kunnostettuamme itse vuonna 1910 rakennetun hevostallin kodiksemme. Rakentamisen aikana huomasimme, miten vaikeaa on löytää vanhaan taloon sopivia rakennustarvikkeita. Tuosta huomiosta syntyi vuonna 2003 Metsänkylän Navetta, jonka uumenista vielä nytkin myymme vanhoja ovia, ikkunoita, tiiliä, puutavaraa jne.

Kaikkea tarvittavaa ei kuitenkaan löydy kierrätettynä ja siksi perustimme viisi vuotta Navetan jälkeen Domus Classican. Domus Classicalle olemme keränneet  tuotteita, jotka soveltuvat nimenomaan vanhaan, mutta miksipä ei myös uuteenkin taloon. Materiaalit ovat aitoja ja valmistustavat mahdollisimman alkuperäisiä. Osan tuotteista teetätämme oman mallimme mukaan, osan olemme löytäneet valikoimiimme pitkän salapoliisityön myötä. Olemme ylpeitä tavarantoimittajistamme, joita on Suomesta ja Euroopasta 
tällä hetkellä jo yli 200. Pyrimme suosimaan vanhoja perheyrityksiä, joissa ammattitaitoa on osattu arvostaa jo vuosikymmeniä. Verkkokaupan lisäksi Domus Classicalla on myymälät Helsingissä sekäHattulassa.


Myymälä on täynnä herkullisia yksityiskohtia. Toivottavasti edes osa siitä välittyy kuvien kautta. Poiketkaa ihastelemaan jos olette Helsingissä.On aika lähellä esimerkiksi Stockmannia.
 Vähänkö makee istuinryhmä.Kelpaisi mulle.
Myöskin voisin vaikka heti heittää ulos meidän Ikean Ektorp sohvat ja tuoda tämän meille. Makee ja sopisi meille. Ehkä joskus? Liikkeestä löytyy nuo tarvittavat metalliosat. 
Katsokaa näitä herkullisia pattereita. Näitä voi ylpeänä pitää osana sisustusta.Olisi vaan vaikea valita se oikea väri.Myymälä on sisustettu hyvällä maulla ja vaikka myytäviä tuotteita on paljon on kaikki kuitenkin ilmavasti esillä.Voisin ottaa kotiin myös tämän lattian. 
 Nämä muistan jo lapsuudesta.Patasuti.

Myynnissä myös vuohenmaitosaippuuaa. Itse ostin mukaani puolukka-suklaa saippuan. Syötävän ihanan tuoksuinen.
Liikkeen seinät täynnä ihastuttavia yksityiskohtia.

Kaunis kiitos kutsusta Domus Classica, Viola Minerva Virtamo sekä Dream Cozy

                                                     //Lena

Post a Comment

Kiitos kun vierailit blogissani.Thank you for stopping by!

Instagram

Lena Blankenstein-Holmström. Theme by STS.